Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

dziubalik

Krostki po depilacji...

Polecane posty

Witam wszystkich, szukam sprawdzonych sposobów na pozbycie się krostek po depilacji w okolicach bikini. Jakieś kremy, maści albo coś? Lub może po prostu jakiś skuteczny sposób depilacji który zapobiega powstawaniu tychże krostek.

Zawsze miałam problem z krostami w okolicach bikini i na wzgorku łonowym , probowałam wszystkiego, od folisanu do drogich kremów i nic nie pomagało. Nie dawano odkryłam super sposób na wrastajace włoski i krostki!! wiec tak : 1.depiluje sie pincetą ( 2 godz roboty ale 2 tygodnie spokoju) , reszte maszynką ( lepiej jakasc droższa, bo te zwykłe jednorazowki tylko powoduja podraznienia!) 2.Solarium 3. Maść cynkowa na noc! rewelacja ! kosztuje tylko 2 złote a potrafi zdziałać cuda! gdy posmaruje sie maśćią, posypuje się pozniej zasypką (alatan) przez co nie mam wogole brudnej bieelizny ale lepiej zawsze załozyc jakies stare majtki 4. codziennie peeling z cukru (lepiej nie z soli bo podraznia) 5. Po depilacji posypuje sie delikatnie zasypką (alatan) 6. wszystko tkwi w wyszuszeniu skóry! zawsze myslałam ze trzeba ją dobrze nawilżyc i natłuscic ale sie mysliłam , bo było coraz gorzej .... nie pamietam juz kiedy mi jakikolwiek włosek wrosł zaczerwienienia poschodziły, jeszcze tylko pare blizn zostało do wyleczenia :0 musze kupic cepan 6.ostatnio zakupiłam nowy krem veet na wrastajace włoskii smaruje sie nim na dzien :) koszt ok 30 zł ale nie żałuje:)

Dzięki za radę ;) Ale wyrywanie pincetą chyba boli? :( Bo ja czasami pojedyncze włoski jak sobie wyrywałam to tak bolało,że łojej. Co do solarium to zauważyłam,że wtedy wolniej odrastają włoski ;) Maść cynkową wypróbuję :) Zasypki używałam od pewnego czasu, no i może troszkę mniej tych krostek było (najgorsze są tak w 2-3 dni po depilacji :( ) A o jaki peeling z cukru chodzi? Bo jakoś nie bardzo się orientuję. No i w ten krem Veet też zainwestuję chyba bo lepiej wydać trochę kasy ale być zadowolonym i bez krostek :D

Gość chcesz byc piękna musisz cierp

No wiem wiem,ale może po wymianie zdań z innymi cierpienia da się zmniejszyć ;) :P

Hmmm co do wyrywania pinceta to to nie jest straszne, skora sie przyzwyczaja :) mnie to juz nic nie boli, naprawde od miesiaca nie mam juz zadnej krostki:) piling jest to inaczej złuszczanie naskórka (włoskom łatwiej jest sie przebic przez skórę)- namydlasz skóre żelem lub czyms innym , bierzesz cukier i kulistymi ruchami masujesz skórę :) najlepiej cukier gruboziarnisty:) mozna tez szorowac jakać ostrą gabka lub rękawica ale cukier lepszy zdecydowanie:)

Co to peeling to wiedziałam :P widocznie nie zrozumiałyśmy się ;) , bo myślałam,że może jakimś konkretnym, a chodziło o żel + zwykły cukier i już ;) No to wypróbuję wszystko po kolei i mam nadzieję,że efekty będą piorunujące (pozytywnie oczywiście :D )

Gość ja po prostu po depilacji
przecieram miejsca spirytusem salicylowym. U mnie pomaga. Wcześniej, bez spirytusu,tez miałam krostki:(

Gość wyczytus
ja przecieram po depilacji takie miejsca tonikiem do twarzy dezynfekujacym i tez jest spoko a potem nakladam balsam nawilzajacy

nie piecze tak mocno, tylko troszeczke...spróbuj. Tez mi ktos polecił ten sposób-i skutkuje,jak u mnie:)

tez mam z tym problem :O przecierałam kiedyś naparem z rumianku, ale średnio pomagało :O oprocz krostek, mam jeszcze strasznie podrazniona skore..

dobry jest jeszcze domowa receptura \"folisanu\" 2 tabletki aspiryny, woda + kilka kropel gliceryny :)

a czym depilujecie? na sucho czy na mokro?

Zdecydowanie na mokro, maszynką (ale taką lepszą trochę :P ) żelem do depilacji albo po prostu \"na żel do kąpieli\" w sensie na pianę ;) Kiedyś raz bardzo się spieszyłam i ogoliłam nogi na sucho, następnego dnia miałam je całe podrażnione, cholernie swędziały i były jakby spuchnięte, dlatego więcej już nie popełnię tego błędu.

nogi depilluje elektrycznym depilatorem.....mam spokój na jakiś czas:)

na mokro, zwykłą maszynką ;) ja sobie ostanio wydepilowalam, az pol nogi elektryczna :P:P bikini bym w zyciu nie dała rady... brrr :P

Ja jakoś nie mogę się zebrać na zakup depilatora, zawsze mam jakieś pilniejsze wydatki, ale jakby tak zebrać całą kasę jaką wydałam na maszynki,żele itp. to pewnie mogłabym kupić kilka depilatorów :P

Gość gniazdo1
Używam od kilku lat depilator. Po depilacji nawilżam skórę balsamem. A tych cholernych krostek nie mogę się pozbyć. Chyba zapuszcze futro :p

A mi po wyrywaniu włosków pęsetą w pachwinach przebarwiła się skóra. Tak jakby to wyrywanie samo z siebie zostawiało blizny, bo krostki to raczej rzadko się pojawiają. Ma ktoś podobnie? Nie wiecie co z tym zrobić? Jak zapobiec i jak zlikwidować już istniejące przebarwienia?