Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość FRANKUY_P2P

ŚCIAGANIE Z INTERNETU LEGALNE

Polecane posty

Gość FRANKUY_P2P

Zdobyć nakaz na podejrzenia jest bardzo trudno (ogólnie o nakaz jest coraz trudniej, przy sprawach wielkiej wagi jeszcze się coś przepcha, przy drobnicy jest ciężko) Żeby dojść do właściciela IP trzeba uzyskać dane o operatora, a tu potrzeba też nakazu. Koło się zamyka, zresztą to nie jest takie proste, bo policja każdego dnia składa dziesiątki wniosków do operatorów w różnych sprawach (przestępstwa na allegro, włamania...) a szczególnie ten największy nie śpieszy się odpowiedziami..... Sprawa druga to to, że nie wystarczy lista plików, żeby dostać nakaz. Nazwa pliku nie jest dowodem, dowodem są jedynie stwierdzone przez eksperta (po wcześniejszej konfiskacie dysków, komputerów praktycznie nigdy) pirackie programy. Podsumowując - chcesz mieć sensowny akt oskarżenia, łap kogoś kto da ci pewność, że ma towar przygotowany do sprzedaży - inaczej mówiąc idziemy w cywilu na stadion :) > Z tego co pamiętam to był kiedyś artykuł o > nalocie na użytkowników od jakiegoś ISP > korzystających wspólnie z dużego Huba DC. Oni > nie brali kasy za to co udostępniali/ściągali a > jednak byli kontrolowani... Były też artykuły o dziesiątkach akcji których nie było. O słynnym Hubie DC to już słyszę od kilku lat (wpływa zawsze przed wzrostem zakupów komputerów, czyli np. w grudniu). Kiedyś wpadł jeden DC Hub, ale to dlatego, że właśnie jego operator handlował (wysyłkowo!) lewym oprogramowaniem. Był też przypadek FTP który stał w firmie (operator dużej sieci osiedlowej) i podczas kontroli tej firmy wpadł serwer. Oczywiście Policja poszła też po większości klientów tej sieci (a dokładnie po tych co logowali się i zaciągali pliki z FTP) Pozdrawiam sprzedających legalny soft, oemy jak i boxy sprzedają się rewelacyjnie. Wiele osób przechodzi też na linuxa! Wszyscy są szczęśliwi, no może poza bałwanami co wierzą w te brednie o kontrolach "blokowych". Może potem będą kontrole domków jednorodzinnych, albo przyczep kempingowych ;) Nie, tam nie będzie, w blokach jest dużo gimnazjalistów którzy łykają takie bajki bez popitki :)))) Dziesiątki razy o tym pisałem... nie ma wejścia na blachę, tylko nakaz prokuratorski.... Nie ma zorganizowanych akcji przeciwko użytkownikom prywatnym. Śledzenie sieci P2P służy czasami do łapania hurtowników (bardziej w teorii).... zamyka się głównie FTPy i takie inne, ale to nie nadgorliwość policji tylko ich użytkownicy przeginają - tu nie chodzi o jeden ani dziesięć albumów, czy dwie gry - są tacy co udostępniają po kilkaset giga i jeszcze na tym zarabiają! Akcje kontroli osób prywatnych są nieopłacalne, co więcej nieuzasadnione prawnie. Nikt tego nie robi - to tylko przypadki. Zresztą nikogo nie działającego na skalę masową jeszcze nie skazano, no chyba że sam się przyznał.... Pisałem o tym dziesiątki razy, a Drodzy Redaktorzy - wy ciągle pisaliście, że jest inaczej przedrukowując newsy z prasy w której każdy artykuł można kupić. Co mam napisać, że pracuje w pewnej instytucji, że mam info z pierwszej ręki, żebyście uwierzyli i przestali to pisać? Wstyd wam troszeczkę (troszeczkę, bo w sumie to nie wasze artykuły ;)) Oczywiście żartuje, nie mam do Was żadnej pretensji. Dziękuje za to, że w jednym miejscu mogę przeczytać to co każdego z branży (informatycznej, nie organów ścigania ;)) naprawdę interesuje! A czytelnicy - nie piraćcie, sumienie was zje (ja też nie lubię BMG/Sony ale zamiast piracić ich płyty po prostu ich nie kupuje ;))

Gość Tomcio z Paluch
ale jak to sie ma do zycia erotycznego? chyba ze u Ciebie to jakis substytut