Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pinki_

kosmetyki Lancome - lub inne -cera sucha

Polecane posty

Gość pinki_

czy ktoras z was uzywa kosmetykow tej firmy? chodzi mi zwlaszcza o kosmetyki do cery suchej, czy sa dobre? mam 25 lat, sucha, wrazliwa i skonna do naczynek cere z pierwszymi zmarszczkami mimicznymi (kurze lapki) jakie kosmetyki polecicie?

Gość oto..ja..
witaj w klubie...mam dokladnie to samo..tyle ze 24 lata...czyli zadna roznica...ja uzywam mleczka wody termalnej i kremu do twarzy firmy avene.bardzo polecam!powaznie,dla mnie rewelacja przy takim typie cery.a po oczy uzywam kremu la roche posay...na opuchniecia i pierwsze zmarszki mimiczne!super!!!!!

Gość pinki_
hmm :) w takim razie moze warto sprobowac ? a jakiego dokladnie kremu uzywasz?

Gość oto..ja..
zaraz ci znajdzie na internecie,bo na opakowaniu to nic po polsku nie pisze:)ale uzywam go od ponad 2 lat,naczynka nie pekaja,nawet niektore zniknely.ja nie mialam az takich widocznych ale sa.krem ma kolor zielony wiec maskuje troche zaczerwinienie np zima jak mroz chyci i jest wspanialy jako baza pod makijaz...ja uzywam do cery normalnej i mieszanej bo ten do suchej to byl az za bardzo tlusty jak dla mnie szczegolnie latem.popros o probke do suchej i normalnej i mieszanej to sobie porownasz.ja w aptece zawsze mowie ze chce krem do cery naczynkowej do cery normalnej,ale juz ci szukam jakiegos linku.cena jest dosc wysoka ale naprawde warto a poza tym na dlugo wystarcza ok 4 miesiecy bo jest bardzo wydajny.

Gość pinki_
dzieki :) w takim razie czekam :) a cena ...no coz lancome tez nie jest tani - ale nie chodzi o cene ale o to zeby w koncu byl dobry :) bo juz tylu probowalam ze juz nie mam ochoty na wyszukiwanie i testowanie :P

Gość pinki_
o juz :) w tym samym czasie wyslalysmy ! juz sobie o nim poczytam ...

Gość pinki_
hmm a powiedz mi czy ta firma ma jakies maseczki do twarzy - bo ja jestem uzalezniona od maseczek i raz w tyg. musze sobie zrobic ;)

Gość oto..ja..
no fakt a lancome przeciez duzo drozszy:)ja tez tyle kremow przeszlam ze szok..od dr eris po jakies dermiki itd...w koncu stwierdzilam ze twarz to nie poligon cwiczebny i poszlam do apteki...pani doradzila mi to i tak jak wspomnialam do dzis uzywam...skora jest taka mieciutka i swieza po tych kosmetykach ze nawet sie nie pudruje,czasem w zime czy na jakies imprezy.moze ten lancome jeszcze lepszy bo to juz kosmetyki z gornej polki jak to sie mowi ale sama przetestuj i sie przekonaj,bo w sumie na kazdego dziala co innego:)najlepiej jakbys miala probki,ale po 2 razach to i tak wielkich efektow nie widac.trzeba by bylo najpierw stosowac ten przez ok miesiac a potem nastepny.powodzenia i pozdrawiam,mam nadzieje ze choc troche pomoglam:)

Gość oto..ja..
ja nie stosowalam maseczek ale chyba sa,zreszta zobacz czy nie ma z la roche posey-tez bardzo dobra firma.a jeszcze co do pilingu to nie polecam z avene bo ma drobinki scierajace a przy pekajacych naczynkach nie wskazane.ja stosuje z dr irena eris piling enzymatyczny i jestem bardzo zadowolona choc kremyt mleczka maja kiepskie jak dla mnie.

Gość pinki_
maja maseczke i posey tez ma - bo sprawdzialm :) jeszcze raz dzieki za pomoc !

Gość ja tez mam taka skore
22 lata i sucha jak pustynia, kremy nie dzialaly (nie probowalam Lancome) A Jedyny ktory poskutkowal to Lumene na badzie czarnej porzeczki - to jest naprawde doskonala firma i jezeli cos Ci nie pojdzie z Lancome to goraco polecam Lumene

Gość oto..ja..
chyba sie skusze na ta maseczke bo juz dawno chcialam jakas kupic ale ciagle zapominam:)

Gość pinki_
dobrze ze jest takie forum i mozna sie podzielic doswiadczeniami :) a co to za firma lumene - nie znam jej, jeszcze nie mialm kosmetykow z tej firmy - masz moze linka? oto..ja..--> tak jak pisalam ja uwielbiam maseczki, ciepla kapiel z pianka, ksiazka + maseczka wlasnie i nie potrzebuje innego spa :D

Gość calisia
Ja mam bardzo sucha cere i odkad uzywam kosmetykow clarena linii hydro oxy line plus ampulki nawilzajace mam spokoj. Kiedys w gabinecie kosmetycznym mialam tym robiony zabieg i potem kupilam caly zestaw na allegro, wlacznie z niebieskimi algami nawilzajacymi. Ceny kosmetykow sa rewelacyjne, wszystkie preparaty w duzych opakowaniach, bardzo wydajne, i w koncu sa to profesjonalne gabinetowe kosmetyki na konkretne problemy. Na aukcjach internetowych jest wielu sprzedawcow, nie ma sensu polecac jednego, zreszta nie o to chodzi. Wczesniej uzywalam kosmetykow clinique, lancome, heleny rubonstein i shiseido. Z zadnych nie bylam tak zadowolona, plus nie wydaje juz majatku na kremy i mleczka.

Gość Juzuia_2332
Ja osobiście używam kremu nanobase, poleciła mi go koleżanka, bardzo dobrze nawilża i regeneruje skóre

Gość adinka99
a ja polecam do cery suchej kosmetyki Lipikar - to jest cała seria z La roche posay. Super nawilżają, łagodzą podrażnienia i zaczerwienienia i nadają się też dla osób z AZS.

Gość skruszonaa
Może spróbuj najpierw czegoś innego. Podstawą dbania o skórę suchą jest właściwa pielęgnacja, priorytetem jest nawilżanie skóry oraz organizmu. Znawcy tematu podkreślają konieczność dbania o "nawilżanie" od środka czyli uzupełnianie płynów w postaci czystej wody. Należy wypijać około 1,5 litra wody codziennie... http://nuclearts.pl/pielegnacja/cera-sucha-jak-dbac-o-sucha-cere/