Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość takie małe zapytanie

czy teraz na maturze mozna jako dodatkowy przedmiot

Polecane posty

zdawać WOS? Czyli j. polski + j. obcy + WOS? czy nie? moze mi ktoś "pojaśnić"? byłabym bardzo wdzięczna;)

wiele osób tez uważa, ze jest bardzo prosta matura z WOS-u, prawda? a z tego co sie zorientowalam to sa elementy prawa administracyjnego, karnego itp. to dobrze bede spokojna, teraz tylko wziac sie za nauke;)

Gość lo matkoooo
podobno wos na rozszerzeniu w tym i poprzednich latach byl o wiele latwiejszy niz na pdstawie dziwne ale prawdziwe jak to w polsce;)

powaznie? to nie wiedziałam, calkiem niedawno zdecydowałam sie na WOS, kupilam podręczniki, ucze się na wakacjach, czytam Rzeczpospolita;) i musze jeszcze kupić testy chce sie bardzo dobrze przygotować;)

socjologia, psychologia (organizacji, pracy, mediow) albo administracja greca - zdawalas rozszerzony? moze pokrótce powiedzieć mi jakie zagadnienie były w nim zawarte? z czego sie uczyłas, jaki miałaś wynik?

zdawałam rozszerzony, były właściwie w nim tylko teksty źródłowe, po których przeczytaniu trzeba było odpowiedzieć na jakieś od 4 do 5 pytań. Przedostatnie zadanie było opisowe, mowa była o papieżu ale nie pamietam czego dokładnie dotyczyło, trzeba w nim było korzystać z trzech tekstów przeczytanych wcześniej tekstów i wiedzy własnej, a ostatnie polegało na opisaniu na określoną liczbę słow listu do ministra dotyczącego zdaje się budowy jakiegoś basenu

Gość ja zdawalam
wos na maturze w tym roku- podstawa, nie byl mi do niczego potrzebny i wzielam najprstsze co moze byc. jesli ktos umie myslec to sobie da rade, ja sie NIC nie uczylam, tyle co na lekcji, wiadomosci nie ogladam, w polityce sie nie orientuje, a 55% jest. malo- niemalo, mi wiecej nie portrzeba;)

wynik 76 %, ale zdawałam rok temu, nie wiem jak teraz było. Pewnie w necie można znaleźć maturę z tego roku. Nauka na niewiele się zda jeśli chodzi o rozszerzony, jeżeli oglądasz wiadomości i umiesz czytać ze zrozumieniem to zdasz bez problemu