Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jestem zalamana..22

moja siostra polknela 50tab psychotropowych

Polecane posty

Gość jestem zalamana..22

ma 20 lat i depresje od jakiesgo czasu dostalam dzisiaj sms od mojej mamy ze lezy na intensywnej terapii.. (nie ma mnie tam, bo nie mieszkam w Polsce..) od razu do niej zadzwonilam.. powiedziala, ze znalazla ja dzisiaj rano w jej pokoju i zadzwonila po karetke ..przyjechali na sygnale i ja zabrali.. moja siostra dzisiaj rano sama jej powiedziala ze polknela 50 tabletek a potem stracila przytomnosc...................... ma depersje i do tego moi rodzice wczoraj ostro sie poklocili.. moja mama zajmuje sie nia caly czas, rozmawiawia z nia, gotuje jej ulubione jedzenie, wychodza razem na zakupy i sa po porstu razem.. mama sie bardzo stara.. boze tak zle... musialam to gdzies napisac...

Gość do autorki tematu
a nie widzieliscie, ze ona ma depresję?Moze czula się totalnie samotna i to był krzyk rozpaczy?

Gość Ja266
Zrobilam to samo rok temu. Polknelam tabletki, mialam 25 lat-moje zycie byla jednym wielkim bagnem. Rodzice zabrali mnie sila do psychologa, mysli samobojcze minely ale nic wiecej sie znie zmienilo, gnije.

Gość jestem zalamana..22
moja mama miala te tabletki schowane w domu, bo moja siostra musi je przyjmowac, bo ma depresje i moja siostra je znalazla wczoraj wieczorem po klotni rodzicow my wiedzielismy ze ma depresje dlatego moja mama sie nia zajmowala a teraz ona lezy w szpitalu..

Gość do autorki tematu
lekarze chętnie piszą leki a niestety przyjmowanie lekó jest często zwiazane też z takim ryzykiem...

Gość do autorki tematu
wspolczuję Ci bardzo, miejmy nadzieję, ze te leki nie zaszkodzą jej i że będzie żyła... niestety w takiej sytuacji jest ryzyko uszkodzenia wątroby i ukladu nerwowego...:(

Gość zmotoryzowana
? Chyba raczej bez leczenia depresji można popełnić samobójstwo? Dobrze dobrane (!) leki to podstawa. Ale musi też być współpraca samego chorego, żeby go wyciągnąć z doła... Leczenia zamkniętego nie polecałabym, można sięzdołować jeszcze bardziej. Co można zrobić od razu, to udać się do dobrego dietetyka - sposób odżywiania może drastycznie zmienić samopoczucie, i taka terapia bywała skuteczna nawet u osób, którym od lat leki nie pomagały. Zaleca się jeść dużo ryb, warzyw, owoców (nie pamiętam czy można wszystki), a odstawić fast food, słodycze, pszenicę. Niestety nie pamiętam wszystkiego o tej diecie i dlatego sugeruję odwiedzić fachowca.