Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość porod ze wskazaniem do cesarki

rodze w listopadzie

Polecane posty

W listopadzie rodzę drugie dziecko. Pierwszy poród (1,5 roku temu) miałam skomplikowany i zakończył się cesarka - miałam wywoływany poród, chwyciło mnie nagle, wszystko działo się strasznie szybko, miałam bóle parte a nie było rozwarcia. Ach, lekarz sądził ze uda mi się urodzić naturalnie aż w końcu musiało dziecku spaść tętno i szybko więźli mnie na cesarkę... Tej chwili, w której nie wyczuwali tętna dziecka aż po położenie mnie na stole nie zapomnę nigdy, ani tego, co wtedy czułam - nawet nie jestem w stanie tego opisać... Generalnie lekarz po porodzie na rozmowie ze mną powiedział, że mam wskazania do cesarki przy kolejnym porodzie, bo nie jest w stanie stwierdzić, dlaczego tak się stało jak się stało - a dodam ze moja mama jak rodziła mnie miała dokładnie taka sama sytuacje... Problem mój polega na tym, ze obecna ciąże prowadzi lekarka, która nie ma już praktyki w szpitalu - chodzę do niej prywatnie i nie chce mi wpisać w kartę wskazania do cesarki... Ja naprawdę mogłabym rodzic naturalnie, i to nie moja fanaberia żeby mieć cesarkę, po prostu nie chce przechodzić tego, co przeszłam podczas pierwszego porodu... Jak namówić - przekonać lekarkę do cesarki?

porozmawiaj z tą lekarką może konkretnie czy musi się tak głupio upierać :O

nie mam pojęcia, trafiłaś chyba na jakiegoś okropnego babsztyla:O moze lepiej jakbys sie przepisala i chodzila do lekarza, który może wykonywac cesarkę i miałabys to z głowy:) ja tak zrobilam i chodze prywatnie do ginekologa, który będzie robił mi cesarkę:) pozdrawiam (ja mam termin na początek grudnia):)

Gość Salomonka
dziwne ze Twoja lekarka nie chce takiego czegos wpisac, wkoncu co jej zalezy a nie chcesz isc do innego gina na konsultacje? albo wybierze sie do olulisty i "zalatw " sobie cesarke ja na Twoi miejscu tez zrobilabym wszystko zeby miec cc

Gość zuzzzzaaaaa
Może zapisz się na wizytę do prywatnej kliniki, jeśli masz taką mozliwość finansową. Tam Ci zrobią cc na życzenie bez żadnych próśb i tłumaczeń. A jak nie, to po prostu zaufaj swoim siłom. Drugi poród może wyglądać zupełnie inaczej. a jak trzeba będzie, to i tak zrobią Ci cesarkę, szczególnie jeśli sytuacja sie powtórzy. Nie bierz pod uwagę najgorszego scenariusza. Jeśli teraz z dzieckiem i Twoium zdrowiem wszystko jest ok, to państwowy lekarz nie ma podstaw do wpisania wskazania na cc. Bo na jakiej podstawie? Lekarze nie sugerują się pierwszym porodem.

Musza sie sugerowac.Po pierwszej cesarce musza byc nastepne. Moja siostra tak miala. Blizna podobno moze peknac. ten pomysl z okulista jest dobry.Popieram

Gość dubi11
Hej!!!! Wymyś sobie, że miałaś jakis wypadek w dzieciństwie, najlepiej jakby to był uraz kręgosłupa, miednicy itp.Wtedy lekarz da ci stosowne zaświadczenie.

ide dzis na wizyte i szczerze z babka porozmawiam. mam nadzieje ze wpisze mi to wskazanie do cc, jesli nie to zrobie jakradzicie - przejde sie do okulisty albo do innego lekarza:) zuuzzza - wiesz, ja podczas pierwszego porodu wcale nie bralam pod uwage najgorszego scenariusza, nawet czytajac o ciazy machinalnie omijalam wszelkie inf o cc i ewentualnych zagrozeniach w czasie porodu bo sadzilam ze mnie to nie spotka, a jednak... ja poprostu nie chce drugi raz przez to samo przechodzic. na ogol jestem silna babka i malo co mnie jest w stanie ruszyc, ale tymrazem absolutnie nie mam zamiaru ryzykowac...