Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Magatti

Dobre kosmetyki dla kłpotliwej cery

Polecane posty

Gość Magatti

Mam duży problem w doborze kosmetyków do swojej cery. Mam 26 lat, cerę mieszaną z tendencją do powstawania wyprysków i pękania naczynek (miejscami są wyraźnie rozszerzone). używałam już kosmetyków firmy: Vichy, Eris, Ives Rocher, Plante System, ale zwykle na jedno mi pomagają a na drugie szkodzą. Dodam jeszcze, że w mojej najbliższej rodzinie jest przypadek trądziku różowatego więc na naczynka muszę szczególnie uważać. Proszę o pomoc! Może znacie jakieś superkosmetyki, które uporałyby sie z moimi wypryskami i złagodziły zaczerwienienia po naczynkach. Z góry dziękuję

Gość kogalba
Nie mówisz przypadkiem o uczuleniu? Może idź do dermatologa.. Możesz też wziąć krem Atopra który ma silne działanie regenerujące i nawilżające, dla twoich zaczerwienień powinno pomóc. pozdrawiam

Gość Magatti
Dzięki za odpowiedź. To nie uczulenie u dermatologa byłam. Zaczerwienienia są efektem płytko położonych naczyń krwionośnych ( mam bardzo delikatną cerę), dlatego naczynka są narażone na wszystkie zmiany temperatury itp. Zaleciła mi stosowanie kosmetyków na naczynka. A trądzik to jak twierdzi dermatolog objaw stresu i radzi się nie denerwować. I cały problem polega na tym, że jak używam kosmetyków na trądzik to zaostrzają mi się naczynka, a jak używam kosmetyków na naczynka to powstają wypryski. Kosmetyczka poradziła mi podobnie. Więc szukam kogoś kto ma może podobne problemy i wie jak temu zaradzić, używając dobrych kosmetyków. Pozdrawiam :)

Gość Magatti
Dzięki za odpowiedź. To nie uczulenie u dermatologa byłam. Zaczerwienienia są efektem płytko położonych naczyń krwionośnych ( mam bardzo delikatną cerę), dlatego naczynka są narażone na wszystkie zmiany temperatury itp. Zaleciła mi stosowanie kosmetyków na naczynka. A trądzik to jak twierdzi dermatolog objaw stresu i radzi się nie denerwować. I cały problem polega na tym, że jak używam kosmetyków na trądzik to zaostrzają mi się naczynka, a jak używam kosmetyków na naczynka to powstają wypryski. Kosmetyczka poradziła mi podobnie. Więc szukam kogoś kto ma może podobne problemy i wie jak temu zaradzić, używając dobrych kosmetyków. Pozdrawiam :)

Gość wiki6
ja tez ma,m problem ze swoja buzia wczsniej milam tluta z tradzikiem teraz mam wrazliwa naczynkowa ja bardzo duzo czasu poswiecam na jej pielegnacje ale warto bo efekty widac rano i wieczorem myje twarz tylko ta platkami zamoczonymi w mleku badz w maslance z odrobina oliwy z oliwek potem przemywam to woda niegazowana lub przegotowan osuszam recznikiem papierwym delikatnie potem spryskuje woda termalna avene i po paru sekundach z nowu osuszam recznikiem papieroiwym potem wklepuje kolagen naturalny jest drogi wiec bez tego tez mozesz sie obejsc a potem na dzien krem avene do cery naczynkowej antro..dalej zapomnialm a nie chce mi sue isc do lazoenki a na noc krem diroseal jak mam wyjsc z domu to jeszcze zabezpieczam krem em z filtrem 50+ tez z avene kosmetylki te sa dostepne tylko w aptekach sa moze i troche drogie ale wystarczaja nawet 3 miesiace lykam rutinoscorbin i tabletki nz uspokojenie kalms moze byc tez persen albo deprim to sa ziolowe tabletki wiec lykam je bez obaw juz dlugo i jestem wyciszona ja widze spora poprawe warto sprobuj tylko trzeba byc konsekwetna i naprawde bardzo dbac o taka buzie