Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gererd

czy samobójcy idą do piekła

Polecane posty

Gość gererd

nie, sa zawieszeni miedzy zyciem a smiercia, tak dlugo jak mieli przeznaczone zyc na ziemi, i jak drugi raz umieraja to nie wiedza czy jeszcze zyja czy juz umarli

Jeszcze nie wiem i nie mam zamiaru się dowiadywać, ale jakbym zmieniła zdanie to dam znać.

Tak jak już ktoś napisał, na to pytanie nikt nie jest w stanie odpowiedzieć. Ale mnie to ksiądz kiedyś wytłumaczył tak, że każdy kto popełnia samobójstwo nie jest w pełni świadomy tego co robi. Czyli ogarnia go tak jakby chwilowa (albo dłuższa) choroba psychiczna. I może właśnie przez to samobójcy mają szansę dostać się do nieba. Piza tym, podobno nawet jeżeli będziemy grzeszyli na ziemi, a na sądzie ostatecznym będziemy szczerze żałować za popełnione grzechy i uwierzymy w to, że Jezus zmarł na krzyżu za nasze grzechy, to mamy szansę dostać się do nieba. Więc w takim rozumowaniu samobójcy również mają szansę na niebo.

Gość enedue
podobno Ci, samobójcy którzy przeżyli tw. smierc kliniczną mówią coś o tym, że po tamtej stronie nie zapowiadalo się, ze będa mieli kolorowo ale czy im wierzyć....?

Dlaczego Nadiya26l masz nadzieję, że nie? Podobno każdy zasługuje na odpuszczenie grzechów.

Gość Zizuuu
Niebo nie ma czegos takiego jak piekło. Piekło mamy już na ziemi.