Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mam pytanko malutkie

czy moge byc w ciazy?

Polecane posty

24 ale czy ginekolog moze wykazac tygodniowa ciaze? raczej nie....

M5 - tam bylo - czy test COS wykaze a nie CO, czytaj....

pewnie ze nie, nawet usg by jej jeszcze nie pokazało moze ewentualnie zrobic test z krwi ale wątpie by po tygodniu od stosunku HCG juz sie pojawiło, jesli jestes w ciazy to pare dni temu dopiero zagnieździł sie zarodek ale wątpie- stosunek miał miejsce tydzien po zapomnieniu tabsa tak? no to jakby tydzien "dodatkowych zabepieczen" został zachowany

jesli test krwi by nie wykazal to z jakiej racji test ciazowy?

juz test jest skuteczny po 7 dniach, przynajmniej na tych co je uzywalam bylo tak napisane, a badanie krwi wydaj mi sie nawet bardziej skuteczne

ale po 7 dniach od zapłodnienia !! a zapłodnienie moze miec miejsce 3 do 7 a nawet do 12 dni po stosunku

o ludzie! jednak sie okazalo, ze tej tabletki zapomnialam wziasc w poniedzialek 16, wzielam ja 17 rano, druga w ten sam dzien o normalnej godzinie, a w sobote byl ten seks...

... to po co uprawiałas seks jak zapomiałas wczesniej tabletki?

az tak duzo, jakim cudem, do zaplodnienia dochodzi jak jajeczko \'wydostaje sie z jajnika\' i tylko tam w jajowodzie, juz zaplodnione zagniezdza sie w macicy, komorka jajowa po wydostaniu sie z jajnika jest zywa przez 2 dni, a z tego co pamietam plemniki jeszcze mniej. oczywiscie najprawdopodobniej mogo byc jakies odchylenia od normy, ale ja bym sie az tak bardzo nie przejmowala, bo jak mlodsza bylam to na sobie to juz wszystko wyprobowalam

bo podobno jak sie zapomni do 12 godzin to i tak sie jest zabezpieczonym tak? i teraz to bez sensu pytanie, po co to robilam? stalo sie, teraz pytam sie o cos innego... jak to w koncu jest!?

ale zagnieżdżenie moze az tak długo potrwać, zwyke mowi sie ze 3 dni, ale 7 tez moze byc i nie jest to zadne odchylenie autorko- to byla tabletka z 2 tygodnia? po jakim czasie ja wizielas?

implantacja (zagnieżdżenie)- Proces, w którym zarodek po dotarciu do jamy macicy wnika w głąb przygotowanej błony śluzowej macicy poprzez penetrację najpierw jej nabłonka, a następnie naczyń krwionośnych. Ma to miejsce ok. 6 dnia od zapłodnienia i proces ten trwa ok. 7 dni.

popatrzcie - zaczelam brac 2 lipca. to byla pierwsza tabletka. i to byl poniedzialek. cale dwa tygodnie bralam mniej wiecje regularnie, no moze godzina byla spoznienia czasami. w ten trzeci tydzien w poniedzialek zapomnialam wziasc tabletki co zrobilam od razu rano po 10godz we wtorek. pozniej juz bralam normlanie a w sobote w tym trzecim tygodniu byl seks. w niedziele ostatnia tabletka i teraz od poniedzialku do niedizeli powinnam dostac okresu

10 h to jeszcze niby dopuszczalne spóźnienie wiec bym sie nie martwiła narazie

troche sie zestersowalam. mam nauczke na przyszlosc. czlowiek uczy sie na bledach.

no dobra ale do zaplodnienia i tak musialo dojsc w ciagu weekendu, wiec test zrobiony w przyszla niedziele i tak musi cos wykazac, ja bym tabletek nie brala jakbym okresu nie dostala, ale mozna tez olac a pozniej wychowywac dziecko z wadami \'wrodzonymi\'

to jeszcze taka mala rada od was - co jak nie dostane jednak okresu?

no tak swoja pomoc wyczerpalam widze... trudno ale i tak dziekuje!

test raczej nie wykaze jeszcze ciąży... ale moim zdaniem, jak nie dostaniesz to bierz dalej normalnie 10 h mowie zmieściłas sie, nie sądze bys zaszła, a dla pewnosci powtórz test po 2 tygodniach PS. a moze dostaniesz ? :)

jejku dostalam okres!! mam okres!! dopiero dzisiaj!! jak sie ciesze!!!! do grona mamus dolacze pozniej :D chcialabym za 3 latka, ale roznie bywa... Mam nauczke na przyszlosc!!!! Dziekuje jeszcze raz wszystkim!!! cmoki!!!! 😘

hej mam pytanie , od niedawno zazywalam novynette a dokladnie bralam je przez 2 tygodnie i odstawilam bo okropnie sie po nich czulam. po trzech dniach podczas stosunku pekla nam gumka ale nastepnego dnia dostalam krwawienie ale boje sie ze moge byc wciazy . zapisalam sie jzu do lekarza ale musze czekac na wizyte tydzien bo moj ginekolog jest na urlopie :(:( czy moze byc ryzyko zajscia w ciąże??