Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

sweet_19

Smaczna dieta CZEKOLADOWA ----- minus 4kg w 5 dni ?

Polecane posty

Gość Goldies
Hehe ja tu chyba kogos skads kojarze :P Hmm jak sobie pomysle ze tak sobie bede wcinac moja kochana biala czekolade z orzechami uhh i jeszcze bez efektu jojo nie no to bedzie normalnie rewela! czy to realne? trzeba sie przekonac :)pozdrowionka laski!!

goldies przekonasz sie ze jest to realne :D dzis dobiegol konca moj pierwszy dzien czeko. Wlasnie wrocilam z imprezy i nie jestem glodna ale to dlategto ze zjadlam przed wyjsciem chlebki ryzowe z tunczykiem i pasztetem sojowym. Zrobilam to z premedytacja bo nbie mialabym inaczej sily tanczyc i nie wytrzymalabym z glodu. Juz i tak czuje ze to wsyzstko spalilam. Ciekawe ile jutro bede wazyc :D przypominam ze dzis bylo 51,6kg odezwe sie jutro a narazie ide spac;) buzka

juz po wazeniu ---- waga zatrzymala sie w miejscu . Organizm juz sie buntuje ale nie poddam sie tak latwo :) waga :51,6kg chociaz przyjemna jest ta dietka bo kocham czekolade heh 😍😍 dzisiaj robie sobie diete \"batonikowa\" sama ja wymyslilam na wzor czekoladowej :P stwierdzialm ze 1 czekolada m sie zbyt nudzi i wole zastapic ja 3 roznymi batonami :D kupilam marsa princesse orzechowa i kit kata ;) rano jablko potem co 3 h batonik i przed snem jablko. Bez ograniczen herbata i woda , 2x dziennie kawa bez cukru i mleka. Na tym na pewno mi waga zleci. Moze przez te chlebki z pasztetem i tunczykiem waga sie nie ruszyla? dzis juz nie jem nic po za tymi batonami i 2 jablkami. ja to mam pomysly :P ale od jutra zaczynam diete 700kcal i powoli bede zwiekszac az dojde do 1200kcal. Buziak

Gość Goldies
Sweet jesli moge Ci doradzic to proponuje ta diete co ja stosuje do 900 kcal jest zajebista czasami to nawet nnie ma 800 kcal ale waga leci schudlam na niej 4 kg w tydzien w sumie to dzieki niej no i dodatkowo cwicze to moze tez sie przyczynilo:) Ale z czekoladowej dietki to pewnie sama radocha:D

Gość Goldies
A co do tego chlebka ryzowego to masz na mysli te pyszniutkie wafle ryzowe firmy sonko? jesli o te chodzi to sa pyszne!:D tez je lubie wcinac mi najbardziej smakuja z dzemem niskokalorycznym:) A waga jak sie nie ruszyla to pewnie dlatego ze moze w wc bylas wystarczy wypic jedna mocna herbate czerwona z 2 torebek i poleci:)pozdro

ja to kombinuje z tymi dietami :p dzis naraie zjadlam jablko i marsa heheheh ;) potem zjem kit kata i princesse i jablko. Waga na pewno spadnie a mi odechce sie slodyczy na jakis czas;) buziak

Gość Goldies
hehe ja to juz chyba wszystkich diet probowalam no prucz tej czekoladowej ale juz niedlugo:) >>sweet_19 nie masz po tej diecie napadow na jedzenie???pozdro

czekolada moze byc dowolna :) do wyoru do koloru ;) ja od jutra zaczynam normalnie jesc bede na diecie 800kcal pzdr:)

Gość Goldies
A ja od piatku na czekoladowej przez dwa dni ale oprucz czekoaldy bede jeszcze wcinac arbuza zeby miec tak do 800kcal zeby nagle nie obnizyc lmitu kcal bo teraz jestem na tej 900kcal bo ta diete choco zastosuje tylko dla zaniku apetytu na slodycze pozniej znowu bede ta kontynuowala co teraz:) juz czekolade kupilam Biala mniam!! Jak ja ja kocham a jak sie rozplywa w ustach umm.. nie moge sie doczekac piatku:) pozdrowionka

droga autorko,czy mozesz podac mi link do forum, na ktorym czytalas o dziewczynach ktore odchudzaly sie ta dieta? piszesz o tym na 1 stronie, ja nie moge nigdzie znalezc takich tematow o tej diecie:( i czy te dziewczyny jadly rano jablko czy tylko caly dzien tabliczke czekolady? mam zamiar zrobic na poczatek jeden dzien diety w piatek i zobaczyc jak sie bede czula:)mam wedla mleczna z orzechami:) tylko neistety nigdzie nie moge dostac w moim miescie czekolady bialej z orzechami calymi albo chociaz poruszonymi:( czy w jakis supermarketach trafilyscie na taka? w niemczech sa 200gr pyyyyyycha ale u nas nie:(

Kocia_Łapka z tego co pamietam to one jadly tylko czekolade ale ja bna samej bym nie wytrzymala...iec radze chociaz to 1 jablko zjesc bedzie latwiej. U mnie waga stanela a dobre. Jest 51,6kg . Ale nie martwie sie tym. Wyczytalam gdzies ze jak waga stoi w miejscu to lada moment organizm zacznie zuzywac zapasy z tluszczu! dzis jestem na diecie owocowo-warzywnej. Pozdrawiam :D

Gość wszystkie diety są do du****
ja dopiero gdy poszłam do dietetyka zaczęłam powoli chudnąć.. specjalista wyjaśnił mi proces odchudzania co powinnam jesć i dlaczego w jakich ilościach jakie to daje korzyści, czego unikać, jak uprawiać sport dopiero dzieki jego wskazówkom udało mi się zrzucic 10 kilo w 3 miesiace , oczywiscie 1 dzien w tygodniu był swietem drobnych przyjemnosci i jadłam placki desery czekolady... mimo ze schudłam tyle ile chciałam to nadal zdrowo i rozsądnie jem by waga nie wróciła... diete skonczyłam 10 miesiecy temu zyczę Wam powodzenia ja 2 lata się meczyłam z róznymi dietami nim zmądrzałam i poszłam po fachową poradę

Gość Goldies
ee ja tam wole te nasze dietki:) trzeba sie poprostu pilnowac poprostu jak sie przytyje przez zime no to dietka przez lato i gicik:) no i oczywiscie sporcik bo to u mnie jest na pierwszym miejscu:D A to czy ktos wroci do swojej poprzedniej wagi no to kwestia tego czy sie pilnuje bo trzeba byc twardym :) az sie czlowiek przyzwyczai..Ale dietka czekoladowa po samej nazwie juz mi sie podoba:D:D:D

Gość Goldies
A co do czekolady to najbardziej kocham biale ale nie moge znalezc takiej z chrupkami takimi w srodku a kiedys taka jadlam a w sklepach nie ma takich:(:(:(:(Ale no coz mleczne za to sa:D

Gość fruzia*
Swet ! O jakim tluszczu ty piszesz ? :( Twoj organizm zacznie spalac wlasne bialko czyli np. miesnie i pros boga aby nie zaczynal np. od serca. Nie pojmuje jak mozna byc tak pustym i dla glupiego 1 kg ryzykowac wlasne zdrowie, no coz widac niektorym zwisa wlasne zdrowie :(

hello. no ja jutro sprobuje tej diety zobaczymy czy dam rade:)a biala czekolada z orzechami 200gr jest przynajmniej u mnie w netto:)z chrupkami tez uwielbiam:)

fruzia pisze o tluszczu ktory mam na tylku i udach :P bez przesady nie jestem taka chuda zeby mi sie mialy miesnie zaczely spalac... pusta to ty jetes bo sie nie znasz a chrzanisz glupoty! grrrr Ja lubie chyba wszystkie rodzaje czekolady ;) jak bede jeszcze kiedys na czekoladowej diecie to napewno kupie taka czekolade smarties z drazami hehe :D boska jest! pozdro dziewczyny :)

Gość Goldies
Fruziu chyba nie masz racji bo jesli waga stoi w miejscu to organizm sie przestawia na nowy tryb albo poprostu stoi bo od paru dni moglas nie zaliczyc wc:) Ja niewiem co ma serce do tego.....

Gość dust
Ja od poniedzialku zeszlego tygodnia bylam na diecie 500kcl a z racji wczorajszego napadu ide na czekoaldowa do wtorku od środy o-w ciekawe jak to bedzie :) po o-w panuje 2 dni 500kcl i potem 300kcl :) Oby wyszlo :)

Gość jolaa85
Kurcze to moze byc interesujace :) Jestescie tu jeszcze dziewczyny? Sweet jestes? :) Bo ja mam pytanka: Do ktorej godz mozn jesc ta czekolade? I Co 3 godziny po 2 rzadki tak? Ale tu jest mowa o 100 gr czekoladzie a poprzednio jedna dziewczyna pisala, ze ma 200 gramową a to tak jak dwie tylko własnie sie zastanawiam czy nie mozna dwoch jesc i nic wiecej i np do 17 godz? Bo dwie to bedzie akurat 1000 kcal a jak sa te z nadzieniem co maja ponad 600 no to moze np poltorej na dzien jesc ?: ) Mozna tak ? :)

Gość Mieszana
ta dieta czekoladowa to chyba w jej mózgu sie zrodziła! dajcie spokój, takie głupoty!!

Gość Lucha
Witam :) własnie mam zamar schudnac mneij wiecej 4 kilo do soboty ;P jade na wakacje i jakos che wyglodac :) jem batonik o 205kcl i o godzinie 5 jajko :P narazie schudłam 2 kg. jeszcze 2kg i cel osiagniety naprawde nie jest zle a pozniej bedzie luzzz polecam p.s w ciagu dnia pijcie wode i duzo cwiczcie :D

hej to ja :D na diecie czekoladowej bylam dokladnie rok temu. Obecnie juz tak nie kombinuje z dietami i zdrowo sie odchudzam ;) mż + ruch i kg leca pzdr :)

Gość puste baby jesteście
kurwa przeciez żeby schudnąc 1 czy 2 kg to wystarczy dieta dwudniowa oczyszczająca a nie kurwa czekolade wpierdalać:O o zgrozo ....:O

Gość darunia1990lk
dieta czekoladowa to nie tylko czekolada. ja sie je miedzy posiłkami!!!!czekolada posiada duzo błonnika i wspomaga przemiane materii oraz nie odkłada się dzięki temu w udach i biodrach,dostarcza organizmowi energii Śniadanie Muesli czekoladowe (zawiera ok. 240 kcal, 7 g tłuszczu, 9 g białka, 34 g węglowodanów) - 3 kawałki gorzkiej czekolady - 2 łyżki zwykłych płatków kukurydzianych. - 1 łyżka rodzynek i kubeczek jogurtu (150 ml) o niewielkiej zawartości tłuszczu. Czekoladę posiekaj drobniutko ostrym nożem. Następnie dodaj do niej rodzynki oraz płatki kukurydziane i polej wszystkie składniki jogurtem. Wymieszaj, odstaw na chwilę, aby czekolada się rozpuściła, zaś płatki lekko zmiękły. Obiad Naleśniki z czekoladą - 1 jajo - pół szklanki mleka (ok. 100 ml) o zawartości tłuszczu do 1,5 proc. - 1 łyżka mąki - 1 łyżka kremu orzechowego - 1/2 łyżeczki oleju. Wymieszaj dokładnie jajo z mlekiem i mąką, najlepiej zmiksuj wtedy powstanie gładkie, lejące się ciasto. Jeśli będzie zbyt gęste, możesz dodać odrobinę wody. Posmaruj patelnię cieniutką warstwą oleju, rozgrzej i usmaż z ciasta dwa naleśniki. Odstaw na chwilę, aby trochę ostygły, a następnie (gdy będą jeszcze ciepłe) posmaruj je kremem orzechowym. Kolacja Chrupkie pieczywo na słodko (zawiera ok. 250 kcal, 5 g tłuszczu, 4 g białka, 45 g węglowodanów) - 2 kromki pieczywa chrupkiego - 1 łyżka gotowego kremu orzechowo-czekoladowego (lub 2 kostki gorzkiej czekolady) - 1 banan. Pieczywo cienko posmaruj kremem orzechowym, połóż na nim plasterki banana. Możesz również sama zrobić krem czekoladowo-bananowy. Czekoladę zetrzyj na tarce o małych oczkach. Obrany banan rozgnieć widelcem. Wiórki czekoladowe utrzyj z miazgą bananową na gładką masę i posmaruj nią chrupki chlebek. 2 DZIEŃ Śniadanie Czekoladowa babeczka (zawiera ok. 200 kcal, 7 g tł., 5 g białka, 22 g węglowodanów) - gotowana babeczka (lub inne i ciastko o obniżonej kaloryczności, np. ze sklepu dla diabetyków) - 2 kostki gorzkiej czekolady - wisienka koktajlowa do dekoracji. Roztop w garnuszku czekoladę. Ciepłą masą polej babeczkę. Udekoruj wisienką lub innymi owocami, np. z kompotu lub konfiturą. Popij czarną herbatą - gorzką lub posłodzoną słodzikiem. Obiad Grysik kokosowy z czekoladą (zawiera ok. 440 kcal, 16 g tł., 60 g węglowodanów, 10 g białka) - 3/4 szklanki mleka (ok. 150 ml) najlepiej o małej zawartości tłuszczu do 1,5 proc. - 2 łyżki grysiku (kaszki kukurydzianej) - mały baton o smaku kokosowym (np. 1/2 Bounty) - słodzik - sok z cytryny. Mleko zagotuj. Wsypuj małymi porcjami grysik, mieszając cały czas, aby się nie przypalił. Następnie dodaj pokruszony batonik. Dopraw do smaku słodzikiem i sokiem z cytryny. Kolacja Owoce z czekoladą (zawiera ok. 450 kcal, 17 g tł., 76 g węglowodanów, 10 g białka) - 1/2 tabliczki (5 dag) gorzkiej czekolady 1 małe jabłko - 1 banan - 1 kiwi - 1 plaster ananasa (może być z puszki) - 2-3 orzechy włoskie. Czekoladę roztop w rondelku. Obrane owoce podziel na małe kawałki. Orzechy drobno posiekaj. Wyłóż owoce na talerzyk, skrop obficie sokiem z cytryny. Polej sałatkę owocową rozpuszczoną czekoladą i odrazu się nią rozkoszuj! 3. DZIEŃ Śniadanie Twarożek i kakao (zawiera ok. 180 kcal, 3 g tł., 23 g węglowodanów, 11 g białka) - 2 kromki chleba chrupkiego - 2 łyżki chudego twarożku (o zawartości tłuszczu do 0,2 proc.) - 3/4 szklanki mleka (ok. 200 ml) o zawartości tłuszczu do 1,5 proc. - łyżeczka kakao - słodzik. Kakao rozprowadź w 1/4 szklanki zimnego mleka. Zagotuj pozostałe mleko, dodaj rozcieńczone kakao i słodzik. Chleb posmaruj twarożkiem, zjedz, popijając gorącym kakao. Obiad Jogurt kakaowy z brzoskwinią (zawiera ok. 280 kcal, 9 g tł., 39 g węglowodanów, 8 g białka) - 1 brzoskwinia - mały kubek jogurtu (150 ml) o zawartości tłuszczu do 1,5 proc. - 3 kostki gorzkiej czekolady - słodzik. Świeży owoc obierz ze skórki (brzoskwinię z puszki osacz). Miąższ drobno pokrój i wymieszaj z jogurtem. Czekoladę zetrzyj na tarce. Szczyptę wiórków dodaj do owocowego jogurtu, dokładnie wymieszaj, a najlepiej zmiksuj. Dopraw do smaku słodzikiem. Przelej do wysokiej szklanki. Posyp napój resztą startej czekolady. Kolacja Budyń czekoladowy z sosem waniliowym (ok. 160 kcal, 4 g tł., 21 g węglowodanów, 9 g białka) - szklanka mleka o zawartości mniejszej niż 1,5 proc. - 1/2 opakowania budyniu czekoladowego bez cukru - 1 łyżka sosu waniliowego (gotowego) - 2 małe kostki czekolady mlecznej - łyżka jogurtu naturalnego light - słodzik. Ugotuj budyń według przepisu na opakowaniu. Zamiast cukru daj słodzik. Wlej do gorącego budy niu sos waniliowy. Letni budyń polej gęstym jogurtem na turalnym i roztopioną czekoladą. Te deser najlepiej smakuje na ciepło.

Gość sysqwertyq
Sweet jestes ?? Ile masz lat , ile ważysz ?

Gość darunia1990lk
watpie to stare forum-zerknij na daty

Gość gagusia777777
stary topik ale nie bede zakladac nowego od jutra dieta czeko,2 albo max 3 dni ktos chetny?

Gość gośćanna
Dieta czekoladowa to dieta odchudzająca, której podstawę stanowią dość kaloryczne kostki czekolady. Twórczyni diety przekonuje, że dieta czekoladowa jest skuteczna, ponieważ, wbrew pozorom, czekolada posiada liczne właściwości odchudzające. Aby się o tym przekonać, wystarczy codziennie rozkoszować się smakiem kilku kostek czekolady. Sprawdź, na czym polega dieta czekoladowa i ile można schudnąć, jedząc czekoladę. Dieta czekoladowa ma wiele zalet. Jak przekonuje jej twórczyni - Ruth Moschner - czekolada, spożywana w odpowiednich ilościach i w połączeniu z odpowiednimi produktami, pozwala nie tylko pozbyć się zbędnych kilogramów, lecz także niweluje stres towarzyszący wielu dietom odchudzającym, ponieważ zwiększa wydzielanie endorfin, czyli "hormonów szczęścia". Dieta czekoladowa jest więc kuracją odchudzającą, którą warto wypróbować. Na czym polega dieta czekoladowa? Zasady diety czekoladowej Dieta czekoladowa to kuracja odchudzająca, w trakcie której należy spożywać tylko gorzką czekoladę. Najlepiej sięgnąć po tę zawierającą 90-99 proc. kakao. Kostki gorzkiej czekolady należy spożywać pół godziny przed każdym śniadaniem i obiadem, a także w godzinach popołudniowych (ok. 16), kiedy poziom cukru we krwi stopniowo spada. Dlaczego akurat o tych porach dnia? Jak uwodnili naukowcy z Uniwersytetu Kopenhaskiego, gorzka czekolada zmniejsza apetyt, zwłaszcza na słodkie, słone, a także tłuste jedzenie, oraz powoduje długotrwałe uczucie sytości. W związku z tym 2 kostki czekolady zjedzone przed obiadem, sprawią, że zjesz mniej niż zwykle i, co najważniejsze, nie sięgniesz potem po deser, który odłoży się w postaci zbędnego tłuszczyku. Gorzka czekolada chroni również przed podjadaniem kalorycznych przekąsek, gdy poziom cukru we krwi spada, a mózg staje się "głodny". W czasie trwania diety czekoladę należy spożywać w ograniczonych ilościach - max. 6 kostek dziennie (tj. ok. 36 g) - nie tylko ze względu na jej kaloryczność. Gorzka czekolada, spożywana w większych ilościach, może uzależniać. Naukowcy udowodnili, że w gorzkiej czekoladzie znajdują się spore ilości fenyloetyloaminy - składnika psychoaktywnego, który wywołuje uczucie euforii. >>> CZEKOLADA i WINO poprawiają humor i zdrowie Gorzką czekoladę należy łączyć ze zdrową żywnością, zwłaszcza tą zawierającą pełnowartościowe białko i substancj*****astowe, potrzebne dla prawidłowej funkcji trawienia (np. błonnik). Kuracja odchudzająca będzie efektywniejsza, jeśli włączysz do diety przyprawy, które przyśpieszają spalanie tkanki tłuszczowej, takie jak: chili, imbir, kardamon czy cynamon. Należy także pamiętać, że w trakcie kuracji odchudzającej nie można sięgać po inne słodycze. WAŻNE! Osoby skłonne do alergii, przed przejściem na dietę czekoladową, powinny wykonać próbę uczuleniową, ponieważ kakao może uczulać! http://www.poradnikzdrowie.pl/diety/odchudzajace/dieta-czekoladowa-zasady-i-efekty_36714.html