Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 1980.

czy ktos uzywa programu DC++-pomocy!!!

Polecane posty

Gość 1980.

wlasnie zainstalowalam sobie program, wszystko dziala ok oprocz tego ze ma zadnych wynikow wyszukiwania??czy ktos sie orientuje dlaczego bo ja sie na kompach nie znam a bardzo chcialabym miec programik,dziekuje za wszelka pomoc

Gość 1980.
up

troche skomplikowana jest konfiguracja dla osoby niewtajemniczonej;) udostepnianie tryby itp... ale jest sporo instrukcji w necie;) a tak na marginesie liste hubow masz sciagnieta?? czasami trzeba osobno zassac i co najwazniejsze moze probujesz sie wbic na pelne juz albo na jakies ktore maja specjalne wymagania...

Gość 1980.
tak,do hubow jestem podlaczona,mam wyagana liczbe "shared" ale nie ma zadnych wynikow wyszukiwania,help

jestes za firewallem albo natem?? jesli tak to przelacz sie na tryb pasywny... ale znow niektore huby wykluczaja mozliwosc szukania w tym trybie. Troche zabawy z tym jest;)

Gość Pan Policjant.
chciałem tylko przypomnieć, że monitujemy czy nie ściągasz lub udostępniach nielegalnych plików. Dziękuję za uwagę

Gość 1980.
tak,jestem za firewallem,w opcjach mam wybor: Incoming connection settings: -direct connection TCP..... -firewall with UPnP UDP... -firewall with manual port forwarding TLS.... -firewall (passive,last resort) i co ja mam z tym zrobic??

Gość 1980.
jak przelacze na passiv to dziala ale wyniki wyszukiwania sa marne,jest jeszcze jakas inna opcja??

Gość 1980.
powiedz chociaz mniej wiecej co gdzie trzeba to moze kogos znajde kto mi pomoze ale zebym wiedziala gdzie lezy problem,dzieki :-)

Gość 1980.
nie jestem w sieci osiedlowej,mam swoj wlasny router i dostawce internetowego AOL, a jesli chodzi o firewall to mam tylko z windowsa

W takim razie w Windowsie musisz przepuścić DC++ przez firewall. I w programie musisz ustawić jakieś porty TCP i UDP i te porty odblokować na routerze w ustawieniach: NAT ---> Port Forwarding.

Gość 1980.
dziekuje,moze jakos sobie poradze ;-)

W WinXP: Start ---> Panel sterowania ---> Zapora systemu Windows ---> zakładka: Wyjątki - tam masz listę programów przepuszczanych przez firewall i na niej musi być zaptaszkowany \"DC++\" W DC++: Plik ---> Ustawienia ---> Ustawienia połączenia zaznaczasz opcję \"Aktywny\", wpisujesz tam swoje IP i ustawiasz porty, np. TCP - 2222, UDP - 2223 Router: w ustawieniach wchodzisz w NAT ---> Port Forwarding i tam odblokowujesz porty 2222 i 2223. Wsio ;)