Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

asiasia

Dzieci rodzą dzieci

Polecane posty

Założylam ten topic aby zostawić w spokoju topic nastolatek które mają dzieci.Nikt i nic tego faktu nie zmieni a dziewczyny niech sobie w spokoju piszą . Tutaj możecie pisać co sądzicie o rodzeniu w wieku NASTU lat oraz co zrobily byście jak by Wasza córka w tym wieku zaszła w ciąże. Pozdrawiam

Gość alesiarkaaaaaaass
a co ci do tego!!!!!!!!! Nie wtracaj sie!!!!!! Jak ci nie pasuje ze takie mlode rodza to nie pisz nic!!! Nie dzieci tylko panny a ja ty jestes taka stara dziewica i tak cie to interesuje to wiesz!@#@%@@!@#@!@ BAWI CIE TO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość fffffffffftttttttttttthhhkkkkk
chyba ktoś czegoś nie zrozumiał :D Boże, jakie głąby tu siedzą :D

Gość klara 82
ja sądzę że to jest sprawa właśnie tych nastoletnich rodziców i ich opiekunów i nikogo więcej!!!!!!!!!!!!!!!

Gość NIKI..
ASISIA zalozyla ten topik by my kobiety w wciazy mlode mamy mogly sobie pogawedzic z reszta kobiet krory zaszly w ciaze czu juz rodzily czy czekaja na dzidziusia!!A nie dla tego by nam znow kzywde robily niektore panny z tad! Ja chetnie bede pisac z wami bo sama jestem mloda mama,no ja czekam na mojego skarba:):):) a kto ze mna??

Gość NIKI..
jestem mloda ale nie ejstem dzieckiem,dziecko jest do 11lat,a my mamy po nascie:):):)

Gość prawnie18stka
Ona sie wysmiewa i widać to po temacie TOPIKU:/:/:/ Dla mnie jak dzwiczyna w wieku 18stu lat wpadnie z chłopakiem to nie ma nic dziwnego sama mam tyle i nie raz miałam obawy o to ze wpadłam chociaz skrycie to chciałabym miec dziecko ale jednak dla mnie zawczesnie przynajmniej musze zdac mature dlatego ide do gina po tabsy na 8miesiecy pozniej je odstawie i bede pracowac na swoje utrzymanie i nie bede sie bała czy wpadne bo wtedy bede miała prace i sama z chłopakiem postaram sie życ na swoj koszt.

Gość Fuj
Nie jest sensacją jak nasoletnia matka urodzi.TAkie czasy.NIe popieram tego,ale to przecież każdego sprawa.Skoro ktoś decyduje się na współżycie to liczy się z konsekwencjami i tyle.

Gość yyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy
W Afryce to jest normalne, a u nas zdarza sie tylko wsród rodzin patologicznych lub kiepsko wykształconych. Zobaczcie, ze zadna mloda osoba sposrod znanych osob nie ma dziecka. Zadna nastolatka, ani 20 lub 20kilkulatka! Nie ma bo wie ze ma na to czas i chce w zyciu jeszcze cos osiagnąć. Ale jak ktos nie ma perspektyw, to niech zajmuje sie domem. W koncu zadna praca nie hanbi.

Gość Fuj
Ciąża nie wystepuje tylko i wyłacznie wsród rodzin patologicznych czy niewykształconych.zdarzaja sie też wśród bogatych rodzin.Moze żadziej o tym słychać,bo bogaty tatus czy mamusia nie bedzie sobie psuć repuyacji i da córce na skrobankę:( TAkie jest życie!

A moze zly? Poogladaj troche programow o Afryce lub poczytaj! Najwiecej zarazonych HIV i najwiecej dzieci maloletnich matek

Poza tym to chyba nie chodzi ich swiadomosc. Tam matki prowadzaja swoje nastoletnie corki do ginekologow po pigulki lub dziewczyny same ida do ginekologa po odpowiednia antykoncepcje, bo ciaza w tak mlodym wieku bylaby wstydem i pokrzyzowala im plany zyciowe

do yyyyyyyyyyyyyy dziwne podejście do sprawy uwążasz że 20kilkulatka nie osiągneła nic mylisz sie ja mam 24 latka świetną prace mąż prowadzi 2 resteuracje otwiera 3 mamy dom wszytko i hcieliśmy miec dziecko bo tylko małego szkraba do szczęscia nam brakowało

Napisałaś, że w Afryce to normalne ... Może normalne dla nich, ale nie dla człowieka cywilizowanego ... Kobieto ty myślisz, że te dziewczynki w Afryce to rwią się do macierzyństwa ??? Siłą są przymuszane do małżeństwa i sexu ... poza tym większośc dzieci nie przeżywa pierwszych miesięcy życia :( Umierają, bo nie ma tam odpowiednich warunków sanitarnych, dostępu do lekarza ...

Gość Fuj
JA myśle ,że może byłoby trochę lepiej jakby nasz kraj byłby trochę normalniejszy.Żadnej edukacji sexualnej,jak juz jest to kończy się rozmową o Bogu.Moze gdyby pokazać tym nastolatkom jak to jest mieć dziecko,tak jak w USA chodziłyby z lalka to może by pomyslały o zabezpieczeniach.ALe nasz kraj na to jak na lato,wiecej ludzi do roboty.:)

Ale u nas nie ma odpowiedzialnosci! Dziewczyny sypiają ze swoimi pierwszymi chlopakami i wpadają! Nie uzywają prezerwatyw, bo ufaja partnerom i mysla ze im choroby nie grożą. A prawda niestety jest inna i w Polsce tez jest coraz wiecej np.nosicieli HIV Dlatego nie warto ryzykowac!

20 lat temu normalne bylo ze dzieci rodzily dzieci, bo nie bylo zadnej edukacji seksualnej, ale swiat poszedl do przodu i w tej kwestii rowniez powinien, a nie ze stoi w miejscu i dwudziestokilkulatka nie umie zabezpieczyc sie przed ciaza. Nie wspoiminajac juz nastolatkach...

Gość Fuj
A gdzie ty masz tą edukację?W szkole?nie sądzę,tam tylko dada sie o bdetach bo pani wstydzie sie ....Rodzice nie chętnie rozmawiaja o tym ,bo myślą że ich 15,16 letnie dzieci jeszcze nie robia tego.

owszem są zabezpieczenia ja sie zabezpieczał jak nie chciałam dziecka a jak chciałam to zaszłam co w tym dziwnego że dwudziestokilkulatka ma dziecko albo sie spodziewa jak ma 30 to już jest ok nierozumiem takiego segrgowania kobiet chce mic dziecko to niech ma ona za to otpowiada i już a przypadkowe wpadki to inn sprwa ale trzeba ponieśc konsekwencje czynu

Gość Fuj
Myszka my nie mówimy o 20 latkach tylko o 15,16-latkach a to różnica.JAk ma sie 20-24 lata to ma się troche więcej w głowie i przynajmniej szkołę jest skończona

Gość małamyszka
25.07] 18:55 yyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy W Afryce to jest normalne, a u nas zdarza sie tylko wsród rodzin patologicznych lub kiepsko wykształconych. Zobaczcie, ze zadna mloda osoba sposrod znanych osob nie ma dziecka. Zadna nastolatka, ani 20 lub 20kilkulatka! Nie ma bo wie ze ma na to czas i chce w zyciu jeszcze cos osiagnąć. Ale jak ktos nie ma perspektyw, to niech zajmuje sie domem. W koncu zadna praca nie hanbi. no i jest o 20latkach

Gość Fuj
Ale temat topiku jest jednoznaczny,zostawcie tą Afrykę w spokoju.My żyjemu w POLCSE!

Gość NIKI..
OJOJOJ popieram.i zobaczymy na jak dlugo

Gość rozwinieta polka
ale co niektórzy sa tak rozwinięci jak w afryce, także nie trzeba od razu mieszkac w afryce

ja osobiście znam dwie dziewczyny jedna ma 18 lat druga 16 i wyobrazcie sobie ze ta 16 latka jest odpowiedzialniejsza od tej starszej a obie maja dzieci w tym samym wieku pozatym moja mama z powodu trudnej sytuacji wyszła za mąż w wieku 17 lat , a w wieku 19 lat urodziła mnie teraz ma trójke dzieci i wnuczke i cały czas swietnie sobie radzi a jest to trudne bo wychowuje syna autystycznego i przez kilka lat uzerała sie z mężem alkoholikiem jestem zdania że nie można młodych dziewczyn z góry skazywać na niepowodzenie bo jest to krzywdzące ja zaplanowałam dziecko z męzem Tuż po maturze miałam 19 lat w dniu urodzin mojej córeczki brakowało mi 2 miesiące do skończenia 20 lat teraz mam 21 lat moja córeczka w listopadzie skonczy 2 latka kocham ja nad zycie i wiem ze jestem dobra mama na porodówce po porodzie położne i lekarze chwalili mnie że stare baby mogłymy odemnie uczyć się rodzić takze sądze że nie można wszystkich nastoletnich matek wpakowac do \" jednego wora\" z góry zakładając że to katastrofa zgadzam się jednak z tym że są też kompletnie nieodpowiedzialne młode nastoletnie matki przykładem tego jest np osoba 18 letnia o ktorej pisałam na górze która 5 dni przed porodem skakała prze połtora metrowy murek... i po porodzie zajadała sie frytkami i czekolada!!!!

Gość NIKI..
ALE mnie duzo nauczylo zycie o kad jestem w ciazy,ja patrze na dobro dziecka a nie by sie isc i zabawic bo nie jezdzilam po dyskotekach nigdy takze mi tego nie brak i co mialo byc to bedzie!!!!

Gość Vickiii
Każdy robi po swojemu, mnie też mama urodziła jak miała 19 lat i nie narzekam