Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość skorkasa

skóra zaczyna mi schodzic!!!

Polecane posty

Gość skorkasa

no niestety po ostatnim opalaniu schodzi mi skóra...dopiero zaczely pojawiac mi sie plamki. ile gdzies bedzie mi schodzila???

Gość o rrrrrrrrrrrrany
do nastepnych poparzen....

Gość enia_kg
Szczerze...... to dopóki nie zejdzie. Najlepiej zrób peeling tego miejsca gdzie pojawiły się lekkie pęcherze bądź zaczęła już schodzić skóra. Ja mam ten sam problem- na ramionach (moje wrażliwe miejsce) schodzi mi skóra. Zrobiłam peeling drobnoziarnisty (wzięłam siostry, firmy Avon z oliwą czy coś takiego) i mam po kłopocie. Aha koniecznie nawilżaj te miejsca. Może to ci się wydać śmieszne ale jeżeli ten obszar ciała nie jest podrażniony to możesz używać nawet kramu do stóp, zmiękczającego pięty albo innego tego typu- jeżeli nie posiadasz innych intensywnie nawilżających. Ja używam oliwki dla dzieci oraz maści z Panthenolem- możesz kupić w aptece za ok. 8 zł, niektórzy na poparzenia skórne polecają Hydrocortizon (nie wiem czy pisownia poprawna) Ale w skrócie to.... nawilżaj nawilżaj i jeszcze raz nawilżaj

Mi tez. Mam całe plecy w plamach-póki co to smaruje balsamem i podczas kapieli bardziej ją złuszczam : )

Gość skorkasa
No ja baaardzo nawilzalam skóre ale niestety nie dalo rady.narazie mam tylko plamki, skóra mi sie nie luszczy. wlasnie nie wiem czy lepiej ja wysuszyc i zeby sie zluszczyla, czy nawilzac?