Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość K-i-n-i-a---1-6

Mam 16 lat, test na ciąże wyszedł mi pozytywne, ginegolok to potwierdził.

Polecane posty

moim zdaniem niech sobie robi co chce, ona zaszla i to bedzie tylko jej decyzja zreszta kobietki napiszcie ktora z was by urodzila majac 17 lat? zdecydowalybyscie sie na dziecko nie majac warunkow? tak ja oceniacie, krytykujecie, ze bedzie zalowac, ze sumienie - srenie nie sumienie!! kazda kobieta jest inna i dla kazdej aborcja to co innego!! najpierw zawistne kobiety sprobojcie pomyslec co wy byscie zrobily majac 16 lat a pozniej ja oceniajcie! i takie wypowiedzi ze dzieci za seks sie biora - seks to sprawa indywidualna, i jesli czula ze 16 lat to odpowiedni moment to dlaczego nie?! poza tym kobity nie ma 100% zabezpieczenia, wiec wszystko moglo sie zdarzyc

tak to jest wlasnie, jedni uwazaja ze to plod, a inni ze dziecko i nie ma JEDNEJ okreslonej teorii

Gość o kutfffa
szkoda ze Ciebie matka nie usuneła bezmozgie Yetti z ciebie i tyle:O a pozatym czuc na kilometr prowokacja:O powiem Ci ze marna na dodatek...

Gość Kocham RozczochrańcaD
Teraz będziecie się wyżywać Ariane? Mądra dziewczyna ja ją popieram.

Gość płód to nie dziecko
płód uwaza się za dziecko kiedy ma mózg nie serce....bo za istnienie człowioeka nie odpowiada serce tylko mózg....jeśli umiera mózg nie ma życia chociaż serce pracuje....nie wiesz o tym?

Gość o kutfffa
szkoda ze Ciebie matka nie usuneła bezmozgie Yetti z ciebie i tyle:O a pozatym czuc na kilometr prowokacja:O powiem Ci ze marna na dodatek...

Gość płód to nie dziecko
nie moge wejść na 3 strone

Gość gloriadyros
" Dobrze że facet okazała się odpowiedzialny i da mi kasę na zabieg, inaczej nie wiem co bym zrobiła." Ty to nazywasz odpowiedzialnoscią? !!! To tchorzostwo , gdyby był odpowiedzialny to po 1 zadbałby o dobre zabezpieczenie a po 2 , w tej sytuacji nie namawiałby Cie do aborcji tylko szukał lepszego rozwiazania :O Dla mnie oboje jestescie gowniarzami i bierzecie sie za coś o czym tak naprawde nie macie pojecia. Seks to nie tylko przyjemnosc ;) To tez rozsądne myślenie , ktorym Wam niestety jeszcze nie wychodzi. Zrobisz jak uwazasz, twoj cyrk twoje małpy :O

Gość gloriadyros
" Dobrze że facet okazała się odpowiedzialny i da mi kasę na zabieg, inaczej nie wiem co bym zrobiła." Ty to nazywasz odpowiedzialnoscią? !!! To tchorzostwo , gdyby był odpowiedzialny to po 1 zadbałby o dobre zabezpieczenie a po 2 , w tej sytuacji nie namawiałby Cie do aborcji tylko szukał lepszego rozwiazania :O Dla mnie oboje jestescie gowniarzami i bierzecie sie za coś o czym tak naprawde nie macie pojecia. Seks to nie tylko przyjemnosc ;) To tez rozsądne myślenie , ktorym Wam niestety jeszcze nie wychodzi. Zrobisz jak uwazasz, twoj cyrk twoje małpy :O

Gość gloriaaaa

Gość no nam ehere
bleeeeeeeeeeeeeeeh

Kocham RozczochrańcaD dziekuje:) plod to nie dziecko- szczerze? nie interesuje mnie co inni uwazaja, skoro płod ma serce i żyje to jest to żywy organizm, dziecko,a zabijanie bozych stworzen jest dla mnie morderstwem no ale pewnie latwiej jest nadawac nowych pojec jak aborcja, pewnie czemu nie na wszystko znajdziecie wytlumaczenie, dziecko to nie przedmiot ktory sie usuwa jak nie czas na nie

Gość ladymakbeth
Nie wiem jak w ogóle komuś może przyjść do głowy pomysł o aborcji,przecież to po prostu morderstwo.Bo jak inaczej można to nazwać?-mógłby żyć ale go nie będzie.Zastanów się nad tym dziewczyno!Jak można ZAMORDOWAĆ swoje własne maleńkie bezbronne dziecko?!Co z tego że jeszcze masz je w brzuchu,ono już jest i jest twoje,jego serduszko już bije tuż pod twoim!!!!!Nigdy nawet nie pomyślałabym o czymś takim,wolałabym oddać je do adopcji,wszystko jest lepsze niż zabójstwo takiego okruszka

dokladnie, czemu nie adopcja? urodzisz i oddasz do adopcji, moze ten bobas znajdzie jakas bezplodna nieszczesliwa pare ktora je pokocha i bedzie mialo szanse żyć przeciez to ogromne szczescie móc żyć nie odbieraj mu tego;/

Gość ladymakbeth
Zresztą często zdarza się tak że kobieta w późniejszych miesiącach ciąży lub po porodzie zmienia zdanie,budzą się w niej macierzyńskie instynkty.Na pewno nie zostaniesz sama,ktoś ci pomoże w wychowywaniu dziecka,przecież to nie koniec świata.Zawsze jest jakieś wyjście,nie wybieraj tego ostatecznego!!!!!!!!

ehh lady ona juz chyba nas nie czyta nawet, kilka osob ją zapewnilo i zzrobi tą głupote;/

Gość ladymakbeth
Rany,takim to powinno się jajniki powycinać.Tysiące bezpłodnych kobiet oddałoby wszystko by móc urodzić dziecko,a taka małolata zabawiła się z facetem a teraz zamorduje człowieka

Gość zla_kobieta
ja mozna mowic,z e plod to nie czlowiekl???? to w taikim razie co to za gatunek, bo mi sie wydaje ze dwoje ludzi moze poczac tylko czlowieka, plod to okreslenie na etap rozwoju czlowieka! ostatnim etapem zycia plodu jest byci starcem, co moze strarzec to tez nie czlowiek??

Gość zla_kobieta
i jeszcze jedno... trgedia jest wtedy, kiedy dziecko umiera, a nie wtedy kiedy ma sie urodzic wtedy kobieta przezywa tragedie zastanowcie sie zanim zabijecie wlasne dziecko

Dobrze,że są takie tematy. Może jakieś nastolatki przeczytają i przed pchaniem się do wyra pomyślą kilka razy :) A co do aborcji każda kobieta najlepiej wie czy chce dziecka czy nie i nie wam o tym decydować. Wszyscy tylko pięknie mówią a kto wychowa dzieciaka i da mu jeść ? wy ?

Gość ja bym proponowała
wam , ze skoro jesteście takie przejmujące się losem dzieciątka, to moze sama sobie idzcie na ulice, ktoś was zgwałci, a wy ponosicie sobie tego okruszka przez 9 misięcy, a potem oddacie do adopcji, bo to przecież "lepsze " rozwiązanie. Co ciekawe psychika kobiet wg niektórych to jak psychika idiotek i kretynek. Aborcja wywołuje wyrzuty sumienia do końca zycia , ale ciąza w wieku 16 lat i oddanie do adopcji, to jak bułka z masłem, sam luz, bluz i szczxęscie do 80-tki. Zastanówcie wy sie ludzie czasem co piszecie. Traktujecie 16 letnią dziewczyne , która de factwo sama jest dzieckeim, jak inkubator bez uczuć, mysli, woli i własnego zycia.

Gość ja bym proponowała
I jeszcze cos - uważam, żE propaganda kleru narobiła w Polsce mnóstwo syfu - na Zachodzie to normalny, bezpłatny zabieg , ale w przeciwieństwei do Polski, jesli nastolatka chce urodzić to ma zapewnioną pełną pomoc finansową i socjalną i koniecznosć zakończenia szkoły(sic!) U nas nie dosć , że wokół aborcji wszyscy gadaja co chcą i wycierają sobie gębę losem takich Alicji Tysiac, obecnie niewidomych na skutek propagandy natalistycznej, to jeszcze nie am najmniejszej pomocy socjalnej dla nastolatek , a jedyne co mozna uzyskać to idiotyczne zapewnienia jak tutaj od kogoś" przeciez ktoś ci pewnie pomoże" . No własnie ktoś - a kto, to nei wiadomo;/

Gość malutka1984
niech usunie!! jakie to dziecko mialoby zycie? a jakie ona gdyby oddala do adopcji? jak jestescie tacy mądrzy pod tymi swoimi nick'ami to jedźcie do niej i jej pomóżcie, nakarmcie, dajcie dach nad głową, i chrońcie dziecko do 20 kilku lat - POMÓŻCIE JEJ skoro jak piszecie zawsze znajdzie się ktoś, kto jej pomoże! Ja mam teraz 23 latka, prace i studia i boję się, że mogę być w ciąży. I powiem Wam jedno, jeśli jestem, to też będę sie zastanawiać nad usunięciem. P.S. nie ma to jak Katolicki kraj, w którym jest tyle nienawiści i przestępstw; około 90% katolików, czyli ta reszta kradnie i morduje!

Gość zla_kobieta
nie traktuje, jej jak inkubatora bez uczuc, przeciwnie gdyby tak bylo, aborcja bylaby faktycznie tylko zwyklym zabiegiem, ale nie jest, kazda kobieta ktora sie jej poddala, lub rozwazala to doskonae o tym wie nie uwazam, ze kazda kobieta po aborcji bedzie miala wyrzuty sumienia do konca zycia nastolatkom latwiej jest myslec o aborcji jak o lepszym wyjsciu, jest to unikniecie odpowoedzialnosci, po zanbiegu pozornie wszystko jest tak jak przed nim ale jezeli to nie jest prowokacja( a az nie chce mi sie wierzyc, ze jakakolwiek osoba moglaby miec do aborcji tak lekkie podejscie jak autorka tematu) to poraza mnie kompletny brak przemyslen na ten temat aborcja, to zabicie wlasnego dziecka, dla mnie jest to niepodwazalny fakt

Gość zla_kobieta
do malutka 1984: niby dlaczego mielibysmy sie poczuwac do pomocy tej dziewczynie? nie zostala zgwalcona, sama poszla do lozka, swiadoma konsekwencji a gdy konsekwencje sie pojawiaja, ona jest zaskoczona...no coz...sama zafundowala sobie przyspieszona lekcje dorastania to okrutne, ale kazdy musi ponosic kosekwencje tego co robi ona sama wybierze jakie to beda konsekwencje nikt nie jest zobowiazany do pomagania jej w jakikolwiek sposob, chyba ze sam sie do tego poczuwa z jakichkolwiek wzgledow i jeszcze jedno malutka, jestes pewna, ze trzeba byc zindoktrynowanym przez kosciol, zeby uwazac fakt zabicia czlowieka za zabicie czlowieka????? czym jest aborcja wedlug Ciebie malutka 1984?

Gość ja bym proponowała
No cudownie, najpierw piszesz: "nastolatkom latwiej jest myslec o aborcji jak o lepszym wyjsciu, jest to unikniecie odpowoedzialnosci, po zanbiegu pozornie wszystko jest tak jak przed nim" a chwilę potem piszesz: A dlaczego mielibyśmy jej w jakikolweik sposób pomagać. To aj ci napiszę dlaczego - dlatego, ze nastolatka to osoba niepełnoletnia, a 16 latka to gimnazjalista, a wy jej wypisujecie androny o odowiedzialnosci, jednoczesnie wiedząc, ze piszecie do gimnazjalistki, która nie ma żadnej szkoły, żadnej pracy i żadnych umiejętności , a dziecko nie zyje powietrzem tylko sie je wychowuje. Uwielbiam tę konsekwencję osób broniących zycia płodów - nei usuwaj, ale ja ci nei pomogę, bo to twoja sprawa. No to jak jej - to ona podejkjmuje decyzję , usuwa, proste. Jak sie mówi A , to mówi się B, a nie zakazuje się aborcji, przy czym nijak nei pomaga sie po urodzeniu i w trkacie ciazy.

Gość zla_kobieta
rosalinda paczeko : tyle samo co Ciebie pewnie:) aborcja zawsze bedzie tematem kontrowersyjnym bo kazdy ma swoje zdanie i go pewnie nigdy nie zmieni:), wiec klocic sie mozna w nieskonczonosc