Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość golenie rak

co myslicie o goleniu rąk

Polecane posty

Gość a bardzo boli woskiem
dzikeki

Gość ja depiluję ręce woskiem
przy wosku trzeba na początku trochę samozaparcia przyklejamy na krótko i zrywamy szybkim ruchem nie ma że boli za drugim razem już nie będzie takie bolesne - skóra się przyzwyczaja i psychika też

Gość to nie jest tak że włosy
po goleniu rosną coraz grubsze wyobraźcie sobie że przed wszelkimi zabiegami włos wygląda jak stożek. jego najgrubsza część jest przy skórze a czubek na końcu. goląc włos ścina się go przy skórze (więc w najgrubszym miejscu) pod kątem prostym. po goleniu włos odrasta jakbyw kształcie walca. to stąd bierze się wrażenie pogrubionych włosów po goleniu. ale na pewno nie rośnie ich coraz więcej:D natomiast przy wyrywaniu włosów z cebulką odrośnie on "naturalnie" - czyli znowu jako stożek. co więcej - włos będzie osłabiony na skutek ciągłego "drażnienia" cebulki, więc cieńszy. część cebulek może obumrzeć. depilacja kremem to coś pośredniego - włosy są urywane tuż przy skórze (lub niewiele pod nią) ale nie ostro jak żyletką - ich czubki są rozpuszczane, więc nie odrastają takie grube i kłujące

to nie jest tak że włosy = ja depiluję ręce woskiem :D

Gość nie ta praktyka zdecydowanie
nie dla mnie golenie rąk, nie, odpada. Nie będę golić rąk, ani ramion, ani przedramion. Odpada. Nikt mnie nie wkręci w to.

w golenie się nie daj wkręcić masz rację ale wosk to dobra rzecz ja woskuję się już coraz rzadziej (na udach i rękach) i mam takie delikatne włoski że nie mam jakiejś obsesji gładkości parę ledwo widocznych włosków nie zaszkodzi ale taki naturalny meszek mi się nie podobał. mimo że delikatny i jasny

Gość ja również golę
maszynką zwykłą, choć mam cienkie i praktycznie niwidoczne. nie lubię tego meszku jak ktoś napisał i już. od ładnych paru lat golę, nie odrastają ani ciemniejsze ani mocniejsze

Gość uffffffffff a myslalam
ze jestem sama:)