Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kaskas

KRWOTOK po miesiączce + dłuższa miesiaczka po 48 dniach

Polecane posty

Gość kaskas

Mialam 48 dniowy cykl. ( zwykle 24 dniowy) miesiaczka przyszla po wywolaniu tabletkami . Trwa juz 7 dzien i niby sie konczy ale krew jest jeszcze bardzo żywa więc mysle ze do konca jednak daleko... Zastanawiam sie czy po takiej przerwie ma prawo byc dluzsza i po ilu dniach powinnam sie niepokoic ? druga sprawa, trochę powiązana, bo przez nią się stresuję tą pierwszą... Trzy lata temu cztery dni po zwykłej miesiączce dostałam strasznego krwotoku. To byl koszmar. Wylecialo ze mnie z wiadro krwi i wielkie skrzepy. W szpitalu dali mi zastrzyki na obkurczenie macicy i stwierdzili ze macica sie nie obkurczyla po miesiaczce. Nie mialam łyżeczkowania, ani nic. Po kilkunastu dniach krwawienie ustapilo. Bralam luteinę. wiecej sie to nie powtorzylo ale caly czas, co miesiac, martwie sie zeby znowu nie dostac krwotoku. Lekarz ,ktorego kiedys zapytalam, czy to moze sie powtorzyc odpowiedzial ze smiechem,,a czemu mialoby sie powtorzyc?" minely 3 lata, a ja ciagle sie zadreczam. Szczegolnie gdy miesiaczka mi sie przedluza ( wtedy byla normalna, lecz az do krwotoku bez przerwy delikatnie plamilam ) Bede bardzo wdzieczna za wytlumaczenie o co chodzi z tym obkurczaniem sie macicy po miesiaczce, dlaczego tak mi sie przytrafilo i czy to ewenement, czy moze sie znow przytrafic? jaka mogla byc przyczyna? I wogole bede wdzieczna za kazdą odpowiedz bo okropnie mnie to wszystko martwi Dodam ze według lekarza jestem pod względem ginekologicznym zdrowa

Gość kaskas
up .....

Gość Brzoskwiniowa
jakich tabletek przeciw bolowych uzywasz? to moze od tego duzo zalezec

Gość taka sobie zwykla dziewczyna
wiesz co - wydaje mi sie, ze nie jestes calkiem zdrowa jesli masz cykl, ktory trwal prawie 50 dni a miesiaczke wywolywano lekami... co do obkurczania macicy to nie wiem o co lekarzowi chodzilo - macica w czasie miesiaczki sie oczyszcza - przez skurcze wydala zluszczone endometrium, slowa obkurczanie i zwijanie macicy uzywa sie raczej w kontekscie pologu byc moze chodzilo o to, ze pod koniec miesiaczki warstwa miesniowa macicy powinna zaciskac naczynia spiralne z ktorych sie krwawi, a tym samym konczyc uplyw krwi - poszukaj tym tropem w pismiennictwie fachowym i naprawde znajdz sobie porzadnego ginekologa bo cos Ci hormony szaleja jesli masz takie dlugie cykle, jesli podasz maila wysle Ci ciekawa prezentacje power point na temat zaburzen miesiaczkowania

Gość a moze to byly
poronienia?

Gość kaskas
to mi sie zdarzylo pierwszy raz ( nie liczac krwotoku trzy lata temu ) wiec raczej zaburzen miesiaczkowania nie mam Chodze do bardzo dobrego ginekologa prywatnie, ma dobrze wyposazony gabinet i wszyscy go chwala Twierdzi ze jestem zdrowa a ten cykl teraz to wina stresu lub odchudzania poronienie to raczej nie bylo, nie wykryto ciazy / pozostalosci po niej dzieki , bardzo ciekawa odpowiedz! po raz pierwszy ktos tak ciekawie mi to wyjasnil mail: ilovekino@wp.pl no ale jak myslicie? ma prawo byc dluzsza miesiaczka po takim dlugim cyklu??? ( normalnie mam o polowe krótszy cykl)

wyslalam 2 prezentacje - o fizjologii cyklu i o zaburzeniach miesiaczkowania co do dlugosci krwawienia - mysle, ze moze byc mocniejsze i dluzsze nic zwykle, w koncu to nie byl standardowy cykl a miesiaczke wywolano lekami

Gość kaskas
Bardzo Ci dziekuje!!!!! i za pociechę i za materialy tak sie pocieszam wlasnie ze ma prawo byc dluzszy ale za kilka dni wyjezdzam na 2 tygodnie i martwie sie czy wszystko gra Nie chce sobie urlopu popsuc :(

nie ma sprawy :-) nie wiem ile masz lat ale u mlodych dziewczyn (nastolatek) lubia sie takie pomiesiaczkowe krwotoki przydarzyc zobaczysz, ze bedzie OK - udanego urlopu!!

Gość kaskas
36 ! :) wiec nastolatka na pewno nie jestem :) odbieram poczte ale jeszcze nic nie ma...

hmmm u mnie poszlo - moze przez zalaczniki dluzej idzie...

Gość kaskas
odbiera się... ;)

Gość kaskas
bardzo ciekawe te prezntacje!

ciesze sie, ze Ci sie podobaja - zostaly mi jeszcze ze studenckich czasow :-)

Gość kaskas
bardzo mi sie podobaja i zawieraja duzo ciekawych informacji :)

gdyby ktos jeszcze byl zainteresowany mam tez prezentacje o infekcjach, nowotworach, rehabilitacji przed i po zabiegach ginekologicznych i okresach zycia kobiety (zmiany w okresie pokwitania, dojrzalosci i menopauzy)