Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

...jajakobyły...

gdzie jechać na Węgry lub Słowację na urlop?

Polecane posty

a koniecznie upierasz sie na te kraje? bo ja polecam kraje byłej Jugosławii

z tego co słyszałam to na Węgrzech jest teraz groźnie jeśli chodzi o klimat, dzisiaj mówili,

...jajakobyły... - skoro chcesz niedrogo to chyba Słowacja będzie jednak najlepszym wyborem, więc na Słowacji mogę Ci polecić Besenovą - uzdrowisko ze źródłami termalnymi, a tak poza tym to Tatry Tatry i Tatry - piękniejsze od polskich ----- nic innego ciekawego nie znajduję w tym kraju

no dzisiaj mówili, że sa straszne upały naprzemiennie z trąbami czy coś w tym stylu, ale ja bym już proponowała bardziej Słowację, nie dość ,ze góry są piękne, to jeszcze mają wypasione kurorty, ale trzeba popytać, bo ja byłam bardzo dawno i to na jakimś zadupiu, z kolei koleżanka bardzo sobie chwaliła

w Serbii warto zwiedzić: Belgrad, Nowy Sad, Prisztine,Tivat, Podgorice zniszczone wojną miasta dają niezapomniany klimat, trochę więcej egzotyki znajdziesz w Czarnogórze w Ulcinj położonym tuż przy granicy z Albanią. i jest tam tanio a poznać bałkańską kulturę to sama przyjemność

Gość ogórki w słoiku
Jesli Węgry lub Słowacja to mogę polecić Ci nadgraniczne tereny - będziesz mieć i Węgry i Słowację. W Sturowie (po słowackiej stronie) jest kompleks basenów na źródłach teramlnych, po przepłynięciu w Sturowie Dunaju promem jesteś w Esztergom po Węgierskiej stronie gdzie jest malownicze śliczne miasteczko z piękną architekturą. Z kolei w Komarom (Węgry) jest kompleks basenów na źródłach termalnych a po Słowackiej stronie Komarno - miasteczko. Można sobie zrobić wycieczke do Budapesztu bo niedaleko jest.