Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

sweet_19

Smaczna dieta CZEKOLADOWA ----- minus 4kg w 5 dni ?

Polecane posty

PRzeczytalam na jednym forum ze na tej diecie naprawde duzo sie chudnie... czytalam opinie kilku dzieczyn i kazda z nich schudla. Dieta polega na tym ze je sie przez caly dzien tyko 1 czekolade. I czytalam ze te dziewczyny po 4 dniach mialy 3 kilo mniej... co o tym myslicie? ja probowalam diete chalwowa przez 3 dni zlecialo 1,7kg wiec czemu na tym mialoby nie zleciec?:) pozdrawiam

Gość hekla
bo jedna czekolada took. 500 kcal, więc normalne, że się chudnie tak, jak jedząc inne produkty o tej wartości energetycznej. ja więc wolałabym w tych 500 kcal zmieścić coś wartościowszego i większego objętościowo, bo oprócz ładnej figury chcę mieć ładne włosy i cerę..

hekla ja jestem slodyczoholiczka i jak nie zjem czegos slodkiego przez 2 dni to wariuje :( a tak to chociaz o slodyczach nie bede myslala i nie bedzie jojo bo potem to bede chciala jesc warzywa i owoce a nie czekolade;D

Całkiem możliwe, że dużo się chudnie, skoro się je tylko czekoladę dziennie - no bo ile ma taka jedna tabliczka czekolady. Uwielbiam słodycze - może przejdę na tą dietę:)

Gość agda hristi
no nie wiem... nie lepiej pół tabliczki i jakieś warzywka? mięsko? albo 1/3 i jeszcze więcej warzyw?

Sobsyla przeczytalam wlasnie na tym forum ze ta dziewczyna ktora zaczela ta diete schudla w tydzien 5 kilo z czego wrocilo jej 1,5(woda) i nie miala atakow obrzarstwa i utrzymuje nadal wage...wiec chyba warto :D mozna jesc wszystkie smaki !!!!!!! ;)

Gość agda hristi
jedna tabliczka ma jakoś powyżej 500 kcal, zależy jeszcze jaka to czekolada

agda hristi--- jesli mam jakis wyznacznik ze np.moge zjesc tylko 1 czekolade dziennie to nie mam napadow obrzarstwa pelna kontrola. A wiem ze jak zaraz pozwole sobie na jakies warzywko czy owoc to sie rozkrece i nic z tego nie wyjdzie!

1 czekolada ma o 500-600max zalezy jaka kto lubi ;) ja uwielbiam z calymi orzechami lub z nadzieniem kokosowym ;) nie kurde jutro zaczynam ta diete bo sie napalilam na ta czekolade hehe

Gość agda hristi
z tym wyznacznikiem to rozumiem, bo mam tak samo. ale możesz sobie przecież wyznaczyć z góry pół czekolady i jakieś konkretne warzywa , żeby razem było te 500 kcal i tego się trzymać. ale zrobisz, jak uważasz :-) powodzenia

Gość link bym prosiła jeśli mozna
link do forum o tej diecie:)

Gość agda hristi
a Ty chcesz tylko jeden kg zrzucić? eee..to czym się martwisz?

sweet, ja myslę, że to głupi pomysł jesli juz tak przygładzasz organizm, ze dostarczasz mu tylko 500 kcal to lepiej coś co przynajmniej ma troche witamin i dodatkowo zaspokoi głód próbowałam się kiedyś w ten sposób odchudzać, prawdopodobnie twój dzień będzie wyglądał tak, że będziesz chodzić z mysla o tym kiedy zjesz kolejną kostke czekoladya i tak cały czas będziesz głodna lepiej wcinaj warzywa i owoce, mamy w końcu sezon :D jesli nie możesz sie postrzymać od słodyczy to ubij białko jajka ze słodzikiem i dodaj np. ktople aromatów lub troche wanilii (mniam ;) naprawde szybko odchodzi ochota na słodkie no chyba, że nie lubisz takich specjałów to było po pierwsze po drugie jeśli w ciagu kilku dni leci ci kilka kilogramów, to jedynie efekt odwodnienia organizmu, nie ma mozliwości, zebys schudła, po prostu sie raz: odwodnisz, dwa : bedziesz miec płaski brzuch, bo ta jedna czekolada nie rozepcha ci żołądka czyli sama widzisz -takie złudne efekty a po trzecie, z tego co widzę w stopce wazysz mało i jeszcze sie odchudzasz niejako dodatkowo, więc przy niskiej wadze na pewno będziesz chudła wolniej niż grubsze kolezanki stosujące te dietę :D pozdrawiam ;)

ja bym byla na tej diecie max 3 dni bo marzy mi sie to 51kg :) mniej nie chce wazyc. Kurcze nie moge dac tu linka do tego forum bo juz zamknelam ta stronke! Chcialam byc jutro jeszcze na diecie chalwowej ale znudzila mi sie juz ta cholerna chalwa:P zreszta i tak wychodzi wiecej kcal niz na czekoladzie! MAM POMYSLA :D na sniadanie tak jak na diecie chalwowej zjem sobie jablko a potem tylko 1 czekolada... :)

x-eska to jakim cudem po 3 dniach diety chalwowej schudlam 1,7kg i zeszly mi cm w biodrach ?:)

z czekoladowa bedzie pewnie podobnie lub nawet wiecej kg poleci ! bo na chalwowej jem ok 850kcal dziennie a na czekoladowej wyjdzie ok 600 z jablkiem !:)

Gość agda hristi
eeeh! wiesz ile 1kg=kcal?

a robiłas kiedyś głodówkę ? zwróć uwagę, że na głodówce też lecą wymiary bardzo bardzo szybko, mimo, ze wcale duzo nie chudniesz jesli wysuszasz i odwadniasz organizm, to przeciez woda schodzi ci z całości, a nie gdzieś ze środka nie wiadomo skąd :D ja nie mówię, ze się nie zmniejszysz w wymiarach - po prostu nie poleci ci tłuszcz a chyba o to chodzi w odchudzaniu, prawda ?

x-eska no moze masz racje ale dla mnie licza sie wymiary--- jutro jade do wawy do agencji modelek ;)

Gość agda hristi
1kg to ok 7000 kcal. a dzienne Twoje zapotrzebowanie , to średnio 2000-2500 kcal, zależnie od trybu życia. Więc policz... dostarczasz dziennie 500 a spalasz 2500. czyli 2500-500 = codziennie spalasz ok 200k kcal. w ile dni stracisz kg? w 3.5 dnia! oczywiście jeśli założymy, ze każdego dnia spalisz te 2500.

Gość agda hristi
więc prawie 2 kg w 3 dni to złudzenie..

aj tam takie przeliczenia:p na mnie to nie dziala:) wiem ze jesli bede na tej diecie przez 2 max 3 dni to bede wazyc moje 51kg :)

moge ewentualnie wpadać i podglądać jak ci idzie, bo jestem ciekawa efektów,a le do jedzenia czekolady nikt mnie nie zmusi :D a ile masz sweet wzrostu, do jakiego bmi dążysz ?

Gość agda hristi
ten twój 1 kg to na prawdę pikuś i dziwię się, ze masz z tym problemy. xska dziwisz się jej, że wazy mało i się odchudza, a Ty przecież ważysz 47 kg i jeszcze Ci źle :-)

ale ona jest pewnie wyższa ode mnie skoro na modelke chce iść :) a ta ogolnie to się nie dziwię, że sie odchudza, po prostu stwierdziłam, że wazy mało, więc będzie chudła wolniej ;)