Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość avoccado

suche i przetłuszczające sie włosy naraz!!! jakie szampony i odzywki polecacie??

Polecane posty

Gość avoccado

jak w temacie, mam takie włosy i ze skłonnoscia do wypadania i nie wiem juz co robic, co stosowac...co polecacie?

Gość
jeszcze nie znalazłam złotego środka :/ teraz mam krótkie włosy więc mniej to widać... ogólnie jak szampon to leczniczy i specjalistyczny, ale odżywka jednak nawilżająca bo takie szampony i tak przesuszają :/

nie polecam ci zadnych kosmetykow bo to kwestia indywidualna. ja przeczytalam, czekajac w salonie fryzjerskim na strzyzenie, w pismie dla fryzjerow jak nalezy dbac o takie wlosy. przede wszystkim nalezy unikac odzywek bez splukiwania. pozostale dawkowac ostroznie zeby nadmiernie nie obciazac wlosow. do stylizacji tylko pianka badz jedwab ale tylko na wlosy, nie wolno nakladac blisko glowy badz na sama skore glowy. i minimalna ilosc oczywiscie. generalnie nie nakladac kosmetykow na skore glowy aby nie przetluszczac i nie obciazac fryzurya na calej dugosci i na koncach delikatnie odzywiac. ja myje wlosy szamponem pantene do wlosow farbowanych pozbawionych objetosci (raz na dwa tygodnie LRP kerium mikrozluszczajacym przeciwlupiezowym profilaktycznie) aby chronic sie przed grzybicami), w mokre wlosy wcieram odrobinke jedwabiu (dlugsc i konce, okolice glowy zupelnie pomijam), jak wlosy wyschna daje czasem lekki preparat do stylizacji wlosow na \"beach waves\" tez tylko na dlugosci z dala od skory glowy. wzmacniam kuracje stosujac doustnie preparat silica. pozdrawiam :)

Kuraiko ma rację też gdzieś ostatnio wyczytałam, że szampon powinno się dobierać do skóry głowy, a odżywkę do typu włosów. mam ten sam problem co Ty i zaczynam się stosować do tej zasady, jak tylko przyślą mi kosmetyki, które zamówiłam.