Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jaaaaaaaaaaaaaaaaaa79

czy ktos przeżył stres w ciąży?

Polecane posty

ojj, ja sie w ostatnim czasie wciąż kłócę, biję... z mężem, zatarczki jak nigdy dotąd - wszystyko wyprowadza mnie z równowagi, potem rzucam przedmiotami, ryczę, zanoszę się, duszę się astmą... na koniec wymioty, ból głowy, brzucha :( Jak mam sobie z tym radzić? Może ktoś pomoże :/

Gość 4576746354
dwa razy poronilam przez stres!

Gość gość
Ja byłam w ciąży na studiach, dwa kierunki, ślub, obrona, przeprowadzka, mąż pojechał zarabiac za granice, brak pieniedzy, problemy zdrowotne, anemia, ciągłe infekcje... Troche tego było, a córka jest świetna, mądra (6 lat) i była spokojnym niemowlęciem. teraz jestem w drugiej ciąży i też się stresuje (mam własną firmę i duże zlecenie teraz...)

Gość gość
Ja miałam stresującą ciążę, poważna sprawa, nie jakieś tam stresy w pracy, czy dnia codziennego. Brałam dużo leków, również relanium. Pytałam lekarza, czy to nie zaszkodzi dziecku a on na to, że dziecku może jedynie na tym etapie zaszkodzić poród. To relaqnium mnie wyciszyło. Później już mniej się stresowałam. Dziecko wcześniak ale zdrowy, ma dobra pamięć, wszystko ok.

Gość gość
ale tu chodzi o taki stres jak smierc kogos bliskiego, wypadek, choroba a nie np. awans w pracy, kłótnia itp

Gość gość
Cześć dziewczyny, Przeprowadzam badanie na temat nadciśnienia występującego w ciąży. Jeżeli macie wolne około 10 minut zapraszam do wypełnienia ankiety ( w badaniu mogą wziąć udział wszystkie panie ciężarne oraz w okresie połogu) Stres w czasie ciąży jest jednym z czynników wystąpienia nadciśnienia więc wasze odpowiedzi będą dla mnie bardzo cenne link do ankiety http://www.ankietka.pl/ankieta/135611/nadcisnienie-tetnicze-a-ciaza.html Z góry dziękuję Pozdrawiam serdecznie Ania

Gość gość
ja miałam silny stres taki że miałąmwrażenieże zarazporonie,ciśnienie wysokie,ból brzucha itd no aleprzeszło,dziecko rośnie we mnie zdrowo, jednak mam pasmo owodniowe i nie wiem czy to nie zrobiło się pod wpływem tego stresu

Gość gość
Witam ja też mam niestety ciąże stresującą. Od 5 miesiąca ciąża zagrożona z zaleceniem leżenia w 6 miesiącu stany lękowe. Piszcie dziewczyny czy pomimo dużych stresów wasze maluchy są zdrowe??

Gość gość
Całą ciążę przeplakalam to był mega stres.. nie warto się rozpisywać nad powodem ważne ze syn urodził się zdrowy i jest najbardziej pogodnym i wesołym maluchem jakiego znam. On nie płacze prawie wcale ciągle się uśmiecha nawet budzi się uśmiechnięty:)

Gość gość
Pociesze Was. Moja ciocia byla w 7 miesiacu ciazy kiedy zmarla jej corka majaca 8 miesiecy! Smierc lozeczkowa! Wyobrazacie sobie??? Budzicie sie rano w dziecko martwe... Urodzila zdrowego syna w terminie ale lezala w szpitalu, psycholog itp... Ja mialam kilka klotni powazniejszych, ale przy tym co przeszla ciotka to nic.

Gość gośćirena
Merytorycznie w temacie stresu w ciąży możecie poczytać w tym miejscu - http://polozna.lublin.pl/stres-okoloporodowy-u-mamy-i-taty/ - to jest normalne że zarówno mama jak i przyszły tata odczuwają napięcie emocjonalne przed tak ważną zmianą w życiu. Warto w tym temacie wiedzieć więcej, bo zwykłe napięcie, ale długotrwałe może przerodzić sie w coś o wiele bardziej niebezpiecznego - depresję poporodową...

Gość gość
Pamietajcie przyszłe mamusie, że KP jest bardzo ważne i trzeba sie do tego dobrze przygotiwac metytorycznie, dlatego polecam stonę hafija.pl gdzie zawarte są najrzetelniejsze informacje o Karmieniu Piersią.