Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

gwendolinna

Czy mozna wykapac kota??

Polecane posty

moj kot lazi po dworze swomi drogami ale spi w domu,nie wiem czy moge go wykapac w wodzie z szamponem,ktory ma pomoc w wyeliminowaniu pchel. sama obroza nie pomaga :( Kto mi odpowie ??

Gość beznadzieja....
kapiel tez nie zwalczy pchel . kup jakies kropelki u weta , ktore wytepia pchly. nie kap go - jezeli nie jest brudny bo narazisz go na niepotrzebny stres.

można,jeśli faktycznie jest problewm z pchłami.Ale nie zazdroszcze,to niezła przeprawa,stresująca i dla kota i właściciela. Może najpierw spróbuj jakiś proszek? są takie,którymi posypuje się sieść. Też działają.

Gość beznadzieja....
taaaaak i woda z szamponem wytruje pchly :( bzdury.

o właśnie,albo kropelki. Kąpiel to ostateczna ostatecznośc wszystkich ostateczności...(oczywiście nie w wodzie,tylko z jakimą szamponem na pchły-sama woda nic nie da)

Gość unijny liberal.
mozna tylko go nie wykrecaj znaczy nie wyrzymaj.

Gość beznadzieja....
a dlaczego autorka sie nie odzywa ?

beznadzieja..u zaprzyjaźnionego psa pomogła,no ale to był pies. Kąpiel kota..no wiadomo..Koszmar,zwłaszcza dla samego kota...

Gość beznadzieja....
mam koty i psa .... wiec mi bzdur nie opowiadaj :(

Gość beznadzieja....
i jeszcze trzeci cycek urósł.

Gość beznadzieja....
nie podszywaj sie malolacie.

piszę co było i tyle. Tak sobie kombinuję,że pomogło może na dorosłe pchły,a że w połączeniu z obrożą było-jak się wykluły (no bo wiadomo,że jajeczek się nie zmyje) młode,to obroża dokończyła sprawę. Bo sama obroża w ogóle nie działała,jak go zaatakowały pchły.

Gość kota można wykąpać
tylko w jakim stanie się po tym eksperymencie wyjdzie, to już inna bajka :D Ale np. moja kotka sama włazi do wanny z wodą, uwielbia wodę (chyba jest psychiczna, skoro tak kocha kąpiele). Ogólnie na pozbycie się pcheł stosuję u nej proszek, który wciera się w futerko a potem nadmiar wyczesuje. Pomaga. Obroże też s dobre, ale mój kot bardzo szybko je gubi.

nie rozumiem po co sa te glupie komentarze typu \"utop siersciucha\" lub \"nie wykrecaj kota\" jak ktos nie ma nic konkretnego i madrego do powiedzenia to niech zdania nie zabiera.

Gość beznadzieja....
Rucham psa jak sra :classic_cool:

proszek chyba najlepszy..pod moją opiekę trafia dużo zwierzaków i proszek był najlepszy,od świnki morskiej po psa.

Gość BASIA1975
TEZ MAM DWIE KOTKI-MATKè I CòRKè.STARSZA KUPILAM W ZOOLOGICZNYM I BYLA BARDZO ZAPCHLONA.MIALA 40 DNI I POMOGLY DWIE KAPIELE NA POZBYCIE SIè "GOSCI".POTEM KAPALAM JA CO 3 TYGODNIE,JAK ZMIENIALAM JEJ ZWIREK.TERAZ MA PONAD 4 LATA.MLODSZA BOI SIè WODY,ALE JAK TRZEBA,TO TEZ KAPIè JA,BO MAM 3-Kè DZIECI,JESZCZE MALYCH I KOTY UWIELBIAJA SPAC Z NIMI.MIESZKAMY W BLOKU I NIE WYCHODZA NA ZEWNATRZ.

Gość Teżcoś
Stanowczo odradzam kąpiel, zwłaszcza, że kot wychodzący na dwór. U weterynarza kupisz płyn na pchły - działa, w przeciwieństwie do kąpieli. Kąpiel nie zabije wszystkich pcheł, a jest tylko niepotrzebnym stresem dla kota. Niektóre rasy nie boją się wody, ale nie ma się co oszukiwać - są to nieliczne wyjątki.

Gość Kup u weterynarza
Fiprex albo Frontline (drozszy) , to krople które podaje sie na kark. Na 3 m-ce masz spokój z pchłami , na miesiąc z kleszczami po 1 dawce. Dawka fiprexu to 15 zł.