Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ...pytajaca....

od kiedy liczy sie 1-wszy dzien cyklu??

Polecane posty

Gość ...pytajaca....

Niby pierwszy dzien misiaczki ale czy to jest pierwszy dzien gdzie wystepuje delikatne plamienie czy dopiero nastepny i jest ono znacznie wieksze???

Poczytaj, to się dowiesz. Często plamienia przed miesiączką wskazują na zbyt niski progesteron w drugiej fazie cyklu, czyli PRZED MIESIĄCZKĄ - piszesz więc nieprawdę.

Heather - skąd bierzesz informacje, że uważam się za znawcynię? Nigdzie tak nie napisałam, nie dorabiaj sobie ideologii - Ty też poczytaj na temat plamień i miesiączki.PLAMIENIA ZAWSZE ZALICZA SIĘ DO STAREGO CYKLU

Gość GUNA
wiesz.... większość dziewczyn to umie rozróżnić plamienie od miesiączki...:-p

Gość ...pytajaca....
nie, nie biore zadnych tabletek, po prostu pytam, bo nie bylam pewna czy to sie zalicza do poprzedniego cyklu czy to juz 1 dzien nowego, z gory dzieki za odpowidzi

Gość lampaaaaaaaa
Mnie oststnio bolał brzuch tak jak zawsze w dzień pierwszej miesiączki krawaiłam/raczej mocno plamiłam , wziełam pierwszą tabletkę z opakowania bo zrobiłam sobie dłuższą przerwę, byłam pewna że to jest pierwszy dzień. na drugi dopiero zaczęło się "krwawienie właściwe". Czy źle zrobiłam, że wzięłam tą tabletkę w ten dzień?? Oznaką dla mnie było to że bardzo bolał mnie brzuch jak zawsze a że mało poleciało?

Gość gosiatkooo
hej dolaczam sie wlasnie zaczynam brac tabletki imam PLAMIENIE ( jak dla mnie plamienie to tez okres tyle ze skapy :o a wy piszecie ze nie...kurcze za duzo wiedzy i czlowiek sie gubi) no i co mam zrobic? brac dzis?? wole dzis , nawqet jak to nie okres( ale jak nie to co?) to chyba nie stanie sie jakas wielka krzywda???? kurcze oczywiscie ginekolog nawet nie wspomnial co w takiej sytuacji:o

Plamienie to na pewno nie jest okres, jak napisala Nglka, zalicza sie je zawsze do starego cyklu, a 1dc jest wtedy kiedy jest normalna miesiaczka, ktora owszem moze byc skapa, kazdy gin Wam to powie

Gość ashantii
?????/ maslo maslane troche to niech mi ktos powie czym sie roznic plamienie od skapej miesiaczki???????????????????? no przeciez to to samo?? serio pytam

plamienie moze np wystapic raz w ciagu dnia, hm....jakby to nazwac nie ma ciaglosci@, plamienie to takie przybrudzanie w dosc duzych odstepach czasu, naprawde rozni sie od skapej miesiaczki....latwo je rozroznic, wiec jak ktos ma plamienie, to na pewno wie,ze to nie@

Gość ale w przypadku
Autorki topiku - lekkie plamienie przed dniem w którym miesiączka jest "widoczna", to jak najbardziej I dzień nowego cyklu Przykładowo: I -lekkie plamienie II-własciwy okres III właściwy okres IV mniejsze krwawienie V plamienie VI nic (lub śladowe ilości) to jest tylko przykład - u innch dziewczyn może być okres krótszy (lub dłuższy)

plamienie tak jak napisała nglka to stary cykl - krwawienie nowy. jak ktos nie umie odróżnić plamienia od krwawienia to trzeba sie nauczyć:P

mam pytanie ja miałam w listopadzie okes 7-go a w grudniu 4-go mam 5 dniowe krwawienia mój cykl ma 28 dni czy 29???

Gość gość
Masz 28 :-) dokladnie tak samo jak ja :-))