Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość AlpejskieMleczko

Olej rycynowy a rzęsy

Polecane posty

Gość AlpejskieMleczko

Czytałam wiele razy ze smarowanie rzęs olejem rycynowym pomaga, ale nadal nie wiem czy nalezy to robic czesto , czy moze raz na jakis czas; czy zmywac go z rzęs czy jednak nie..Wiecie jak go uzywać ?

Kup sobie capivit a + e. Przekłuj igłą, nanieś nieco na palec i przytrzymując przy rzęsach \"wachluj\" nimi, by zostawić na nich odrobinę olejku z kapsułki. Resztę wetrzyj w skórki paznokci. Wzmocnisz zarówno rzęsy (będą szybciej rosły) jaki i same paznokcie (efekt taki sam, jak przy rzęsach:) )

Gość AlpejskieMleczko
Wow..dzieki za porade. Nigdy bym sama na to nie wpadła.Myslisz że nie warto bawic sie ż tym olejem rycynowym ?

Gość AlpejskieMleczko
Dzieki ..a powied zjeszcze jak często to robić ?

Gość Kocham RozczochrańcaD
Ciekawa rada chyba tez skorzystam;-)

To zależy od Ciebie - tylko nie przesadź :) Mi ten sposób poleciła wizażystka. Powiedziała jeszcze, że taki zabieg wzmacnia rzęsy i sprawia, ze robią się bardziej sprężyste i gęste. Jak na razie jestem w fazie testów ;) Dodatkowo capivit działa na skórki przy paznokciach, zatem nadmiar zawsze można - z powodzeniem - wykorzystać :)

Gość AlpejskieMleczko
No to super , pewnie skorzystam .. tylko czy zmywasz ten capivit z rzes czy nie ? i czy malujesz sie , czy jak testujesz to rezygnujesz z tuszowania ?

Zostawiam capivit, dlatego nie można nakładać zbyt grubej warstwy (co za dużo, to niezdrowo). Nie rezygnuję z makijażu, ale tez nie nakładam go od razu po \"dawce\" z capivitu ;) Odczekam jakąś godzinę, dwie. Najlepiej kłaść go na wieczór, jeśli jest cienka warstwa, to szybko się wchłonie. Korzystam z tej swoistej maseczki ze dwa-trzy razy dziennie :)

Gość AlpejskieMleczko
ooo 2,3 razy dziennie? czy to nie za duzo? zaczne od nakładania tylko na wieczór, moze tez rano..jak długo juz stosujesz ta metode? jakie widzisz juz rezultaty? Zalezy mi,żeby rzesy odrosły..bo po używaniu zalotki zrobiła mi sie przerwa miedzy rzesami , których i tak jest bardzo mało :/

Miałam ten sam problem - tak zachwalana i reklamowana zalotka zostawiła mi sporą wyrwę ;) Jak mówiłam stosuję metodę od niedawna, ale coś tam zaczyna się dziać :) Wiadomo, organizm organizmowi nierówny, ale warto sprobować :) Ja stosowałabym go częściej, ale nie dam rady :P Inie chcę przesadzić. Spróbuj tak, jak mówisz :)

Gość AlpejskieMleczko
Dziekuję Ci bardzo za porade .. na pewno skorzystam .

Gość knigsupbuypor1981
Kurde myślicie że to będzie dobre? http://hishort.com/zyvs- sama nie wiem... Nigdy nie stosowałam odżywek do rzęs...

Gość gość
Kumpela to stosowała i jedyne co zauważyła, to że rzęsy odrobinę pogrubiły się. Wolałabym najpierw coś tańszego wypróbowac czyli własnie olejek rycynowy czy arganowy, a ewentualnie wtedy zainwestować w taką niesprawdzoną drożyznę. www.aisinom.blogspot.com