Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Magdziaa83

Dwie Kreski na teście - termin kwiecień 2008!

Polecane posty

co do rozstępów to wydaje mi sie że jeżeli ktoś ma ku temu predyspozycje to żadne specyfiki nie pomogą..ja słyszałam że nie ważna cena ani produkt a systematyczność, no i trzeba jak najszybciej zacząć...ja już od dawna smaruje brzuch, zrobiliśmy sobie z tego wieczorny ceremoniał:) narazie nic nie widzę ale pewnie jakieś rozstępy mnie czekają...

a i wiecie co? musiałam dziś kupić wkładki laktacyjne..normalnie miałam bluzkę mokrą:/ czy to już do końca tak będzie...ehh...a do tych wkładek był dołączony smoczek..tzn tak myślałam bo jak wrócilam do domu to zobaczyłam ze po prostu leżał na tamtym opakowaniu:P jestem strasznie zakręcona..no wiec mam smoczek...od 18 m-cy:P nie wiem co z nim zrobie..zobaczymy...buziaki

Ja ani w pierwszej ani jak narazie teraz nie miałam z tym do czynienia nawet teraz moje piersi zrobiły się bardziej normalne na początku ciąży to robiły się takie wielkie jakby miały eksplodować.Miłego wieczorku papa

gosiek69........Gośka..........38.......24.........02.04 . .......+7kg Dz Alex81...........Ola..............26......24.........02. 04........+3,0kg..N adamisia........Asia............26.......24.........03.0 4... ...+6,5 kg..CH ali-cja...........Ala.............36.......24.........04 .04...... ..+9 kg..N Ola31............Ola.............31......24..........07. 04....... +6,5kg agoosiaa........Agnieszka....22.......24.........09.04.. ..... .+2kg CH Kaśka31.........Kasia..........31.......14........ 09.04.........-2kg Anna_śl..........Ania............29.......23........09.0 4.........+6kg CH Mysiczka30.....Ola.............30......21........ 10.04.........+2,kgCH echo1978.......Aneta..........29.......18.........11.04. . .....+4kg chanel 5.........Marlena.......22.......18....... 13.04.........+2kg Motka...........Ania............28.......22....... 14.04.........+4kg..CH Renia905........Renata........26.......24....... 14.04.........+6kg CH rosar.............Ania...........26...... 12........16.04.........+0kg gregia...........Justyna.......25.......18....... 18.04.........+3kg 1967.............Iwona.........40 ......21.........18.04........+6kg dz mag26...........Magda..........27......18........19.04.. .......+2,5kg minimisia....... Agnieszka.....26.......19.......20.04.........+5kg DZ viki444...........Wiolka.........29.......19......20.04 ........+4kg to ja CC.........Anka...........25.......19.......22.04.........+/ - 0kg CH a2_el.............Magda.........20.......10.......23.04. ... . ...+2,5kg weryka..........Ania............30.......12.......23.04. .. ..... +3kg aniawd...........Ania............29......21....... 24.04.........+4.5 kg Bogdanka........Ania............26......10.......25.04.. .. . ...+1kg Isa22.............Ewa............29.......21 ....... 27.04.........+1,5 kg pikpik........Kinga...............23.......19 .......27. 04........+3kg Suzanke.........Iwona..........29........15.......30.04. .... .. .+4 kg polina80.........Ola..............27........18.......20 .04..........+5kg pigi15...........Dorota.......28........21.......22.04. .......+5kgDZ. marysia78......Justyna......29..........23......03.04....... ..+0kgCh olcia00...........Ola...........25..........21......23.0 4..........+3,5kgCH no więc mam dziewczynkę,Lukrecja wyglada na zdrowa dziewuszkę w/g wszelkich ogledzin na połówkowym.....przejrzane serduszko,przepona,żoładek,nerki,łapki i nóżki,struktury mózgo- i twarzoczaszki,cewa nerwowa i jeszcze wiele ale juz nie nadąrzałam za doktorem :D przemiły facet,wszystko pokazywał i tłumaczył.... jest mi dużo lżej,bo spokojniej.. czego i wam wszystkim życzę🌻

a ja sie przeziebilam 3 dni chodzilam po sklepach zeby sobie kupic cos nowego na swieta( Boze jaka ja jestem niezdecydowana ) sama na siebie jestem zla kupuje oddaje i tak w kolko i w koncu sie przeziebilam strasznie ciezko jest mi oddychac wczoraj myslalam ze sie udusze nie wiedzialam co mam robic tak mi zabraklo powietrza ale jakos przeszlo wogole jestem alergiczka i moze to dlatego ale nie dawno wypilam kubek mleka z czosnkiem i miodem i troszke lepiej sie czuje.Jutro ide do fryzjera obciac wlosy na swieta i w koncu pofarbuje bo juz nie moge patrzec na siebie.

Mi też się wydaje, że z tymi rozstępami to najbardziej zależy od tego jaką kto ma skórę elastyczną i jest to też podobno po części dziedziczne, nie mniej jednak na pewno trzeba się smarować :) Ja na razie jadę na oliwce dla dzieci,(zwłaszcza w żelu), bo jest strasznie tłusta i mocno nawilża - a moja skóra chłonie jak gąbka, chwilę po nasmarowaniu jest już prawie sucha - wiec smaruje się znowu (wieczorami) Generalnie to smaruje się codziennie rano (zwykłą oliwką) i wieczorem 2 x (oliwką w żelu) + jeszcze tym kremem Balneum - ja muszę, bo jakbym tego nie robiła, to bym się chyba wściekła - tak mnie skóra swędzi a na rozstępy czekam, bo i tak się pewnie tego nie uniknie ... W ogóle teraz wieczorami mam wrażenie jakby brzuch miał mi pęknąć - tak się jakoś nadyma i czuję, że skóra jest mocno napięta - a rano już nie też tak macie ?

ja tez tak mam tylko ze ja w ciagu dnia skora napieta. Alicja-ty pisalas o tej faldzie kar.... pomiar z pierwszego trymestru?

ja sie smaruje oliwka bambino wieczorem a rano zwyklym balsamem do ciala i jak narazie jest ok.Mam jakies tam stare rozstepy ale to pojawlily mi si kiedys dlatego ze bardzo szybko schudlam i tak zostalt:(

ja sie smaruje oliwka bambino wieczorem a rano zwyklym balsamem do ciala i jak narazie jest ok.Mam jakies tam stare rozstepy ale to pojawlily mi si kiedys dlatego ze bardzo szybko schudlam i tak zostalt:(

Ojej..to ja chyba zacznę rano też:P czasami mnie też brzuch swędzi ale jakoś nie masakrycznie..rozstępów też trochę mam..po moich licznych \"przebojach\" ale pewnie coś mi przybędzie...trudno się mówi...

też wieczorem mam bardzo napiętą skórę. pigi, pomiar z 14 tyg. ciąży. idę spać. czuję się na grypę albo inne świństwo:(

Mysiczka 🌻 no trochę ci się nazbierało problemów, ale wiesz przecież że wszystko będzie dobrze :) co robie? długo by opowiadać :o pracuję do 16 a tam nie mam kiedy zajrzeć do was...potem dom...moje 1,5 roczne maleństwo które dopomina sie zabawy ze mną...a przyznam szczerze że brzuch coraz bardziej mi dokucza w zabawie z nim... poza tym mam remont domu...na szczęście już kończący się...mam nadzieję że do świąt damy radę... i tak zanim sie nie obejrzałam jestem już prawie w 6 m-cu ciąży...czas leci jak oszalały... witam mamuśki z którymi nie poznałam się wcześniej i przesyłam buziaki :) CC... już spotkanie z położną? niecierpliwe te mamuśki :) aha... zapomniałam zapisać w tabelce...chyba będę miała dziewczynkę :)

dziewczyny...jeśli mogę coś doradzić... smarując się kremami na rozstępy...wklepujcie go...nie masujcie brzucha...masowanie prowadzi do przedwczesnych skurczów nawet w 7 m-cu... miałam to... i wierzcie mi srałam w gacie, jak w nocy w 7 m-cu dostałam skurczy, lekarz powiedział że dużo kobiet popełnia ten błąd...masując się po brzuchu... u mnie na szczęście skończyło się jednorazowym atakiem :o

u mnie przezierność karkowa (jak dobrze pamiętam) wynosiła 1,6 dobra.. idę spać... słodkich snów... kurcze słyszę że moję dziecie kaszle w pokoju :o ja chyba nie pośpię :o

czesc! u mnie tez bylo 1,6 a teraz wzrosly ale to normalne(chyba) bo jak dziecko rosnie to i wszystko rosnie i ztego co czytalam to najwazniejsze sa z pierwszego trymestru a jak u Was jest teraz? Aniawid- witam Cie bo my sie nieznamy

pigi: wszystko w porządku,tak jak piszesz--wzrasta z wiekiem,później nawet nie jest brane pod uwagę.. wymiary mojej laski w 21 tyg.: BPD--50,5mm HC --103,5mm AC--154,2mm FL--33,6mm waga--390g. aniawd: masz rację z tym masowaniem brzucha,lepiej to zostawić na kilka dni przed porodem:D tak się zastanawiam czy można stosować w ciąży kremy i żele antycellulitowe? nogi i pośladki oczywiście..niby nigdzie nie znalazłam na opakowaniach przeciwskazań..bo chyba mam ochotę ustrzec się przed odkładaniem sadełka na owych właśnie....

kurcze 1969 troszke mnie zmartwilo te HC bo patrze u Ciebie i jest nizsze u mnie sa takie z 21tyg. BPD-50mmco odp.21hbd HC -184mm-20+4HBD FL-34mm20+3hbd AC-159mm21+2hbd ale lekarz mi powiedzial ze jest ok.

Aniawd ale mnie nastraszyłaś....od dziś zaczynam się klepać:P po moim pobycie w szpitalu teraz mam juz schize!! a co do zelów na cellulit to z tego co wiem mozna i nawet sie powinno bo w ciazy cellulit lubi sie odkładać, ale ja nie mam cierpliowsci, za duzo smarowania...:P

Gość olcia00
cześć laseczki !!!! Co do smarowania brzuszka chorobcia tez muszę zaczac wklepywać bo masowałam stosuje perfecta mama na rozstępy jak na razie nic sie nie pojawiło na początku ciąży stosowałam oliwki to fakt teraz musze chyba kupić krem na rozstępy Gerbera :) Wczoraj za to żeby poprawić karnacje buzi kupiłam dove summer glow ;) zawsze miałam ciemną karnacje a teraz chodze blada jak ściana kremik fajny więc polecam :) Buziaki

PIGI - u mnie HC i AC identyczne jak u Ciebie i też mi lekarz powiedził, że wszystko dobrze, więc mu wierzę. Nie ma się co martwić, w końcu nasze dzieci jak każdy człowiek różnią się od siebie i już.

:) PIGI 🌻 Ania jestem :) 1967 co do kremów antycellulitowe...to nie wiem :o ale na nogi i pośladki, to chyba nie zaszkodzi... agosiaa... nie chciałam cię straszyć :) ale wklepuj...wklepuj :)

Witam Mamuski Pigi u mnie jest tak: BPD: 54 mm HC: 182,2 mm AC: 154 mm FL: 33 mm waga 361 g to są dane z 21 t 1 d przezierność karkowa z 13t i 1 d wynosiła 1,2 każdy dzieciaczek jest inny tak jak my sie różnimy od siebie:) Ja smarowała m się kremem z gerbera był fajny ale jesli mam być szczera to wolę balsam garniera ten czerwony wydaje mi się że po nim skóra jest lepiej nawilzona...od dziś wklepuje a nie wcieram bo troche sie wystraszyłam,a zdarza mi sie że brzuszek robi sie twardy jak kamień pozdrawiam🌻

tak patrzę na wasze wyniki i być może na tym moim wydruku 8 wyglada po prostu jak 0!! i może to nie jest 103,5 tylko 183,5???? i tak pewnie jest....takie zero,takie nic i zamieszania może narobić.... ważne,że obok pisze---not valid :D

dzieki laseczki uspokoilyscie mnie jestescie kochane sama bym chyba zwariowa. Nie wiem jak sie wstawia serduszka na kompie ale przesylam Wam je. ja juz wloski podcielam jest ok.az glowa lzejsza teraz tylko kolor i wogole bedzie rewela

oj kochana 1967-stracha mi napedzilas myslalam o tym przezcala wizyte u fryzjera:)

Ja też nie wiedziałam o tym wklepywaniu, a ja się smaruje dość dużo... - czyli od teraz wszystkie się tylko klepiemy :) Jeśli chodzi o te kremy antycellulitowe, to czytałam kiedyś w gazecie, żeby w ciąży tego nie używać, bo jakieś tam są niby składniki mocno działające, które przechodzą w głąb skóry i nie jest to wskazane dla Maluszka (niektórych kosmetyków nie można w ogóle w ciąży podobno stosować ze względu na skład) Ja chciałam się smarować, ale pamiętam, że po tym artykule zrezygnowałam .... U Mojego przez. karkowa była 1,3 w 12 tc. Idę jutro na USG, cieszę się a zarazem denerwuję .... Pigi - ja z tym porównywaniem wyników tak się wkręciłam na początku i tylko niepotrzebnie się denerwowałam. Koleżanka mi pow. że mój jest za mały, bo jej w tym tyg. ważył więcej - i tylko mnie to zdołowało, aż do lekarza zadzwoniłam..... - tylko niepotrzebny stres ! Jak tu ktoś pisał, każdy Maluszek jest inny - rodzą się przecież też o różnych wymiarach i wagach - to i wyniki się różnią Pigi, gdyby coś było nie tak, to lekarz by Ci coś powiedział, czy zlecił dodatkowe badania ! Tak więc jest na pewno wszystko dobrze, ale jestem w stanie Cię zrozumieć, bo ja to już chyba jestem specjalistą od wkręcania się w różne schizy :) Jutro wypytam lekarza, żeby potem w domu nie "analizować" wyników i się znów nie zamartwiać

ISA -BEDZIE DOBRZE nie stresuj sie Wiesz zawsze lepiej porownac niz sie stresowac

isa22: masz rację ,jeśli porównywać wyniki to tylko by przegadać a nie straszyć nikogo..cholera zamazane może trochę i widać niedokładnie.. pigi: sama spanikowałam czytajac resztę wyników:D,że niby za mało..ale jak pisałam wcześniej--ważne ,że jest obok opis i normy..skoro ok. to jest ok i proste serduszko robi się tak [ serce ] bez spacji pomiedzy wszystkimi znakami❤️