Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ktoścoś

seks przed slubem

Polecane posty

Gość ktoścoś

Mam chłopaka od roku bardzo dobrze nam sie układa on zawsze mówi mi czułe sowa ze kocha teskni itd. jednak mimo tgeo nie uprawialismy jeszcze seksu.On kilkakrotnie rozmawiał ze mna na ten temat jednak ja zawsze odmawiałm .. ostatnio powiedział mi ze ciekzo wytrzymac mu bez tego .. boje sie ze chodiz mu tlyko o ten seks zeby sie zaspokoic a tak naprawde nie kocha mnie :/ ??? dziwi sie jak ja moge bez tego zyć.nie wiem co zrobic w tej sytuacji przygnebiły mnie jego słowa jednak kolejny raz odmówiłam .. boje sie ze długo ze mna nie wytrzyma. Jak myslicie czy związek bez seksu ( jestem z nim od roku on ma 22 lata ja 19) a przynajmniej narazie ma wogóle jakies szanse przetrwania ??

Gość jasne że chodzi
mu idiotko o twoją dupe- a myślisz że oco? :-o

Gość jsisijsjisjs
tak ma i to bardzo duze.trzymaj sie:)lepiej czekaj jak masz opory.ja czekam do slubu, ale mam latwiej bo moj chlopak sie ze mna zgadza.

Gość olamanola
Moim zdaniem związek bez sexu może przetrwać jeżeli żadne z Was wcześniej tego nie robiło. Ja z obecnym moim mężem byliśmy dla siebie pierwszymi a pierwszy raz współżyliśmy po 4 latach związku. Natomiast jeżeli ktoś już tego próbował to nie wytrzyma na dluższą metę.

Gość ktoścoś
narazie poczekam ;) ani ja ani on nie uprawialismy jeszcze seksu mam tlyko nadzieje ze on nie chce tlyko mojej dupy ;P jednak teraz jestem przekonana jesli zerwiemy z tego poowdu to sądze ze on mnie nigdy tak naprawde nie kochał a przynajmniej nie tak jka bym chciala ;( moze jestem z byt romantyczna ..

Czytam to i myśle że jakiś dzieciak to pisze a nie osiemnastolatka. A odwróć trochę rolę. Rok z tobą chodził i nic się nie kochasz. Pomyśli sobie że gonie kochasz skoro nie chcesz z nim się kochać. Ja tam bym od takiej odszedł, od takiej która nie wyraża swoich uczuć w sposób cielesny.

Gość Doboy
Rzucając slogany pt.: "on chce tylko Twojej dupy" robicie dziewczynie wodę z mózgu. A za kilka miesięcy tudzież tygodni, pojawi się tutaj kolejny topic z serii:"Zostawił mnie, nie wiem, jak teraz żyć". A Ty go kochasz? Jeśli tak, to dlaczego ignorujesz jego potrzeby? Jeśli dba o Ciebie, jest Ci z nim dobrze, nie widzę powodu, dla którego nie mielibyście uprawiać seksu. "Jeśli odejdzie, to znaczy, że mnie nie kochał..." Również banał. Kochał, ale czy miłość to usprawiedliwienie dla sadomasochizmu? Każdy ma prawo do satysfakcjonującego związku, i Ty i on. Seks jest jego nieodłączną częścią, jak to ktoś mówił, seks nie jest najważniejszy, ale bez niego związek nie istnieje. I wiesz, co jeszcze kiedyś usłyszałem? "Teraz nie jesteś gotowa, może lepiej zostaw chłopaka, bo kiedyś przyjdzie ktoś inny i okaże się, że jesteś gotowa w pięć minut"

Gość tybbb
taaa, rok z toba jest a ty myslisz, ze jest z toba dla seksu :/ puknij sie w leb

Gość ktoścoś
kocham naprawde a uczycia wyrazam .. tez i w sposob cielesny ale nie uprawiamy seksu ;P przykre jets to ze wiekszosc gości mysli tak jak ty .. moj chlopak pewnie tez

Gość Doboy
Może to ja trafiałem na dziwne dziewczyny? Dlaczego? Otwarcie mówiłem, czego mi w związku potrzeba, jak sobie ten związek wyobrażam, również jeśli chodzi o seks. I nie mówiłem o seksie po dwóch miesiącach bycia razem, bynajmniej, ale po dużo dłuższym okresie. I wspólnie dochodziliśmy do wniosku, że to jego ważna część, bez której się po prostu nie da. Dopiero gdy odejdzie, zdasz sobie sprawę, jak ważny był dla Ciebie. Tylko wtedy będzie już za późno.

Seks musi być i tyle. Jak go nie ma to coś jest nie tak. Początek wiadomo, że się trzeba mentalnie dotrzeć i pozwolić jakiejś iskrze się rozpalić. Ale gdy już płnie i nie ma seksu to ten ogień zgaśnie bez dwóch zdań.

Gość Doboy
Skoro "przykre jets to ze wiekszosc gości mysli tak jak ty .. moj chlopak pewnie tez", to dlaczego nie zostawisz go, takiego drania i napalonego, zdziczałego samca, któremu tylko seks w głowie?

Gość ktoścoś
Doboy to nie jets tak ze on gada mi o tym caly czas ;) dwa dni temu powiedzial mi ze ciekzo mu bez tego .. i te słowa mnie zastanowiły. nie mam doswiadczenia w tmy sprawach to fakt ale wiem ze kocham go i chcialabym z nim byc .. obawiam sie ze roznimy sie temeramentami zbyt bardoz by ten zwiazek ( bez seksu) mógł przetrwać.

Jakimi temperamentami? To jest nienormalne ,żeby zdrowa dorosła kobieta nie miała ochoty kochać się z swoim factem. Jeteś zimna i tyle. Biedny facet.

Gość olamanola
ktoścoś> przede wszystkim nie rób nic na silę. Uprawiać sex musicie chcieć oboje. Jeżeli facet Cię na prawdę kocha to uszanuje Twoją decyzje. Można w inny sposób wyrażać uczucia tak że cielecny nie koniecznie to musi być poprzez stosunek. Mój mąż czekał na mnie 4 lata i wiem, że na prawdę mnie kochał, kocha (jesteśmy razem 9lat).

Olamanola-powedz teraz po co czekałaś? Widzisz w tym jakikowiek sens? Bo ja nie. Udawnie przed sobą i innymi ,ze tak powinno być, co jest totalną bzdurą.

Gość Doboy
Czyli jednoznacznie nie zgadzasz się na seks i w najbliższym czasie nic tego nie zmieni? Mimo wszystko, jeśli Wam dobrze, warto psuć cały związek? Wiesz, że istnieją jeszcze inne sposoby fizycznego wyrażania uczuć? Czyli co, w ogóle jeszcze żadne pieszczoty nie wchodziły u Was w grę? Zupełnie nic? Bo jeśli tak, to żaden facet tego nie wytrzyma, nawet, jeśli rzucisz go i znajdziesz innego. Nie możesz przełamać się choćby trochę, iść na kompromis? Bo związek to sztuka kompromisu. Np. on poczeka na razie z seksem, a Ty mogłabyś zgodzić się na inne zaspokajanie fizycznych potrzeb.

Ale jaki związek? To jest chodzenie za rączkę nie związek. W dojrzałwym związku dorsłych ludzi seks odgrywa wazna rolę. A skoro ona nie odczuwa potrzby to znaczy ,że ma jakieś problemy emocjonalne i tyle. Czas na seksuloga.

Gość olamanola
Nic przed nikim nie udawałam po prostu nie byłam gotowa na sex. Nie żałuję tej decyzji bo wiem , że była dla mnie słuszna. Tak ,że dowiedziałam się jak bardzo bylam (jestem ) ważna dla męża.

Gość ktoścoś
Miarka ale ja mam ochote na seks .. jestem zdrowa kobieta heh ;P nawet mu to powiedziałam ale boje sie np ciązy i mam zbyt wiele watpliwości i nie moge sie narazie na to zdecydowac mam tlyko nadzieje ze on to zrozumie ;) i ze ten zwiazek bez tego przetrwa .. noc zobaczymy jak to ebdzie .. dzieki za wypowiedzenia sie :)

Doboy Lody to mu chyba robiła. Przecież rok bez wytrysku to katorga. Nie podejrzewam żeby była aż taka nieczuła na jego potrzeby i zostawiła go z własną ręką. Ble ochydaaaaaa. I kto tu kogo nie kocha.

Dla mnie to szczyt egoizmu i tyle. A miłośc nie jest egoistyczna.

moim zdaniem, jak nie jestes gotowa nie powinnas tego robic i juz. ja bylam kiedys w zwiazku od 15 do 20,5 roku zycia z cudownym facetem :) i nie kochalismy sie w ogole.. pozniej rozstalismy sie na kilka lat.. ja nie bylam pewna czy to ten itd. tak sie zlozylo, ze rok temu nasze drogi sie zeszly i jestesmy razem :) planujemy dzieci itd. juz doroslismy do tego :) i oczywiscie doroslismy do tego by sie ze soba kochac. wczesniej bylam malolata - balam sie , ze zadje w ciaze nawet przy zabezpieczeniu - dlatego nie chcialam :) i teraz ciesze sie , ze tak bylo.. ciesze sie, ze skoro sie balam.. nie kochalam sie z nim.. w koncu dojrzalam do tego i teraz jest calkiem inaczej :) pozdrawiam

Gość ktoścoś
Doby na inne spoby to sie zgadzam ;)

Gość olamanola
Miarka> egoizmem jest również wymagać od kogoś sexu wiedząc, że dana osoba nie jest na to jeszcze gotowa

Gość Doboy
Więc może powiedz mu o tym. Jak to w ogóle u was wygląda? Jeśli wówczas nie poczeka, to faktycznie można dać sobie z nim spokój. Aczkolwiek wieczne czekanie na seks to również nie jest rozwiązanie.

olamanola jeśli tyle czasu nie jest gotowa to nigdy nie będzie. Może przecież stworzyć - wspólnie z partnerem- takie okoliczności, by była gotowa /głównie odprężająco-uczuciowe/

Tomaszekk : ja tez nie bylam gotowa, ale z wiekiem jak dojrzalam to zrozumialam i wiedzialam, ze naprawde tego chce.. jak zaczelam sie kochac, nie robi sie niczego wbrew sobie, by sie komus przypodobac badz tez utrzymac zwiazek, kobieta powinna sie szanowac i skoro nie jest gotowa to poczekac. pozdrawiam,

Gość ktoścoś
Doby dziekiz a rade pewnie skorzystam ;) Tomaszek mysle ze keidys bede gotowa nie zamierzam byc dziewića do konca zycia ..dz ieci bym chciala miec :)