marysia5788 0 Napisano Lipiec 21, 2007 Dzisiaj kupiłam nowe cosmo. Na ostatnich stronach był artykuł o tabletkach antykoncepcyjnych. To co przeczytałam było dla mnie szokiem. Dlaczego nigdzie nie pisza ze skutecznosc tabletek zalezy odwagi ciała albo od innych czynników które wczesniej nie były mi znane. Na podstawie tego artykułu wywnioskowałam ze jakby byla to prawda to co druga dziewczyna chodziła by z brzuchem. Jakie jest wasze zdanie? Bo ja zaczelam sie zastanawiac nad inna metoda antykoncepcyjna :/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
śliwki suszone 0 Napisano Lipiec 21, 2007 Nie znam artyk...ale to chyba oczywiste że tabsy są uwarunkowane wieloma czynnikami. Tabsy nie dają Ci 100% gwarancji!!! Substancje hormonalne przenikają przez błony komórkowe bez żadnych problemów... i magazynuja się w tłuszczach. Stąd waga (ilość tłuszczu) kobiety ma wpływ na skuteczność tabsów. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
moniak 0 Napisano Lipiec 21, 2007 jak kobieta ma duzą nadwage to na pewno nie dostanie harmonetu tylko mocniejsze pigułki jakie jeszcze czynniki były tam wypisane? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
moniak 0 Napisano Lipiec 21, 2007 poza tym wiesz marysia, nie daj sie zwariować- do tej pory bralas tabys i było ok, a po przeczytaniu artykułu przestałas im ufać... bez przesady :) no powiedz co tam jeszcze było napisane Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
marysia5788 0 Napisano Lipiec 21, 2007 jutro napisze bo zostawilam cosmo u faceta. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
moniak 0 Napisano Lipiec 21, 2007 a z pamięci chociaz kilka? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość moze tu bedzie Napisano Lipiec 21, 2007 http://www.cosmopolitan.pl/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
marysia5788 0 Napisano Lipiec 21, 2007 wiem ze tabletki nie daja 100% gwarancji ale oni napisali ze jakiekolwiek opuznienie czasowe (nie podali jakie) to szanse na ciaze wzrastaja nawet o 6%? ok ja rozumiem jak zapomni sie o tabletce Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
śliwki suszone 0 Napisano Lipiec 21, 2007 No chyba musiało pisać o antybiotykach i innych lekach (leki wątrobowe, nasercowe, przeciwzapalne, przeciw-gorączkowe, przeciwgruźlicze i przeciwpadaczkowe), kawa, alkohol, papierosy,\"przyzwyczajenie\" organizmu do danych tabletek, biegunka, wymioty... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
humorzasta niunia 0 Napisano Lipiec 21, 2007 ja tez czytałam ten artykuł i nic w nim nowego nie było wszystko to co na ulotce jest napisane poprostu wyjasnili dokładiej a z tą wagą to tez juz słyszłam nie raz ze ma znaczenie i to ze jak sie zapomni tabletki jednej to skutecznośc zmiejsza sie do 92% (tez cos tam takiego było napisane) wiec zadna nowość Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
moniak 0 Napisano Lipiec 21, 2007 z tym opóźnieniem to bzdura- dopuszczalne jest 12 godzin, przeciez po 2-3 h organizm nawet sie nie zorientuje ze cos sie stało... mogło pisac ze papierosy+ pigułki to wieksze ryzyko chorób etc no i tak jak napisala śliwki suszone, ale wątpie by cos nowego wymyślili Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
moniak 0 Napisano Lipiec 21, 2007 dzieki, humorzasta, juro sobie kupie cosmo i przeczytam ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
humorzasta niunia 0 Napisano Lipiec 21, 2007 a no faktem jest ze troche postraszyli z tym ze jakie kolwiek opożnienie juz zmniejsza skutecznosc ale to bzdura bo z tego co wiem i mówił milekarz mozna do 12h sie opóżnic i nie zmniejsza to skutecznośći Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
śliwki suszone 0 Napisano Lipiec 21, 2007 Moniak...no włąśnie nie wiem co tam mogło byc jeszcze odkrywczego???? :-D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
śliwki suszone 0 Napisano Lipiec 21, 2007 Polecam linka o antykoncepcji: http://www.kobiety.org/rozdzial_3_6.html Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach