Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Matama

Polska to dziwny kraj - wiekszosc Polakow to prymitywy

Polecane posty

Gość Matama

glosujacy na takie partie jak PIS czy LIS, domagajacy sie od panstwa niewiadomo czego. Przeciez jest kapitalizm - kazdy jest odpowiedzialny za siebie - wiec dlaczego 1/3 budzetu idzie na pomoc socjalna, wczesniejsze emerytury dla 50 latkow, ktorzy nie wiedza czym jest prawdziwa praca i nieskorych do zdobywania nowych zawodów, a gnebi sie studentow i ludzi pracujacych nakladajac wysokie podatki.

Gość 838938383589893
dlaczego uwazasz ze wiekszosc?

Gość moze to pomoze
Polska jest wyrosnietym przedszkolakiem, ubranym w garnitur i probujacym mowic jak absolwent UJ:o To nierealne, ale Polska tego nie widzi i dalej probuje. Nalezaloby sie po prostu przyznac do nieudolnosci politykowania, i probowac przyznac sie do popelnionych i popelnianch bledow i pracowac nad tym:O Mimo wszysko jestem dumna z mojej POLSKOSCI :O:O

Gość Matama
bo koalicja PIS saooobrona i lpr miala wiekszosc

Gość Matama
ja wprawdzie jestem prostytutka i podatkow nie place ale jednak... place w kupywanych przeze mnie towarach. np. vat na nowe majtki czy staniki. lub dezodoranty. na prezerwatywy nazczescie nie ma.

Gość dla niektorych jest
Matama-nie pisz o czyms,o czym nie masz nawet zielonkawego pojecia.Dowiedz sie np.zanim zaczniesz plodzic te dyrdymaly,ile procent dochodu nar.przeznaczaja na pomoc socjalna takie kraje jak :Dania,Szwecja,Niemcy itd.Nie osmieszaj sie.

Gość mendrcy normalnie
"Dowiedz sie np.zanim zaczniesz plodzic te dyrdymaly,ile procent dochodu nar.przeznaczaja na pomoc socjalna takie kraje jak ania,Szwecja,Niemcy itd" Bo rzadzą tam pierdoleni socjaldemokraci. Lewactwo-robactwo.

Gość maniek z bramy
Polska to piekny kraj.Niestety nie zrobiono u nas lustracji,jak zrobiono w innych krajach postkomunistycznych.W zwiazku z tym mamy takie problemy,ktorych nie powinno byc juz dawna.W innych krajach odsunieto komunistow,pozamykano,zakaz dzialalnosci itd.U nas lustracja jest jak dotad skutecznie obrzydzana przez komunistyczne media.To jest nasza niedoroslosc.

Gość mendrcy normalnie
Dokładnie, dokładnie....

Gość taa wszystkiemu winni
sa komunisci :P sam sie zlustruj i wyemilinuj ze społeczenstwa :P

Kobiety na wcześniejszą emeryturę mogą iść w 55 roku życia, a mężczyźni w 60-tym - tak to wygląda Matama. Poza tym Ci ludzie zapieprzali przez minimum 30 lat (bo tyle jest wymagane, zeby w ogóle móc ubiegać się emeryturę) i płacili podatki, które szły m.in. na Twoje darmowe wykształcenie podstawowe i średnie (a moze i wyższe dzienne) wykształcenie. Więc nie bądź taka/i do przodu i nie obrażaj ludzi, którzy zapracowali na swoją emeryturę, która należy im się jak psu buda za te lata, które poświęcili pracy, a z których mają nędzne grosze. Pewnie jesteś pracującą studentką/em i stąd Twoja frustracja. Popracuj 30 lat to wtedy zobaczymy, czy nie chciałabyś wreszcie sobie odpocząć....

Gość taa wszystkiemu winni
ja ich uwielbiam . a szczegolnie lubie trzymac ich za czlonki

Gość Matama
ja juz w swym fachu robie 18 lat. nawet juz czesc zebow stracilam na tym fachu. a pracowita jestem. i luzy na panewkach juz mam od tej pracy.

Matama - chwała Ci za to, ze pracujesz i umiesz, zamiast się obijać jak niektórzy. Niestety całego kraju nie wyleczysz z kombinatorstwa. To nasza cecha narodowa, wypracowana przez lata wojen, zaborów, biedy i cierpienia, gnębienia przez sowietów itd.... Wiadomo: Polak potrafi, ale nie czepiaj się ludzi, którzy zapracowali sobie na swoje emerytury. Moja mama poszła na tą wcześniejszą emeryturę. Była strażakiem - uważasz, ze jako 55-latka nadaje się jeszcze do ratowania ludzi????? Pewne zawody wymagają tego, by wysłać ludzi na takie emerytury, bo od pewnego momentu ich przydatność jest mocno osłabiona, a poparzeniami i narażaniem życia sobie ciężko na to zasłużyli. Gwoli ścisłości - w mojej rodzinie nikt nie głosował na partie, wymienione w pierwszym poscie.

Gość a jak ktoś nei chce iść na
emeryture?

Gość sadze ze nasze społeczenstwo
jest w pewnej czesci prymitywne bo zobaczcie ze króluja w tv głupie seriale ktore maja wysoka ogladalnosc np Kiepscy Daleko od noszy, Lokatorzy itp zobaczcie jakich mamy idoli DODA, MANDARYNA, MROCZKI, MAJDAN WISNIEWSKI, MICHAŁ MILOWICZ, Weronika ROSATI ktora sie puszcza ze straszymi facetami i inni ludzie sie nimi zachwycaja a oni robia kase na swojej popularnosci bo gdyby sie nimi nikt nie interesował nikt nie słuchal ich bzdetnych piosenek czy seriali to by ich popsrostu nie było widac zobaczcie tez na sondaze ile Polaków czyta ksiazki bardzo mało a jak juz czytaja to jakies sciemy Hary Poter i inne Masłowskie- co przklenstw 50 na jednej stronie i kupa szpanerów jest tez którzy pracuja 7 dni w tygodniu za granica tam sa niki a przyjada na tydzien do Pl to zgrywaja wielkich panów i macho a wysłowic sie nie umieja poprawnie tylko loknij na moj new car i uwazaja ze znaja jesyk angielski perfect NORMALNIE SMIECH NA SALI !!!!!!!!!!!!!!!!

mam w dupie społeczeństwo. W dupie rozumiesz! Ja to ja, a nie element społeczeństwa.

Gość czy tego chcesz czy nie to
zyjesz w okreslonym spoleczenstwie i czerpiesz z tego faktu korzysci , o ktorych pewnie nawet nie masz pojecia .

trzeba tez dodac do tego co wczesniej pisalam POLITYKÓW ktorych sami saobie wybralismy a przede wszystkie Andzej R , Romana G no i braciszków + Begerke i Hojarska która bije sie po knajpach z dziennikarzem no i jeszcze do tego wszystkiego Radio maryja z dyrektorkiem + telewizja Trwam

żyje w dużym skupisku ludzi, ale to wielka rzesza zupełnie nieznajomych mi ludzi, więc mam głęboko w dupie, co bedzie dla nich lepsze a co gorsze.

człowiek jest istota spoleczna to wiadomo korzysci sa ale w PL to chyba za niedługo bedzie wiecje wad z obracania sie w naszym spoleczenstwie gdzie króluja układy kolesiowstwo łapówki zadufanie w sobie zazdrosc i ciemnota