Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kosia1

mój eks, a teraz przyjaciel, prosi mnie o radę...

Polecane posty

ma 36 lat, żonę dzieci... mieliśmy romans... został zakończony ale zostaliśmy przyjaciółmi... dostał właśnie propozycję pracy na budowie w islandii... 7000 na rękę na miesiąć przez kilka lat... 4 wizity w domu na rok... ma problemy z kręgosłupem... pyta czy jechać czy nie... co mu doradzić???

Gość jak 7000 zlotych na miesiac
to bardzo malo jak na islandie, wiekszosc z tych pieniedzy pojdziena podatek (co najmniej 30%) i wlasne wydatki bo toz to ledwie 1600 euro, na islandii to jest nic. Chyba ze to praca bez podatkow i za mieszkanie i wyzywienie placic nie musi to wtedy mozna rozwazyc inaczej zupelnie bez sensu. A w ogole to po co ta historia z romansem? zeby sie pochwalic czy co? Fuj

Gość hm ja bym radziła najpierw
niech facet skonsultuje się najpierw z lekarzem, żeby się ten wyjazd jakimś kalectwem nie skończył, a pyta ciebie bo pewnie żona zostawiła mu wolną rękę dobrze będzie jak pojedziesz dobrze jak zostaniesz

romans był zanim był żonaty... źle się wyraziłam... byliśmy razem i już... chodziło o to zeby podkreślić ze był dla mnie ważną osobą... powiedział ze 7000 na czysto więc już bez podatków, ale nie wiem jak to z tym mieszkaniem i jedzonkiem...

a czemu on pyta ciebie a nie swoją żonę na przykład? przecież będzie mógł ściągnąć rodzinę, nad czym się zastanawiać..

Gość jggertyyy
Byłam na Islandii, pracowałam tam. Nie wrócę tam nigdy w życiu. Piękny, fascynujący kraj, ale tylko dla ludzi z mocną psychiką lub tych, którzy jada tam z kimś bliskim. Inaczej kaplica.

nie wiem dlaczego pyta mnie... nie wiem czy pytał żonę... jezeli zapytał mnie to może żona dałamu wolną rękę i on sie waha... stwierdził ze poprosi o rade osobę obiektywną... a ja nie do końca taka jestem, bo zależy mi na jego szczęściu...

Gość jggertyyy
Kosiu i inne szanowne panie. Ja myślę,że to nieważne kogo pyta, żonę, kochankę, syna, ojca, matkę czy kuzyna z Przasnysza :) Ważne jest tylko to, czy wytrzyma Islandię. Ludzie nie zdają sobie sprawy jaki to kraj i że praca tam, a zwłaszcza praca na otwartym terenie to nie to samo, co praca w Niemczech,Holandii czy Anglii. Poki sie tam nie jest, nie wie się tak naprawdę, czym jest samotność, a z rzeczy bardziej przyziemnych, nie wie się co to reumatyzm :) I nie wie się, czym jest wiatr, codzienny, silny, przenikający do szpiku kości. Ma chłop problem z kręgosłupem? No to klimat islandzki go nie wyleczy, nawet jak będzie codziennie wygrzewał się w hotpotach. Nie zniechęcam, ale radzę się zastanowić - i właśnie pogadać z kimś, kto tam był. Bo co innego teoretyczne gdybanie, a co innego konkrety.

no właśnie jego kumpel tam jest i mu zaproponował... więc chyba wie co go tam czeka...