Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kasieńka005

temperatura a ciąża, jak to jest???

Polecane posty

Gość kasieńka005

czesc dziewczyny mam pytanie, mianowice ile wynosi temperatura w pochwie kiedy jest sie w ciazy???Mierze ja od 5 dni i caly czas mam 35,5-36,5.Czy w czasie calej ciazy temperatura jest podwyzszona???

kochanie jak masz w pochwie 35 i 5 to tak jakos za malo dobrze mierzysz....?? I w ciagu 5 dni mialas takie wachania az o jeden stopien w pochwie..hhhmm... ??

Gość szczerze mówiąc
dla mnie to tez zdecydowanie za niska tempka jak na ciąże. Ja po okresie miałam wyższą, wprawdzie zależy to od indywidualnych predyspozycji organizmu i ogólnej ciepłoty ciała. Ale mysle, że przy ciązy powinna byc zdecydowanie wyższa. A po okresie jaką miałas?????

Gość kasieńka005
też mi się wydaje ze jak jeste sie w ciazy to temperatura jest wyzsza,slyszalam ze ponad 37. A po okresie tez mialam normalnie 36,6-36,7

Gość kasieńka005
sorry sorry w ,moim pierwszym poscie zaszla pomylka mialo byc 36,5-36,6 a nie 35,5-36,5 :) ale ze mnie gapa :P

Gość Samantaaaa
Masz normalną temperature.Musiałabys miec po 37 non stop

Żeby mówić o podwyższonej temperaturze w ciąży - trzeba mierzyć ją przy styku z błonami (pochwa, odbyt usta), czyli pacha odpada. Trzeba mierzyć o jednej porze, przed ósmą, zaraz po przebudzeniu i przed wstaniem z łóżka. Wtedy jest miarodajna. Ponadto 36,5-36,6 wcale ciąży nie wyklucza - istotna jest różnica między temp. przedowulacyjną jak i poowulacyjną. A żeby wychwycić większą różnicę - trzeba mieć do porównania temperatury z minimum kilku poprzednich, pełnych cykli.Jeśli jesteś niskotemperaturowa to ciąży nie wykluczaj na podstawie temperatury - tym bardziej, jeśli nie stosowałaś się stricte do zasad wykonywania takowego pomiaru.Ja np jestem niskotemperaturowa, przed owu miam 36-36,2 - po owu 36,4 - 36,7

Acha - podwyższona temperatura jest obserwowalna tylko przez ok. 100 pierwszych dni ciąży. Później stężenie progesteronu (sprawcy podwyższonej temperatury) spada i spada temperatura. Rolę podtrzymania ciży przejmuje łożysko.

Gość iziiiia
co ty pier**lisz?? wcale nie trzeba mierzyć tylko w tych miejscach! lekarz mówil mi też że mogę pod pachą, więc nie mąć tym dziewczyną w głowach!!!!!!!!!!! bo szlag trafia jak sie widzi głupio mądre wpisy !

Gość zapałka123
Hehe topik żył 4 lata temu.

Gość Lady Rzeszow
jak chcesz sie dowiedziec czego na ten temat to zapraszam na strone www.28dni.pl tam jest wszystko jasno i czytelnie