Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rtyhrty

ciągle śnią mi się zęby

Polecane posty

Gość rtyhrty

Moja babcia straszyla że to oznacza śmierć, ale to nieprawda, bo takie sny mialam przez 3 lata. Później babcia umarła, miałam ok. rok, potem zniknęły. Od tygodnia znow mi się śnią, prawie codziennie. Moje zęby, zepsute, wypadające, krwawiące. W snach tracę zęby, nagle okazują się spróchniałe, ruszające się, mam dziury w dziąsłach. Czy ktoś może wie co to oznacza? Nie wierzę w tlumaczenia snów typu lodówka = ktos cię zgwałci. Ale na pewno moja podświadomość coś chce mi powiedzieć.

Gość
mojej momie trzy razy śniły sie zęby 1. jak moja siostra złamała reke 2. jak mój tata miał wypadek na kopalni 3. jak mój tata miał wypadek samochodowy chore i wypadające zęby zawsze zapowiadają nieszczęście... lepiej uważaj na siebie i blizkich.

Gość rtyhrty
no... tylko wczesniej snily mi sie caly czas przez ok. 4 lata i nic się nie dzialo za kazdym razem, tzn umarla babcia, ale do tego chyba niepotrzebne są sny trwające 4 lata. A coś zlego i tak się stalo, wlasnie rozstalam się z psychopatą i alkoholikiem, doslownie kilka dni temu. To byl burzliwy związek pelen moich łez. Czy możliwe że moja psychika tak reaguje? Sama nie wiem...

Ja słyszałam,że zęby oznaczają chorobę. W moim senniku zęby są podzielone na trzy rodzaje,zależy które Ci się śnią.Bo każdy rodzaj ma inną symbolikę. Te rodzaje to:siekacze,trzonowe i kły. ♥♪♫

Gość rtyhrty
masz rację. Krótko przed rozstaniem śnilo mi się że mam spróchniałe krwawiące zęby, ale one wciąż tkwiły w dziąslach. Tam ktoś napisal że może to symbolizować problem który mnie boli (krwawi). Natomiast dziś w nocy, już po rozstaniu, śnilo mi się że ząb mi się rusza, wyjmuję go i wrzucam do zlewu. W tym śnie domyślam się że to sen, próbuję się obudzić (bo zęby mam zdrowe i wiedzialam że to nieprawda), ale nie moglam się obudzić i wciąż bylam bez zęba. Umowilam się na wizytę u dentysty. Może to symbolizowało rozwiązanie problemu, który wypadł.

Gość rtyhrty
pare dni temu śnil mi się ... nie wiem jaki to ząb - piątka. A dziś wypadł mi kieł.

zęby nie oznaczają śmierci ale zmiany w życiu!!! gdy zęby same wypadają oznacza to zmiany w życiu jeśli są to zdrowe zęby to niekorzystną a jeśli zepsute, spróchniałe to zmiany na plus, pozbędziesz się jakiegoś ciężaru w życiu - po prostu głowa do góry

Gość rtyhrty
Nie wiem. Przypomnialo mi się że dziś snilo mi się że w jednym jeszcze zębie mam dziurkę, to mnie bolało, a tego kła sobie sama wyciągnęłam bo się ruszał. Ale byl raczej zdrowy, tzn póki jeszcze był w dziąśle, jak go wyciągnęłam okazał się brzydki, chory, w plamach.

Gość gość

jak śni się pełna lodówka to nie udane przedsięwzięcie tak było u mnie