Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Miaa

Czy anoreksja jest świadoma... ?

Polecane posty

Czy anoreksja jest siwadoma .. ze naprzyklad ktos ma juz w umyśle to ze \"jest gruby \"itp. czy tez wtedy kiedy osoba jest chuda ma sowje ulubione jedzenie i jest naprawde chuda...? o ja jest chuda tak przynajmniej sie dowiaduje ciegle... i mowia ze mam anoreksje ale jej nie mam bo ja sie dobrze czuje... jem nie zwarzajac na kg tylko nie jadam tego co nie lubie co to oznacza , ze jestem anorektyczka?

Gość ja odpowiem na to pytanie
Anoreksja - jesz jak najmniej, aby nie przytyć. Liczysz kalorie, starasz się jak najwięcej spalić, codziennie rano kłaniasz się wadze i wpatrujesz we wskazówkę z nadzieją, że waga spadła i obawą czy nie przybyło Ci przypadkiem 2 deko od zjedzonej marchewki czy jabłka :-( To tak w skrócie :-(

Gość bggj
dobrze sie czujesz, tzn jak?... czy nic Ci nie dolega naprawde? chodzi mi o fizycznosc - nic nie boli? miesiaczkujesz normalnie? a Twoja psychika - normalnie dziala? nie masz probemow w kontaktach z ludzmi, otoczeniem? jakie jest to Twoje ulubione jedzenie? i skad ta pewnosc, ze ze ulubione=wlasciwe, zdrowe, pelnowartosciowe? obawiam sie, ze skoro Twoi bliscy widza jakis problem - jakis problem jest. rozwaz to w swoim sumieniu. i odezwij sie tu jeszcze, jesli poczujesz potrzebe

Zadna anorektyczka nie przyznaje się do choroby. W Jej mniemaniu to co je jest zdrowe i pełnowartościowe.

Gość bggj
ja to wiem ;) ale ona tego nie wie chyba. albo raczej nie dopuszcza takiej mysli do siebie. pytam tylko, czym sie zywi. jako osoba zdrowa, bede mogla obiektywniej ocenic, czy to jest wlasciwe jedzenie. pzdr!

Wiem, wiem :-)

Mhm.. chyba zgadzam sie z to chyba dobrze Czuje sie dobrze czasem tylko mam silne ataki bolu brzucha i głowy... hm... psychika? Moze z tym rpoblemem jest normalnie ale z innymi inaczej ;( (nie dotyczy tego tematu) Nie licze co jem i jak jej czasem dostaje napdu głodu... i moge jesc cale 3 dni a czasem na nic nie mam ochoty... nawet przez kilka dni ;/ Ale dzieki za pomoc ;]

Gość hghjkjjkj
nie dziekuj, bo nikt ci tu w niczym nie pomogl :/ a problem wyrazny masz...

Dziekuje bo ktos przynajmniej odpisał mi tu... cos powiedział ... np. \"ja odpowiem na to pytanie \"

Gość hghjkjjkj
ok, rozumiem :) przemysl jednak wszysko na spokojnie.... pozdrawiam i powodzenia!