Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość swieza mezatka..

zmiana nazwiska a UK

Polecane posty

Gość swieza mezatka..

Wlasnie wyszlam za maz za obywatela RPA, mieszkamy w Londynie..w Polsce bede dopiero w nastepnym roku i tu pytanie..co mam zrobic w sprawie zmiany nazwiska, bo niestety paszportu nie dam rady teraz wymienic..czy mam zmienic wszedzie ( praca, bank, ubezpiecznie...etc) a paszport nadal uzywac z panienskim nazwiskiem???

Gość ghytrfdgfggftyhjkiuytr
nie zmieniaj na nazwiska po za 2 lata pewnie wrocisz do swojego i znowu bedzie trzeba wszystko zmieniac...

Gość ja daje rok

Wyszlam 2 lata temu za obywatela Francji. Slub odbyl sie we Francji. Niestety, z roznych przyczyn, nie udalo mi sie jeszcze uznac naszego malzenstwa w Polsce, przez co nie moge tez wymienic dokumentow. Tutaj we Francji posluguje sie dwoma nazwiskami (mam oba wpisane w karcie rezydenta) a we wszystkich innych sytuacjach swoim panienskim. Pozdrawiam :)

Gość swieza mezatka..
nie pytam sie ile mi dajecie tylko o cos innego...to zazdrosc czy pesymism???

Gość swieza mezatka..
"pesymizm"

Gość hytggrfdg
zazdrosc o wyjscie za obywatela RPA?????????dobre:)

Gość moze tak..
a co ci przeszkadza w ludziach z RPA?? Nie kazdy jest czarny i bandyta..nie wiem, czy jestes kobieta, czy mezczyzna..ale jedno wiem!!Bardzo prostym i zalosnym czlowiekiem..

ja wlasnie z tego powodu wrocilam do panienskiego. wyjechalismy do UK zaraz po slubie i jakos zmiana nazwiska sie odwlekla na pare lat. teraz latwiej mi bylo zmienic to w Polsce w jednym urzedzie niz tutaj we wszystkich. zycze powodzenia.

dopoki nie zmienisz dokumentow, nie ma sensu zmieniac tego gdzies indziej bo co zrobisz jak cie poprosza o potwierdzenie uzywajac paszportu/dowodu? niestety trzeba to robic w Polsce - najpierw umiejscowic akt slubu w USC (kiedys chcieli tlumaczony przez przysieglego, teraz moze juz nie) - dostaje sie w ten sam dzien (przynajmniej ja dostalam) - potem wymiana dowodu, paszportu, prawka etc. zmiana wszystkiego w Uk to pikus w porownaniu - mowisz ze zmienilas, pokazujesz akt slubu i gotowe. ale troche zachodu jest - gdybym wiedziala to wczesniej to pewnie bym nie zmieniala:) dowiedz sie moze czy mozna zmienic dokumenty w konsulacie? chociaz paszport jakby sie dalo wymienic toby bylo juz spoko

Gość swieza mezatka..
dzieki siobhan...tak tez zrobie:)pozdrowienia:)