Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zalamana 23

zmiany na ściance macicy

Polecane posty

Gość zalamana 23

własnie wrocilam od ginekologa i jestem zalamana jakies 3 tyg temu dopadla mnie jakas "infekcja" mialam zaczerwienione wragi wszystko mnie pieklo i swedziałalo, niestety wizyte mialam dopiero na dzis. moj lekarz jest an urlopie i przyjal mnie inny.... stwierdzil ze mam jakis zmiany na sciance, nadzerke (mimo ze w styczniu maialm robiona cytologie i moj lekarz nic nie pokojacego nie powiedzial ) z wydzielina z pochwy tez cos nie tak jest, mam skierowanie an wymaz czystosci pochwy, nadal wargi srom. mam czerowne czasep swedza dostalam jakas masc ale najpierw musze zrobic ten wymaz :/ pytam sie go czy to cos powaznego a on" zawsze pacjentki pytaja czy to cos powaznego. gdybym powiedizal ze tak ze to rak to by sie panie martwila, gdybym powiedzial ze nie to by pani olala sprawe " jestem zalamana nie wiem co mi jest, nie wiem czy to nie rak mam 24 lata co ta sa zmany an sciance macicy?? doswiadczyla ktoras z was tego?

Gość paula01
infekcja to nic groźnego tzn moze byc groźne ale co chwila to przechodzimy - taka przypadłośc babska - albo grzybica, albo bakteria - że dał skierowanie to znaczy że w porządku lekarz. Jesli chodzi o nadżerke - to uwierz - ma co druga z nas. Ja tez.

Gość zalamana 23
wiem ze grzyby i bakterie to jakas tam "norma " u nas, nadzerke tez wiem ze co 2 z nas ma, zmartwił mnie tymi zmianami na scianca a jesli to rak???? :( :(

Gość paula01
a jesli nie?

Gość zalamana 23
jesli nie rak to co?

Gość paula01
kiedy ostatnio robiłas cytologie i jaki miałas wynik?

Gość zalamana 23
tak jak napisalam w styczniu u mojego prowadzacego lekarz, wynik II, wiec nie rozumiem skad te zmiany?? moze tamten lekarz po prostu cos przeoczył? :( ale nastraszył mnie koszmarnie tymi zmianami tym wspominaniem o raku :(

Gość paula01
a moze lekarz powiedział to ten sposób - ma Pani nadżerke czy zmiane na szyjce macicy?

Gość paula01
aaa własnie - prawda jest taka ze nadżerka moze byc pierwszym objawem raka - ale naprawde mało jest kobiet ktore tej nadżerki nie mają. Nadzerka to taki ubytek w szyjce macicy, ktory moze sie zrobic od tamponu, współzycia, infekcji i nie oznacza od razu raka

Gość zalamana23
dzis wyraznie mi powiedzial ze sa jakies zmiany na sciance macicy, mam zrobic wymaz na czystosc pochwy bo cos jez twierdzi ze jest nie tak a potem zobaczymy

Gość odswiezam