Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niedlugo lysa

wypadaja mi wlosy, co jest...

Polecane posty

Gość niedlugo lysa

Do tej pory nie zwracalam na to uwagi, ale odkad zrobilismy sobie w mieszkaniu jasna podloge,zauwazylam na niej, jak wiele trace wlosow (mam ciemne). I faktycznie, jak policzylam to jest grubo ponad 100 na dzien :(:(:( Nie wiem, moze jest juz topik o podobnej tematyce, jesli tak to dajcie linka. Pozatym kupilam taki tonik wzmacniajacy wlosy i szampon do wypadajacych z kofeina i mam wrazenie, ze teraz to juz wypadaja na dobre... Pomozcie!!!

Gość karafkaaaaa
kup szampon Dermena i łykaj codziennie Vitapil. Mam ten sam problem i jak na razie ten zestaw mi pomaga.

Gość bede szczera...222222
mi pomogla cebula ,ktora jadlam wieczorem,picie maslanki,warzywa i owoce...po tygodniu znaczna poprawa:)

Gość Aspire25
To jest normalne, ze jak zaczniesz stosowac te specyfiki, to najpierw wlosy zareaguja wzmozonym wypadaniem. Wypadna po prostu te chore i w to miejsce wyrosna nowe. Polecam wiec nadal cierpliwie stosowac kuracje i masowac skore glowy. Masaz dziala ponoc cuda. Sama stosuje, ale narazie dopiero drugi dzien. Zobaczymy jak bedzie dalej.

Gość niedlugo lysa
dzieki za rady :) Zastanawiam sie nad czarna rzepa, czy ktoras z was stosowala?

Gość niedlugo lysa
A wogole to nie wiem dlaczego? Nie odchudzam sie, jem mieso, wlasciwie wszystko w normie... No chyba ze to stres, bo mam go ostatnio duzo... A jak zrobicie taki test: przeczesac szczotka wlosy 100 razy to ile wam wypadnie? Mnie ostatnio wypadlo............90!!!!!!!!!!!!!

Na pewno to ze stresu, w ubiegłe wakacje wypadła mi chyba połowa włosów właśnie ze stresu. Kup Dermenę, Vitapil lub Revalid i Maskę Wax. Powinno pomóc. I zrelaksuj sie:)

Gość niedlugo lysa
A kiedy sa widoczne pierwsze efekty? Jestem naprawde zaniepokojona. I stosowanie tych specyfikow...Prawde mowiac rzeczywiscie mam ochote rzucic ta kuracje w diably :o Wiem, rozumiem, pewnie trzeba cierpliwosci, ale mnie to po prostu przeraza, ze tyle wlosow wylazi!!! Wyobrazcie sobie: czeszesz sie, a tu pelna szczotka nabita wlosami!!!!Najgorsze, ze akurat chcialam zapuszczac, a tu dupa blada, chyba trzeba bedzie ciac :o

ja mysle ze nie ma sie co martwic bo dziennie moze wypasc okolo 100 wlosow... ale jak chcesz to mozesz stosowac rozne masci, jakies szampony na wzmocnienie wlosow czy cos:) ja tez tak mialam, po kapieli to wanna prawie czarna byla, tak mi wypadaly... ja z tym nic nie zrobilam tylko obcielam na krotko:P teraz jak mam krotkie tez mi wychodza wlosy( to normalne) ale nie az tak bardzo, tak okolo z 30dziennie:)

Gość niedlugo lysa
fajna madchen: tylko ze mi 90 wypada za jednym czesaniem :) Tak mysle ze jak tak bym sie czesala 10 razy na dzien to mi 900 wypadnie! Juz czasem sie nie czesze...;p Ogolnie to sama nie wiem,chce zaczac lykac suplementy, moze pomoze...

Gość upppppppppuuppppppppp

Gość białą sala
niedługo łysa, musisz uzbroić się w cierpliwość, efekty działania specyfików wzmacniających zobaczysz najwcześniej za 2-3 miesiące. a to, że teraz wypada jeszcze więcej, to normalne, potem wyrosną na ich miejsce nowe włosy, więc się nie przejmuj.

ahh ja zrozumialam ze lacznie ci wypada okolo 100... oj no fakt to jest problem... wiesz co radze ci isc do lekarza, moja siostra jak bylysmy male tez jej tak wypadaly wlosy i poszla do lekarza i jakies leki jej przepisal ( w plynie do smarowania) i szybko przeszlo

Gość Aspire25
Mi wypadaja strasznie, ale je sama sobie tak zalatwilam na wlasne zyczenie: mialam blond, zafarbowalam na ciemny braz i sie czulam fatalnie. Wiec znow farbowanie na blond mocnymi badziewiami. Liczylam sie z tym, ze sie zniszcza, ale nie dalam rady strawic tego brazu - po pol roku wymieklam. Teraz lykam witaminy Ducray przeciw wypadaniu oraz tran w kapsulkach. Raz dziennie wcieram ampulke no i czekam co dalej bedzie. No i fryzjerka mi poradzila, zeby wcierac tran w skore glowy - zrobilam raz i przy myciu wylazlo ich tyle, ze sie zalamalam! Ale potem jakby juz troche mniej wychodzi. Tylko smierdza strasznie te kudelki ryba, ale co tam - albo smrod, albo lysina :-) Rzepa jest tez dobra, ale najlepiej wcierac swiezy sok. Jak mialam swoje wlosy naturalne i zdrowe, to czasem wcieralam i byly po tym grubsze. A nowe wloski, ktore wyrastaly, to az kluly w palce, jak sie reka przejechalo. Teraz nic nie stosowalam juz dlugo i te nowe, co rosna, to jest normalnie jakis meszek tylko, takie sa delikatne. No ale coz, zaczynam teraz walke o kudelki!

Gość dr-k
Dziewczyny, nieoczekiwane wypadanie włosów u młodych kobiet, pomijając chorobę, jest spowodowane: a) nieleczona rzeżączka b) środki antykoncepcyjne. Jeżeli to u Was odpada nastepny krok to dobry dermatolog.