Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytanie21

KIEDY GINEKOLOG ROZPOZNAJE CIĄŻE????????????

Polecane posty

Gość pytanie21

nurtuje mnie pewne pytanie,mianowicie byłam dzisiaj u ginekologa poniewaz bolały mnie bardzo jajniki.powiedziałam mu ,żę nie moge wykluczyc ciąży-do ewentualnego zapłodnienia doszlo by 5-6 dni temu,lekarz po zbadaniu mnie powiedział,że ciąża wykluczona-miałam też robione usg dopochwowe,powiedzcie mi dziewczynki kiedy lekarz jest w stanie rozpoznać ciąże??????kiedy w narządach rodnych kobiety następuja jakieś zmiany??dodam ,że na ciąże nie jestem jeszcze gotowa poniewaz chce skończyć studia,czy lekarz mógł sie pomylić?nadal boli mnie brzuch na dole.... dziękuje bardzo za ewentualne odpowiedzi:)):)

musisz poczekać do terminu @ wcześniej raczej nie da sie stwierdzić w badaniu ciąży (za wcześnie na konkretne zmiany) mnie lekarz potwierdził ciążę w badaniu 7 dni po terminie @ (test wykazał 5 dni po)

Gość pytanie21
test wykazał Ci dopiero 5 dni po miesiączce??czy moge zrobić test teraz??6 dni po zajściu??dziekuje za odp

podobno są testy które wykazują w 5-6 dniu po zapłodnieniu (popytaj w aptece) ale w tym czasie stężenie hormonów ciążowych jest małe i test może nie być wiarygodny najlepiej idź do przychodni i zrób test z krwi - jest najpewniejszy 5 dni po terminie @ to nie tak długo :) czasem mam przesunięcia więc trochę odczekałam

Gość pytanie21
no tak ale ja do @ mam jeszcze ponad tygodnie-czyli razem okolo 20 dni......a test z krwi po jakim czasie wychodzi??...mam ogólnie problem bo powinnam zażywać tabletki na brzuch a nie wiem czy moge....bo jak jestem w ciąży to raczej nie...

Gość pytanie21
dzięki:)

test z moczu to najlepjej w dniu miesiączki lub po terminie bo inaczej nie wychodzą bo za niskie stężenie hormonów a test z krwi chyba szybciekj wykrywa

Gość annnannna
jeśli do terminu miesiączki masz jeszcze dwa tygodnie to prawdopodobnie nie masz jeszcze na tyle wykształconej błony wewnątrz macicy która umożliwia zagnieżdżenie sie zarodka i pewnie z tego Twój ginekolog powiedział Ci ze ciąża wykluczona

o jej jaki fajny ginekolog. Dopiero 4 tygodniową ciążę jest w stanie zobaczyć. Zrób test w terminie spodziewanej miesiączki i będzie wiarygodny.

Gość zanetka
Wczoraj uprawiałam sex bez zabezpieczenia i on doszedł do orgazmu a powiem ze miałam dni płodne .. Kiedy powinnam zrobić test

Gość moze przeczytaj
temat w którym napisałas to się dowiesz

Gość zanetka
ja niechce miec jeszcze dziecka i myśle aby dzisiaj isc do lekarza i wziąść tą tabletke24 po

Gość moze przeczytaj
to idź jeśli tak uważasz za słuszne, dzień po nic nie wykryje ciązy.