Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fasolinka123

Fasola szparagowa

Polecane posty

Gość fasolinka123

Mam fasole szparagową z chęcią zrobiłabym ją sobie na kolacje ale właśni z czym zrobić sobie fasolke? Co do niej jeszcze no bo przecez samej fasolki nei bede zajadała:P

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość można zjeść samą

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość maslo i bulka tarta

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość łe no
przyrumień bułkę tartą na mąsle i polej tym fasolkę

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
ja najbardziej lubie fasolke ugotowana w osolonej wodzie i posypana (polana-zalezy od ilosci dodanego masla,albo bardziej plynna lub sypka wychodzi) zrumieniona bulka tarta na masle(buleczka musi chrupac) Czasami piatkowy obiad to ziemniaczki,fasolka z taka buleczka wlasnie,jajko sadzone i kefir. smacznego

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość fasolinka123
no wiem zeby z bulką i maselkiem ale co do tego wystarczy kanapka czy moze znacie jakies szybke dania zeby bylo smaczne i wogle? ide wstawic wode na fasolke:D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Dzordz Dabliu
Jajka sadzone do tego

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość fasolinka123
o moze jajko sadzone sobie zrobie do tego kefir tez mam w domku :P dziekuje wszystkim :) kolacją moge sie podzielic jesli ktos ma chec :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość fasolinka123
a jeszcze jedno pytanie:P ile gotowa tę fasolke? i wrzucic ją od razu do wody czy dopiero jak woda zacznie wrzeć?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Możesz też ugotować fasolkę i ostudzoną przyprawić do smaku drobno posiekaną cebulką (sparzoną najlepiej), octem, pieprzem, solą i odrobiną cukru. pycha do mięs!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
ja wsadzam do zimnej i gotuje tak dlugo,az zmieknie,ale nie calkiem,musi stawiac lekki opor zebo reguly jst to 40 min od zagotowania probuj i zobaczysz czy juz dobra:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość emigrowac na pomorze
kanapka do fasolki? hahahahahahahah wrzuc od razu gotuj az zmieknie jezuuu ale sztuka!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość emigrowac na pomorze
40 minut? hahahahahahaha

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
emigrowac z czego rzysz? tyle czasu sie gotuje az zmieknie.Ty chyba w zyciu fasolki szparwagowej nie gotowales/as a zryj surowa:D na zdrowie

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość emigrowac na pomorze
konie rza. ja sie smieje gotuje sie az zmieknie. jak jej powiesz ze 40 minut to bedzie baba gotowac 40 minut bez wzgledu na to czy juz bedzie dobra czy nie. gotowalam fasolke setki razy i w przeciwienstwie do autorki nigdy nie jadlam fasolki z kanapka hahahahhaa

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
ja gotuję wszystkie warzywa na parze na parze. nie rozgotowują się i nie tracją nic ze swoich wartości odżywczych. Sprawiłam sobie garnek do takiego gotowania i uważam, że to mój najlepszy kuchenny zakup. Takie brokuły na parze a z wody to zasadnicza różnica!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość dokładna racja
pyszna jest szparagówka przyrządzona podobnie jak fasola po bretońsku - tzn. w pomidorowym sosie, z cebulą na ostro, Szybko się robi i dobra.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość fasolinka123
to fasolka do kanapki to takie smieszne?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość notebook
równie śmieszne jak kanapka z bobem

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość emigrowac na pomorze
hahahahahah mnie smieszy

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość fasolinka123
ale mi nie chodzi zeby to fasolke na kanapke klasc tylko kaapka z wedlino i do tego sobie widelcem pochhrupac faolke?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×