Kerli 0 Napisano Lipiec 21, 2007 Przenosze sie z topiku o nazwie \"Ocenicie moja dietke?\" bo juz nie zalezy mi na tym aby ktos to ocenial wiec ta nazwa jest bardziej adekwatna :) walcze o piekna figure i dobre samopoczucie na plazy a to juz niedlugo - pod koniec sierpnia... skomasowalam dzialania - masuje, oczyszczam sie - staram sie jesc zdrowiej, wklepuje krem antycellulitowy, pije od wczoraj inneov cellulit, krece hula hopem i duzo chodze, po fali upalow bede jezdzic na rowerku stacjonarnym... chce schudnac okolo 5 kg, marze o plaskim, szczuplym brzuszku... i chudszych nogach bez cellulitu :) chetnych zapraszam! ponizej wklejam poczatek mojego starcia z cellulitem: zrobie eksperyment ten tydzien, na maxa zdrowy do przyszlego poniedzialku. bo czuje na silach i chce schudnac i przez ten tydzien naladowac sie witaminami zreszta sprzyja diecie aura, podczas takich upalow nie chce sie jesc ani fastfoodow ani slodyczy ani miesa ani wogole nic... bede codziennie pisac co zjadlam, tak dla siebie zeby widziec jak to przebiegalo i faktycznie jaki realny spadek wagi moze dac zdrowe odzywianie bez glodowania w ciagu tygodnia raczej bez cwiczen bo goraco ok, to zaczynam waga dzis: rano 50,1. przed chwila 49,8 ale to sie nie liczy, wezmy ta z rana. a wiec zaczynam od 50 kg. codziennie bede umieszczac tu spis zjedzonych pokarmow i podsumuje w nastepny poniedzialek przyda mi sie taka dietka oczyszczajaca poniewaz ide niedlugo na 3 wesela! i chce ladnie wygladac w sukienkach,ktore mam sliczne zaczynam wiec zdrowy tydzien - na maxa jadlospis pod koniec dnia. [18.07] 15:07 Kerli co zjadlam: 2 kromki ciemnego chleba z serem zoltym 2 nektarynki, 1 gruszke sphagetti z sosem pomidorowym (niestety ze sloiczka ) pomidorami, pieczarkami, cebula i odrobina kurczaka wczoraj: grahamke ze serem zoltym 2 nektarynki salatke: salata lodowa, tunczyk, kukurydza, cebula, jajko lyzke-dwie majonezu (podczas doprawiania wersji saltki z majonezem...) dzis: 2 kromki ciemnego chleba ze serem zoltym 2 nektarynki, male jablko, malego banana w planach - salatka grecka albo kalafior i fasolka szparagowa z kefirem jesli ktos to czyta - myslicie ze jako dieta odtruwajaca, antycellulitowa, oczyszczajaca - moze byc? nie liczac oczywiscie odrobiny sosu ze sloiczka (konserwanty) i majonezu. jutro kupuje tez inneov cellulit, wiele osob zachwala, co dziwne bo zwykle takie produkty dzialaja tylko naniewielki procent ludzi stosujacych wiec super, moze i na mnie podziala [18.07] 19:16 Kerli kompletnie nie chce mi sie jesc w taki upal... dzis byla jeszcze tylko fasolka szparagowa jednak sama, kefir i jabluszko... i jestem pelna i lekka... coprawda jeszcze ide na impreze wiec bedzie piwko no ale nie duzo... nie kupilam tego inneov\'u ale jutro juz na stow musze dorwac i bedzie oczyszczanie na maxa... [18.07] 19:36 abisia kerli z tego co czytam to zrezygnowałas z kolacji czy tak?o której jesz ostatni posiłek? [19.07] 21:07 Kerli witaj Abisiu zwykle jem kolacje, moj dzienny jadlospis wyglada tak ze rano kawka z mlekiem 0,5%, w pracy kanapka z 2 kromek ciemnego chleba ze serem bialym lub zoltym i jakies owoce (bywalo ze drozdzowka ale to sporadycznie i nie zjadalam calej), po obiedzie obiadek wmiare mozliwosci malo kaloryczny no a na kolacje roznie owoce, warzywa w postaci przeroznych salatek lub zwyczajnie kromka ciemengo chleba z czyms tam, glownie nabial i ryby, wlasciwie nie jem szynki9 bo wole inne rzeczy ale teraz kiedy jest lato to inna historia. po 1 pracuje dluzej wiec jak dojade do domu i zrobie obiad to po 1 juz nie jestem glodna jedzac w miedzy czasie jakies owoce, a po 2 nie jem kolacji bo lekki obiad wypada w porze kolacji czyli kolo 7-8. No i przede wszystkim jest tak goraco ze kompletnie stracilam apetyt i jadlabym najchetniej same zimne rzeczy i soczyste owoce, co widac w tym co wypisuje.... dzis: kromka grahama ze serkiem 2 jablka, nektarynka jogurt bakomy truskawkowy, bigmilk (porcja tylko 91 kcal ) kawaleczek ryby, ogorki i pomidory tyle...i przysiegam - nie jestem glodna! jest plus tych upalow zwlaszcza lato w miesice daje niezle w kosc... ale prawie pol dnia spedzilam w ruchu, mialam mase spraw do zalatwienia i przeszlam kawal drogi pieszo, przy okazji opalajac sie kupilam tez inneov cellulit! o dziwo w duzym miescie w wiekszosci aptek nie mieli! mieli w 3 ktore odwiedzilam z 7 chyba... ceny byly: 99, 96 i 80 kupilam 2 paczki jutro pije koktajle truskwakowe i cellulit musi zmalec! troche to nie wierze bo sklad tego proszku jest bardzo prosty i naturalny ale tyle dziewczyn widzi ezultaty...ze po miesiecznej kuracji moze tez zobacze choc niewielkie zmiany? poza tym wydalam na to tyle kasy ze napwno zeby nie zaprzepascic efektow w oczyszczaniu i pozbywaniu sie toksyn i usprawnianiu krazenia bede jesc dietetycznie tzn zero fastfoodow i slodyczy, lub bardzo malo, troche ruchu i masaze i krem - mam lirene. i moze sie uda jak pogoda sie zepsuje bedzie czesty rowerek dzis 15 minut pokrecilam hula hop, jak nie bedzie upalow postaram sie codziennie... wygladam niezle ale marze o nogach bez gorek i dolinek i brzuchu bez tluszczyku...musi sie udac napewno bedzie lepiej niz jest! pozdrowienia dla dbajacych o linie [19.07] 21:09 Kerli aha cos jeszcze...wydawac by sie moglo ze jedzac w ten sposob powinnam juz miec upragniona wage...otoz moja zmora jest okresowe jedzenie duzej ilosci slodyczy i rzeczy niedrowych, czasem mam takie dni ktore niwecza efekty zdrowego odzywiania... albo inaczej - mialam i mam nadzieje ze nie wroca!!!!! [19.07] 21:39 abisia ok ale czy już troche schudłaś [20.07] 09:33 kerli odkad zaczelam sie odchudzac czyli jakies 2 miesiace temu schudlam okolo 4kg. tylko ze gdybym jadla caly czas to co wymienilam byloby pewie duzo wiecej... ale okresy diety byly przeplatane imprezami i dniami kiedy jadlam duzo calkiem niedietetycznych rzeczy ale teraz z tym walcze i juz 1 taki tydzien za mna. ciekawe ile schudne po miesiacu... gdyby sie ochlodzilo codziennie bede jezdzic na rowerze jeszcze 40-60 minut, dobrze by bylo bo to naprawde pomaga... a z 2 strony opalenizna tez wyszczupla [20.07] 20:37 Kerli nie wiem czy cos schudlam, czuje sie chudo ale jak bylam u cioci i sie zwazylam wazylam kolo 50 ale moze dlatego ze to byl srodek dnia, jestem przed okresem pocieszam sie ze to tez ma wplyw... bo przeciez logicznie myslac jem bardzo malo kalorii wiec powinnam chudnac... dzis: 2 kromki graham i ser zolty (ten plasterek ma tylko 50 kcal ) bigmilk, jogurt z musli salate z lyzka smietany i polowa jajka kefir codziennie na wieczor pije tez redsa, piwo lub dzis - ze sokiem... ale czytalam ze piwo nie powoduje tycia a dopiero jedzenie zjedzone po wypiciu a ja juz potem nic nie jem... mam nadzieje ze schudne! pije tez inneov. w smaku dziwny ale nie jest zly mam nadzieje pozbyc sie cellulitu raz na zawsze! albo przynajmniej na te wakacje! chcialabym ubrac bluzke bez brzucha... wiem ze to mozliwe, kiedys nie wierzylam ze zejde ponizej 50kg a sie udalo...wiec uda sie jeszcze schudnac kilka kg i pokazac brzuch aha! czytalam - z ciekawosci - topik o diecie chalwowej zrobie sobie taki 1 dzien! dziewczyny chudna po 1 kg dziennie! szok! po czyms taim tlustym slodkim i niezdrowym chyba? ale slodkim 1 dzien nie zaskodzi, sprobuje. fajnie by bylo schudnac juz choc 1 kg... [20.07] 20:39 Kerli zwaze sie w poniedzialek i zobaczymy co wyniklo z moich spacerow i bardzo lightowego jedzenia no musi cos wyniknac bo sie wkurze [21.07] 11:34 Kerli wczoraj dolozylam jeszcze jogurcik 120g i nektarynke, no i to wspomniane piwo z sokiem. dzis: jogurt 120g Fructis bodajze pol twarogu z polowa pomidora, ogorka, sola i pieprzem na obiad w planach salatka grecka... nie wytrzymalam i stanelma na wadze po 5 dniach 0,8 kg mniej! cisze sie przeogromnie a poza tym pije inneov, krecilam hulahopem - w planach jest codziennie 15 minut ale nie zawsze mam czas, i codziennie wklepuje serum i zel Lirene antycellulitowy i masuje wieczorem rekawica sizalowa i przyrzadem z gumowymi wypustkami a rano tylko tym przyrzadem, nie sa to dlugie masaze, kilka minut, ale zawsze cos troche mam przez to siniakow na nogach ale do wyjscia na plaze znikna i cellulit przynajmniej w wiekszosci mam nadzieje tez jak sie ochlodzi dodam jeszcze do tego rowerek stacjonarny... wtedy juz bedzie walka z cellulitem na wszystkich frontach Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kerli 0 Napisano Lipiec 21, 2007 z walki antycellulitowej jeszcze okolo 2 filizanki zielonej herbaty w tygodniu, pije w pracy bo w weekend juz mi sie nie chce, nie przepadam za ta herbatka chociaz mam smakowa - z opuncja, a w pracy jakos mimochodem w siebie wleje ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Violik 0 Napisano Lipiec 21, 2007 ja tez jestem chetna do bezcelulitowego ciala:) tzn mam maly cellulit juz prawie nie widoczny:) ale przed dietka byl kosmicznie wielki:( ble taki:( i tez daze to fajnej sylwetki i juz prawie jest wszystko tak jak chce:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kerli 0 Napisano Lipiec 21, 2007 czesc Violik! super, zapraszam! :) bedziemy sie wspierac nawzajem :) a ty co robisz zeby sie pozbyc tego cholerstwa? pewnie podobne zabiegi jak ja? ja ci powiem ze cellulit mam od dawna...przez pewnien czas jak wazylam 45-46 kg (mam 157 cm wzrostu) prawie zupelnie znikl...ale potem przytylam 10kg, czeo sie juz w polowie pozbylam no i cellulit wrocil...i tak jest juz chyba lepiej niz bylo,ale nie do konca... mam niestety chyba powazniejsze stadium bo moj cellulit z tylu na udach widac bez sciskania skory... ale dosc narzekania! walka z nim rozpoczeta i licze tylko na wygrana :D poza tym gratuluje utraty tylu kg! jak dobrze wyczytalam z twojej stopki wazysz juz 61 kg? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Violik 0 Napisano Lipiec 21, 2007 teraz to juz 58kg:) ja to znam najskuteczniejszy zabieg na cellulit:) skubanie sie po udkach bo ja mam tylko na udach:( i odkad zaczelam sie skubac to naprawde duzo mi sie zmniejszyl i cwiczonka drobne wykonuje:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kerli 0 Napisano Lipiec 21, 2007 wlasnie... w glownej mierze cellulit chyba pokonuje sie przez masowanie, ugniatanie, skubanie... trzeba go poprostu rozgniesc :) gratuluje jeszcze raz schudniecia tylu kg! podziwiam! a jaka diete stosowalas i stosujesz? ide na spacerek, do nastepnego razu :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Violik 0 Napisano Lipiec 21, 2007 a co do dietki to tak na samym poczatku na kapuscianej bylam ale to tak z 10dni a pozniej na kopenhaskiej ale to mniej niz 10dni a pozniej to juz tylko i wylacznie MZ i to jest najlepsza dietka na swiecie:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kerli 0 Napisano Lipiec 21, 2007 zdecydowanie sie z toba zgadzam :) ja kiedys liczylam kcal ale potem to juz nie potrafilam sobie w glowie nie podsumowywac tego co zjadlam w ciagu dnia, nie zastanawiac sie ile to co jem ma kcal...i swierdzilam ze to nie jest normalne ze liczenie kcal tak mi weszlo w krew...i ze chce jesc normlanie :) dlatego postawilam na zdrowe odzywianie i mz :) a dzis zjadalam: male jablko, maly jogurcik 2 kostki gorzkiej czekolady pol twarozka z pomidorem i ogorkiem lososia na parze z salatka grecka 1 galke lodow kawowych w wafelku tyle :) troszke wiecej niz zwykle i bardziej slodko...ale dalej zdrowo :) w planach jeszcze redsik :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kerli 0 Napisano Lipiec 22, 2007 wczoraj dolozylam jeszcze 1 mala nektarynke i 2 plasterki sera tego niskokalorycznego solo.... dzis: mala kromka razowca z serem bialym i gigantycznym plastrem pomidora :) jablko, salatka warzywna reds ;) na kolacje bedeam warzywa na parze lub owoce i tyle na dzis :) i duuuuzo wody Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kerli 0 Napisano Lipiec 22, 2007 zjadlam wlasnie znowu 2 kostki ciemnej czekolady, dobrze ze sie opakowanie skonczylo bo zaczelam sie wciagac :D poza tym dietka a raczej takie odzywianie jaki prowadze juz tak mi weszlo w krem ze wlasciwie nie zwracam na nie uwagi... jedyne to nie ciagnie mnie na fastfoody, nie musze koniecznie isc na lody...czy tez koniecznie jesc slodycze...no i jem bardziej reularnie... zobaczymy jutro jaki efekt po tygodniu lzejszej dietki :) a dzis opalalam sie troszke i brzuszek jest coraz ladniejszy :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kerli 0 Napisano Lipiec 23, 2007 wczoraj jeszcze byl kefir i duuuzo wina ;) a dzis kolejny dzien zdrowej dietki :) 1 chlebek chrupki, serek bialy light i 2 plastry lososia wedzonego troche miesa wieprzowego i warzywa na parze juz nawet wlasciwie nie musialabym wypisywac co jem bo i tak jem zdrowo :) jutro wazenie. niestety cellulit ciagle jest :( nie zmniejsza sie po tym inneovie....jeszcze troche zostalo do konca 1 opakowania wiec poczekam na efekty... wczoraj za to kupilam sobie taki przyrzad do masazu - rolke gumowa z wypustkami na patyku i dzis tak intensywnie masowalam ze raczka odpadla :D no i poszlo do kosza :) poszukam takiego drewnianego przyrzadu bo jest wygodniejsze niz taki kolka do masazu :) mam nadzieje ze cellulit niedlugo sie zmniejszy........ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość mary..... Napisano Lipiec 23, 2007 widzisz ty jestes jeszcze na diecie a ja zrezygnowałam i jem duzo za dużo i przytyłam już 2,5 kilo czyli ważę 47,5.. i nie mam ochoty na powrót do diety i teraz staram sie polubić taka jaka jestem... ale powodzenia Ci życzę i cierpliwości:-) mi troche tego zabrakło.. a propo cellulitu to moja mama walczy z nim już od dobrych kilku lat i tez masci kremy tabletki teraz nawet zabiegi u kosmetyczki i poprawa jest znaczna... moze zamiast walczyc z cellulitem na własną rekę wybrac się do dermatologa? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kerli 0 Napisano Lipiec 23, 2007 czesc mary :) szkoda ze sie juz nie bedziesz odchudzac bo jestes dobra kompanka :) w takim razie zapraszam na ploteczki :) pisalas ze i tak bylas za chuda wiec pewnie to przytycie ci wyszlo na korzysc ;) moze wcale nie jest tak zle jak ci sie wydaje? ja no coz... chce jeszcze troche schudnac... wiesz ze jakbym postepowala odpowiednio juz dobrnelabym do mety ale roznie to bywalo :D teraz wyszlam na prosta i mam zamiar doprowadzic ta sprawe do konca :) co do pomocy specjalistow...narazie wykosztowalam sie na inneov... wiec zobaczymy czy podziala ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kerli 0 Napisano Lipiec 23, 2007 dodam tylko ze zjadlam jeszcze miseczke strogonowa... chloera :) to juz podciagam pod kolacje ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
zoa 1 Napisano Lipiec 23, 2007 kerli mam pytanie- ile masz wzrostu? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kerli 0 Napisano Lipiec 23, 2007 no dzis mam apetyt to fakt :) zjadlam konkretna porcje winogron i mala porcje salatki greckiej.... ;) i kes ciasta,ale tylko kes :D i tak w sumie zdrowe rzeczy wiec ok :) hula hopem pokrecilam pol godzinki... postaram sie to robic codziennie. musze troszke jeszcze zrzucic brzuszka bo mam fajna sukienke obcisla i odrobinke mi sie brzuch odznacza a chcialabym ja ubrac za 2 tygodnie na wesele... mam nadzieje ze sie uda :) jak sie ochlodzi wskakuje na rowerek i poruszam sie :) ide tez na basen w tym tygodniu wiec doloze troche ruchu :) i kupie sobie chyba karnet z kumpela to bylby dobry pomysl takie wspolne chodzenie na basen regularnie :) nie waze sie poki co,moze poczekam jeszcze tydzien. bo chce zobaczyc satysfakcjonujacy mnie wynik ;) a wzrostu mam 157/158 cm Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość mary.... Napisano Lipiec 23, 2007 kiedy byłam na tej diecie to przynajmniej jadłam zdrowe rzeczy.. teraz przyjechał mój chłopak i na kazdym kroku mówi mi ze super wygladam i ze nie musze sie odchudzać tak wiec teraz jem bagietkę z kremem czekoladowym....moze jak wyjedzie to uda mi się wrócic do zdrowego odzywiania? na razie to ciagle gdzies wyjezdzam i niestety mam duża ochotę na słodkości:-( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
zabezpieczona 0 Napisano Lipiec 26, 2007 witajcie dziewczynki:D chciałabym się do Was przyłączyć, mogę?;) pije codziennie inneov cellulit, ale jak na razie efektów brak (może dlatego że to dopiero 6 dzień kuracji?:P) czasem (zaznaczam, CZASEM:P) ćwicze 8 minute legs pije dość sporo wody i rzadko bo rzadko, ale jeżdze na rowerku:P mam dość duży cellulit i chciałabym go zlikwidować bo 16 sierpnia wyjeżdzam nad morze.. damy rade, prawda?;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
PiNaKoLaDa 0 Napisano Lipiec 26, 2007 Hejka! Ja opisuję codziennie moje zmagania z tluszczem na topiku \"moja cudowna dieta cud\" Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość karma Napisano Lipiec 26, 2007 http://www.thecelebritycondition.com/cellulite/index.html Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość to jest ciekawy artykuł Napisano Lipiec 26, 2007 http://news.bbc.co.uk/2/hi/health/4797317.stm?ls Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach