Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość ból zęba

stomatolodzy

Polecane posty

Gość ból zęba

Z braku zainteresowania tematem na forum "po 30-stce życie dojrzałe" postanowiłam skopiować ten temat na forum o zdrowiu, może w końcu znajdę odpowiedź na moje pytanie w sprawie robienia problemów przez lekarzy stomatologów w przychodniach NFZ - dotyczące przewodowego znieczulenia na żądanie pacjenta (za pełnopłatną odpłatnością) : Dlaczego stomatolodzy w przychodniach NFZ są tak nie reformowani ?! Wchodzę do gabinetu i na wstępnie tłumaczę pani stomatolog, że mam dziurę w zębie i bardzo proszę o znieczulenie przewodowe - jeśli nie jest ono refundowane przez NFZ - jestem gotowa zapłacić za owo znieczulenie każdą kwotę - prywatnie ... Pani dentystka obejrzała i stwierdziła, że znieczulenie nie jest potrzebne - zaczęła borować ... a ja umierałam z bólu! Nie chodzi o to , że panicznie boję się dentysty i muszę brać leki uspakajające przed wizytą, nie chodzi również o moje "fanaberie" ...może i jestem przeczulona i przewrażliwiona na tym punkcie (każdy ma jakieś swoje fobie i strachy) ale - dlaczego - pytam się - lekarze w prywatnych klinikach NIE robią żadnego problemu ... wszystko wyleczą w znieczuleniu! A w państwowych przychodniach jakoś ciągle leczą stereotypowo (nie mówię, że gorzej - inaczej nie poszłabym do państwowej przychodni ) - tylko wszystko leczą w bólu! Tym bardziej, że po reformie w 2000 r. pacjenci mają możliwość wyboru czy chcą się leczyć państwowo czy prywatnie (dotyczy NZOZ-ów) Jeśli chcę znieczulenia i chcę za to zapłacić - to dlaczego dentystka robi problemy!? - przecież zarabia na mnie - bo płacę z własnej kieszeni za znieczulenie! Nie chcę się leczyć prywatnie - bo zbankrutowałabym, chcę tylko tego cholernego znieczulenia przy leczeniu zębów!!! Zapłacę za jeden zastrzyk tyle ile prywatni dentyści biorą i dam jej jeszcze napiwek! Koszmar jakiś ... Czy jest na forum stomatolog, który wyjaśni mi tę subtelną różnicę, dlaczego państwowo (chcąc zapłacić za znieczulenie - prywatnie) nie mogę się wyleczyć (ale za lepszą plombę - porcelanową - już mogę płacić prywatnie! u tego samego stomatologa!) i w prywatnych gabinetach ... WSZYSTKIE zabiegi stomatologiczne na żądanie - są przeprowadzane w znieczuleniu!

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować