Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Wołek

Pomocyyy .....

Polecane posty

Gość Wołek

Ja i moja dziewczyna mamy po 17 lat.... 24h temu po spozyciu alkoholu uprawialismy sex... Ona zazwyczaj bierze tabletki antykoncepcyjne ale dwa dni wczesniej skonczylo jej sie opakowanie i nie wziela tabletki. Po 10h od stosunku wziala tabletke z nowego opakowania ale i tak w ten dzien dostala okresu i po kilku godzinach znowu wziela tabletke.... Czy w tej sytuacji jedyne co moze zrobic to wziasc tabletke 72h? czy moze tabletki antykoncepcyjne moga zadzialac ?

skonczyło jej sie opakowanie 2 dni wczesniej? czyli miala 7 dniową przerwe? podczas przerwy tez jest zabezpieczona, to o co chodzi?

Gość Wołek
A ma normalnie przeczekac te 7 dni tak ? i ma liczyc od kiedy wziala tabletke przed stosunkiem czy moze 7 dni od kiedy wziela po sotsunku ze strachu ??

jezu... po kazdym opakowaniu robi sie 7 dni przerwy ktora jest zabezpieczona, jesli panna tego nie wiedziała i ze strachu zjadła tabletke z nowej paczki 2 czy tam 3 dnia przerwy to nic sie nie stało, niech bierze dalej normalnie do konca opakowania i bedzie ok, krótsza przerwa i tyle ale namieszaliscie...

Gość Wołek
Wiem glupia sytuiacja .... BARDZO BARDZO dziekuje za rade.... jestem bardzo wdzieczny!!!

spoko, ale wszystko to było niepotrzebne bo jak bierze regularnie tabsy to jest zabezpieczona zawsze, podczas brania i w przerwie miedzy opakowaniami wiec nie ma strachu

Gość Wołek
Wlasnie przekazalem nowine mojej dziewczynie ale ja to nie uspokoilo poniewaz mowi ze w ulotce od tabletek podczas przerwy kazano uzywac prezerwatyw wiec jakby nie mozna bylo zajsc w ciaze to by nie kazali uzywac prezerwatyw.... To ze pisza zeby uzywac prezerwatyw to tylko tak profilaktycznie??

Gość widać jej nie wystarczasz
co napisali??? jakie ona tabsy bierze? nazwę podaj!

no co ty, jestescie zabezpiezceni.. 21 tabletek, potem 7 dni przerwy i nowe opakowanie, i w ciagu 7 dni tez jestescie zabezpieczeni! i nie ma mowy ze napisali zeby uzywac prezerwatyty! oczywisicie jesli jakas czy jakies tabletki zostaly pominiete to na ulotce powinno byc napisane co w takiej sytuacji zrobic( najczesciej uzyc inny rodzaj antykoncepcji wiec moze to ona przeczytala;)

Gość Wołek
Harmonet

Gość widać jej nie wystarczasz
ja biorę logest - dokładnie taki sam skład ma jak harmonet. nie trzeba żadnych prezerwatyw w ciągu przerwy 7dniowej. skąd ona je wzieła? lekarz by jej powiedział takie rzeczy

na żadnej ulotce nie jest napisane że przerwa 7 dniowa jest niezabezpieczona i trzeba dodatkowo prezerwatywy, to niemożliwe gdyż jest to zwyczajnie nieprawda, ty widziales na oczy tą ulotke? to poczytaj sobie nie koniecznie jest napisane wyraźnie ze przerwa jest zabezpieczona- ale to jest fakt, o ktorym informuje lekarz, ale na 100% nie ma informacji ze jest NIEzabezpieczona

Gość lola87
dziewczyny mam do was pytanie, ostatnio lekarz przepisał mi 1 tabsy anty. dzisiaj miałam dostać okres ale dostałam juz go wczoraj około godziny 23 tzn. nie krwawiłam jeszcze ale miałam juz czerwoną wydziline więc postanowiłam wziąć tabletke i wziełam ją o 23:40. powiedzcie mi czy dobrze zrobiłam? czy nie za wczesnie ją wziełam??

a tak szczerze- jak dziewczyna nie umie przeczytać ulotki, albo zapytac lekarza to niech nic nie łyka ;/ to oczywiste że przerwa jest zabezpieczona- takie podstawowe info

lola- pierwszy dzien okresu to pierwsze 24 h od pojawienia sie krwawienia, wiec mogłaś spokojnie wziąć dzis (przeciez organizm nie wie ze jest noc czy dzien;) ), ale jesli wzielas juz wczoraj po zaobserwowaniu początku okresu to wszystko jest ok

Gość poprostu ja...
nie macie sie czym stresowac, 7dniowa przerwa nie wymaga stosowania dodatkowych zabezpieczen ;)

Gość lola87
moniak dzięki za odpowiedz:-) bo już dzisiaj miałam schizy w nocy że za wczesnie wzięłam.

jeśli to był faktycznie początek okresu to wziełaś dobrze ;)

Gość lola87
dzisiaj jak wstałam i poszłam do łazienki to chodźbmy tsunami sie ze mnie lało:PP więc był to okres, tylko własnie nie wiedziałam kiedy mam je wziąć czy wtedy gdy zaczne juz krwawić czy tak jak w moim przypadku bo zaobserwowaniu czerwonej wydzieliny

moim zdaniem dobrze wzielas, ale mogłas oczywiscie wziąc tez dzis ;) okres to okres zaczyna się od jakiejkolwiek kropelki krwi:P więc na pewno cykl się rozpoczął i już sobie leci a Ty jesteś zabezpieczona. Nawet jeśli wzięłabyś za wcześnie o ten jeden dzień to i tak jesteś zabezpieczona od 1 dnia.

Gość lola87
a moge dzisiaj wziąć tabsa troche wczesniej jakieś 2 h i przeczucić sie na branie o 22 a nie tak jak wczoraj o 23:40?? czy ma to jakieś znaczenie??

to nie ma znaczenia, mozesz tak zrobic ;) jesli nie spoźnisz sie 12h z przyjęciem tabletki to możesz sobie manewrować godzinami jak ci wygodnie ;)

Gość lola87
moniak jak to dobrze że są jeszcze tak cudowne osoby jak Ty i udzielą odpowiedzi niedoświadczonej :))

Gość agusia1983
co prawda zalozylam osobny temat ale.. moniak czy moglbys mnie uspokoic ?? od 2 lat biore tabletki antykoncepcyjne ale wczoraj pierwszy raz kochalam sie z moim facetem bez prezerwatywy..a teraz sie martwie caly czas jak glupia ze moze jednak cos tam gdzies tam nie zadziala.. biore je dobrze o tej samej godzinie nie pominelam zadnej.. mozesz mnie uspokoic i powiedziec ze nie ma mozliwosci zebym byla w ciazy?