Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość

ciąża urojona u psa

Polecane posty

Gość

hej:) mam 2-letnią suczke, która (nie jest jak to na pisać) jest dziewcą... za kazdym razem jak miała cieczke to dostawała depresji lezała w swoim koszyku i cichutko popiskiwała... ostatnio jednak cieczki nie dostała:( jak wczoraj ją czesała to zauwazyłam że ma opuchnięte sutki, z których wydobywa sie mleko (jeśli to kogoś brzydzi to przepraszam)... czy to może być ciaża urojona? Zastanawiałam sie tylko czy to nie wina moich dwóch kotek, jedna ma 12 lat a druga 15 i cały czas jedzą i bzykają sie z innymi kotami... przez to cały czas są w ciąży a że są stare to albo mają poronienia albo rodza martwe młode:( czy mój piesek przypadkiem nie wczuwa sie w nie za bardzo?

Gość heee
u psów to normalne że sobie "matkują"; u swojej jednak nie zauwżyłam mleka z sutków ale za to maskotki traktuje tak jakby to były jej dzieci :D

Gość moja miala ciaze urojona
ale wtedy normalnie jej sie brzuch powiekszal ale zadnego mleka nie bylo. udaj sie z nia do weterynarza bo jesli to sie bedzie powtarza cot moze to by niebiezpieczne dla suni!!!

Gość
spróbuje mu wrzucic jakąś maskotke:) może poskutkuje

Gość biedaznędzą
Ktosiu, a nie żal ci tych dwóch starych kotek, że notorycznie chodzą w ciąży i rodzą? Nie stać cię na zabezpieczenie hormonalne?

Gość
jutro z nią jade do weterynarza... mam nadzieje że to nic poważnego

Gość
dawałam im hormony ale ale one nimi wymiotują... strasznie mi ich szkoda, chciałam im podwiązać jajowody ale sa na to za stare... tak mi powiedzial weterynarz

Gość hermosa22
to pewnie ciaza urojona. Moja jamniczka ma ja dwa razy w roku, ma wtedy mleko w sutkach, ale mozna wyciskac tego mleka, bo to powoduje jeszcze wieksza jego produkcje. Pruski dryl to najlepszy sposob na ciaze urojona. Przez tydzien dwa nie przytulamy pieska, nie piescimy go mimo iz bedzie popiskiwal i tak pieknie na nas patrzyl. Ograniczamy liczbe zabawek, bo piesek mysli, ze to sa jego dzieci. Pies powinien sie takze jak najwiecej ruszac. Najlepiej, aby codziennie biegala po lesie na przyklad. Wiem, ze to trudne, np bo jak mozna nie glaskac pieska, ale trzeba to jakos przetrwac:)

Gość biedaznędzą
hormony kotkom podaje się w zastrzykach, więc jak moga wymiotować. Rozumiem, że sterylizacja jest droga i może sa na to za stare, ale cos można zrobić...

herosa ma rację z tą ciążą.Zero przytulania, zero zabawek,które mogłaby \"adoptować\". A za to dużo innych zajęć. Mleko może być groźne,bo nieściagane może doprowadzic do zapalenia sutków,ale nie zawsze,dlatego dobrze,że idziesz do weta,on będzie wiedział jak postępować dalej. Uważaj z zostawianiem jej samej-moja zdemolowała pół mieszkania,mimo że nigdy wcześniej i później nic takiego nie zrobiła.Po prostu szukała sobie miejsca na gniazdko przytulne. Pozbawiła mnie min kanapy-wydrapała w niej dziurę.

Gość
własnie zauważyłam że moje koty piją jej mleko... to czysty cyrk... takie zaszczyki tez próbowałam, pare razy sie udało ale potem jak je woziłam na zabiegi to sie okazywało że już sa w ciąży...

jakim cudem te Twoje kotki zachodzą w ciążę? odsepatuj je od kocurów i tyle.To jakaś paranoja...

Gość
a myślisz że nie próbuje? zamykam je w pywnicy... ale one są takie cwane że przy kazdej nadarzającej sie sytuacji uciekają... one nawet potrafią same otworzyć sobie drzwi, bo skaczą na klamke... ja nie wiem czemu moje kotki to takie k...y

no to staraj się bardziej. wykończysz te koty i tyle będziesz z tego miała.Wiem,że w naturze też tak jest,ale skoro się nimi opiekujesz,jesteś odpowiedzialna za ich zdrowie. Kocury też masz?Czy na dworze są? Masz drzwi otwarte ciągle czy co?Nie umiem tego pojąć.

Gość
ja tez tego nie umie pojąć co one robią... ale mam tez znajomych, których kotka robi to samo, czyli to nie jest odosobniony przypadek... wiem że one sie męczą ale ja nie mam czasu ich wiecznie pilnować... jak sie śpiesze do pracy a one np. otworza sobie drzwi z pywnicy i wyskocza przez otwarte okno to ja tego nawet nie zauwarze bo mam inne rzeczy na głowie:(

Gość
Ciekawe czy ty bys umiał cały dzień z nimi siedziec w pywnicy? Ja sie staram jak mago nie zaniedbuje ich! nawet weterynarz nie widzi innego wyjścia jak tylko czekać aż będą ze starości bezpłodne...

ale Ci nie wychodzi. A skoro nie dajesz rady,nie powinnas ich mieć. Wkurza mnie bardzo,że ludzie sa nieodpowiedzialni-mają zwierzęta a nie mają możliwości dbania o nie. Też miałam uciekającego kota,w domu,gdzie ciągle wcześniej były otwarte drzwi i okna.Ale coś za coś-pojawił się kot,trzeba było zmienić tryb życia,przyzwyczajenia. I kłopoty się skończyły. Mogłaś ewentualnie wcześniej zadbac o sterylizację. Na tym polega odpowiedzialność.

Gość babazjajkami
Szkoda, ze weteterynarz nie moze sobie tak pochodzić całe życie w ciąży i rodzić, ronić, rodzić i na przemian. szybko by zmądrzał-kretyn!