Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

chance

co myślicie o tej tragedii we Francji

Polecane posty

Gość franek z budowy
tam nie bylo zadnej tragedii zwykly wypadek samochodowy

Gość normalnie jak to czytam
dla ciebie to nie tragedia? hmmm, to ciekawe co by nią było co mamy myśleć? To straszne po prostu. Żal tych ludzi, spłonęli żywcem. Okropne.

Gość Długo Bóg ich zbierał razem

Gość hunwejbin
Statystycznie w Polsce co dziennie ginie w wypadkach ok. 10 osób. Smierc tych ludzi w wypadku autobusu we Francji nie jest dla mnie niczym wiecej niz smierc tych 10osób na polskich drogach. Rodziny ofiar i poszkodowani "tragedii" we Francji sa i tak w znacznie lepszej sytuacji niz ofiary "zwykłych" wypadków bo dostana bardzo duze wsparcie od państwa.

zrobili z tego wielką tragedię bo to była pielgrzymka do sanktuariów maryjnych, czy czegoś podobnego.. paranoją jest że rodziny ofiar dostaną po 100 tys zł i jeszcze coś tam.. za co ?? jasne, że im współczujemy, jasne że żal nam tych, którzy zgnęli, ale dziennie ginie w Polsce 10 osób i jakos państwo nie wynagradza tego rodzinom.. z naszych podatków..

aż tak żałujecie im tej kasy? Wierzcie, że oni na pewno nie myślą w tej chwili o pieniądzach. pewnie, że jest mnóstwo wypadków śmiertelnych, ale taka zbiorowa śmierć zawsze jest wstrząsająca dla wielu wielu ludzi. I jeszcze tak tragiczna. Tak już jest. Nie powiecie chyba, ze im nie współczujecie. Chociaż kto was tam wie. Po tym topikach i postach to już zwątpiłam w solidarnośc i współczucie ludzi.

Gość hunwejbin
nie żałuje im kasy, ani nie oczekuje zeby mi ktos dał pieniądze, bo na szczescie nie nigdy żadnemu wypadkowi:) niemniej to nie jest w porządku że ofiary i poszkodowani tego konkretnego, tragicznego wydarzenia dostana wsparcie, a ktos kto został ucierpiła w innym wypadku dostanie fige z makiem:o Państwo powinno traktowac rowno wszystkich obywateli, albo pomaga w takiej sytuacji każdemu albo nikomu.

wstydzilibyście się. Wiele rodzin ucierpiało w tej tragedii. Wielu ludzi straciło najbliższe osoby. Owszem, cierpią tak samo, jak rodziny, które straciły bliskich w innych wypadkach. Ale zrozumcie, ze jest to tragedia, śmierć zbiorowa. Nam pozostaje tylko współczuć rodzinom i żałować tych, co zginęli. dajmy już spokój kasie, nagłośnieniu no i tej (niesłusznej dla niektórych) żałobie. Bo to naprawde robi się przykre.

Gość hunwejbin
czego mam sie wstydzic?:o ze uwazam ze każdy niewinny poszkodowany powinien dostać pomoc od państwa a dzielenie przez państwo poszkodowanych na tych którym sie pomaga i na tych których sie olewa nie jest w porządku? przykro mi, nie wstydze sie tego.

Gość tomunia
Okropne. Jasne, każdy taki wypadek jest okropny, jakby mu się przyjrzec. Tylko nikt się nie przyglada - poza rodziną i tubylcami. Moim zdaniem to dobrze, że takie rzeczy się nagłasnia. Jako nauka na przyszłosć. Żeby lepiej szkolić kierowców , zeby nie powtarzac głupiego sloganu "przepisy sa po to, żeby je łamać" (to powiedzonko zna chyba każdy Polak, już od dziecka), żeby myslec samodzielnie, a nie tylko wypełniac polecenia, zeby brac przepisy na powaznie , bo one z jakiegos powodu tam są , zeby wierzyc , jak ktos mówi, że cos jest niebezpieczne. Na pewno osoby z Polski, które w najbliższym czasie beda tamtędy przejeżdżać , 10 razy pomyślą , zanim wyjadą. Pomyślą , czy sprawdzili hamulce, czy wiedzą , jak sie jeździ po terenach górzystych, czy czują sie na siłach. Więc bedzie z tego pożytek

Gość nie spiesz
dla mnie jest dziwne ze w domach dziecka na ubrania nie maja, a dla rodzin ofiar leci taka kasa wspolczuje im tej tragedii, ale wg mnie cos tu nie tak jest :o

Gość dlaczego smierc zbiorowa
jest bardzij godna uwagi niz pojedyncza? Smierc to smierc i dla bliskich taka sama tragedia.

Gość tomunia
ja im tej kasy nie żałuję , ale jakos nie bardzo wiem, co ta kasa ma za znaczenie jakby to dotyczyło kogoś z moich bliskich, to bardziej by mi zalezało na tym, żeby takich różnych małych kombinatorków kontrolowac - i tych, co podróże organizuja , i tych, co sprawdzają pojazd, i tych, co organizują kursy, i wszystkich innych - kasa by mi raczej latała koło tyłka w tym momencie

Gość dlaczego smierc zbiorowa
zgadzam sie z tomunia

Gość nie spiesz
to juz swoja droga jakby mi ktos wycenil zycie bliskiej osoby to chyba bym sie jeszcze gorzej poczul

Gość nie spiesz
a co mnie jeszcze wkurwia to jak trabia gdzie tylko mozna ze to "najwiekszy wypadek polskiego autokaru za granica w historii" kogo to kurwa obchodzi, co oni, rekord chcieli pobic? :o podkrecaja i sensacje z czyjejs tragedii robia tylko

nikt im kasy nie żałuje i nie chodzi o to żeby tym rodzinom nie pomóc. Ale jak już tu bylo wspominane - czemu nie ma pieniędzy na domy dziecka, czemu nikt nie daje pieniędzy np ludziom ktorym ostatnio rozwalił domy huragan gdzies tam w Polsce?? no tak - bo to byli pielgrzymi ?? bo ich zginęło 30 a nie 1 ?? każda śmierć jest śmiercią - czy zginie 500 osób czy 1..

Gość tomunia
ta pilotka na przykład byłam na kursie szkolenia pilotów wycieczek zagranicznych i koles nam tam opowiadał , jak to WŁASNIE TA TRASĄ zjezdżał ze swoją wycieczką - i jakies tam dyrdymały, jak sobie poradził z niebezpieczną sytuacją; nie powiedział (i dopiero teraz sie o tym dowiaduję) , że pojechal tamtedy, mimo że nie wolno; pewnie też chciał pokazał ładne widoki; mieli szczęście i jestem pewna, że większość wycieczek - na pewno polskich - tamtedy przejeżdza bo przeciez nic sie nie stanie, uda sie, komus sie nie udało, bo nie był taki sprytny jak ja laska moze nawet sobie nie zdawała sprawy, jak to sie moze skończyć; a moze szef biura podróży jej kazał tamtędy jechać i powiedział , ze jak się jedzie ostroznie, to nie jest niebezpiecznie po prostu kurwa na koniec jak zwykle nie bedzie winnego, a moze będzie nim ktos , kto i tak zginął

moim zdaniem lepiej jakby kazda rodzina ktorej ktos bliski zginal w wypadku dostala po kilkaset zlotych niz jednej rodzinie 100tys. nie to ze im nie wspolczuje

Gość tomunia
to jest okropne, tak sobie myślę , zawsze jak jechałam na organizowaną wycieczke , to miałam ufność , ze jestem bezpieczna, bo ci ludzie wiedza , co robią i okazuje się , że gówno wiedzą pilotka nawaliła , kierowca nawalił, szef buira na pewno też umiesz liczyc - licz na siebie