Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość vc

Problem z instalacją windowsa xp

Polecane posty

Gość vc

Chcę zainstalować Windowsa ale pisze '' Instalacja przerwana , brak pliku iastor.sys. W googlach sa tylko 3 tematy na ten temat sensowne z ktorych dalej nic nie kapuje.pomocy

Jeżeli nie formatowałeś\\aś dysku to zrób to, możliwe że tylko podmiana plików systemowych jest niemożliwa. Ewentualnie masz uszkodzoną płytę z systemem, zabrudzoną płytę, uszkodzony napęd optyczny. Możliwe jest także że taśma przesyłowa też jest uszkodzona. Niestety nic innego mądrego nie przychodzi mi na chwilę obecną do głowy :) Pozdrawiam

Gość z ta pomoca mnie rozwaliles ..
przyznawac sie kto ma legalnego WINDOWSA ? :)

Gość onuca
1. Extract all driver files from the installation package. See Section 6 for instructions on extracting the files. 2. Create a floppy containing the iaStor.inf, iaStor.sys, iaStor.cat and TxtSetup.oem files in the root directory. 3. At the beginning of the operating system setup, press F6 to install a third party SCSI or RAID driver. 4. When prompted, select 'S' to Specify Additional Device. 5. When prompted, insert the floppy disk you created and press enter. 6. At this point you should be presented with a selection for "Intel(R) RAID Controller". Highlight this selection and press enter. 7. Press enter again to continue. Leave the floppy disk in the system until the next reboot as the software will need to be copied from the floppy disk again when setup is copying files." to musisz zrobić po uprzednim ściągnięciu sterowników SATA z sieci....nie jestem pewny tego ale to jedyna sensowna konkluzja p przeczytaniu paru forów internwtowych...więc ściągasz steroniki SATA z netu albo z płyty , którą możliwe że dostałaś do płyty głównej...zgrywasz na dyskietkę w podany wyżej sposób następnbie wgrywasz przed instalacją samego windowsa....to tez jest opisane....sorry że po angielsku

Gość onuca
sterwniki sata do Twojej płyty głównej oczywiście

Gość vc
plytke z windowsem mam orginalna ;p a formatowac dysku nie potrafie

Gość onuca
możesz zformatowac przy pomocy płyty windowsa albo robiąc dyskietkę systemową...najlepiej ściągnij z netu dyskietkę systemową windowsa 98..zgrać na dyskietkę, następnie w zrobić restart wcisnąć chyba delete...powinien wejść do biosa płyty głównej...potem poszukać gdzie będzie opcja first bootable device i wybrac floppy.....wyjść z biosa zapisując zmiany...restart kopma z włozoną dyskietką systemową...zakończy się wypadnięciem wiersza poleceń i wpisać format c:...i się będzie formatowac...po formatowaniu nadac nazwę partycji czy tam woluminu i masz zrobiony format..nastepnie wrócić do biosa i zamiast dyskietki wybrać CD ROM...i zrobić restart z płytką windowsa....poźniej dograc tak jak wczesniej podałem sterwniki SATA z dyskietki i następnie zainstalowac do końca windowsa..... prawdopodobnie zbędnei się produkuję bo i tak tego nie zrobisz ale może komuś się przyda

Gość onuca
delete wciskać na początku restartu jak jest czarny ekran i pojawiają się pierwsze napisy, bądź popatrzeć na dół ekranu powinny być opisane opcje wejścia do biosu co nalezy wcisnąc

Gość vc
dobrze powiedziane ''prawdopodobnie zbędnei się produkuję bo i tak tego nie zrobisz'' tylko słowo zrobisz zamieniłabym na ZROZUMIESZ. to ja sprobuje sformatowac z plytka jednak ;p ale dzieki wam za wszystko:*

Gość onuca
format pradopodobnie nic nie pomoże....tzn pomoże...ale nie z problemem z którym zaczynałaś topic.... tego się inaczej nie da zebrać w słowach...a jelsi już to poszukaj na googlach...jak zrobić format dysku przy pomocy płyty windowsa...na pewno bęa obrazki itd..... wczoraj napisałem podobną litanię, dzieczyna podziękowała i chyba jakoś dała radę więc dla chcacego nic trudnego.... pozdrawiam