Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zatroskana ja ...

Czy alkohol bardzo obniża skuteczność pigułek anty?

Polecane posty

Gość zatroskana ja ...

Czy alkohol bardzo obniża skuteczność pigułek anty? Proszę o odpowiedź. Trochę się denerwuje, 3 tyg. temu pieściliśmy się z moim narzeczonym, nie doszło do stosunku. Tabletki biorę regularnie, co do minuty (rigevidon). Teraz nie zrobiłam 7 dniowej przerwy, bo jadę w góry. Mam dziwne uczucie ciężkości w brzuchu, a do tego raz po raz \"czuję\" jajniki, to nie jest bół, więc nie wiem jak to nazwać, trochę pobolewają mnie piersi. Czy to może być wynik nie zrobienia tej przerwy i jakie jest prawdopodobieństwo ciąży? Z góry dzięki za odpowiedzi.

prawdopodobieństwo ciąży - 0,0000000000000000000001% ;) o ile nie wymiotowałaś do 4 godzin po połknięciu tabletki, to jest wszystko ok:)

a ten ból pewnie wynika z braku przerwy w przyjmowaniu tabletek, ale nie należy często zapominać o tych przerwach, pamiętaj;)

jeżeli nawet zaszłabyś w ciążę to na pewno nie przez to że spożywałaś alkohol!!! on nie wpływa na skuteczność tabsów!!! ona może się obniżyć na skutek wymiotów, które mogą nastąpić po spożyciu zbyt dużej ilości alkoholu! ale tak jest w przypadku każdych wymiotów, czy biegunki występującej do czasu wchłonięcia się tabletki, czyli ok 4 godzin od jej zażycia. ból w podbrzuszu i inne objawy mogą być spowodowane przyjęciem 2 opakowań bez przerwy, ale tak może sie zdarzyć. nie martw się tabsy dają ponad 99% pewności. musiałabyś mieć wielkie szczęście (choć dla ciebie to raczej pech) żeby zajść w ciążę przy regularnym braniu.

Gość zatroskana ja ...
Wielkie dzięki za słowa wsparcia. Tabletki biorę rok, to mój pierwszy brak przerwy, tylko z powodu tego wjazdu. Nie wymiotowałam, wypiłam 2 piwka i jednego drinka. P.S. Tyle się naczytałam tego forum o objawach ciąży, że chyba sama zaczęłam się niepotrzebnie nakręcać.

no to się nie martw :) alkohol naprawdę nie obniża ich skuteczności, bo już chyba całą gromadkę bym miała :P

Gość zatroskana ja ...
Wielkie dzięki, mam 20 lat i nie za bardzo by mnie ten dzidziuś na dzień dzisiejszy ucieszył. Pozdrawiam serdecznie i jeszcze raz dzięki. :)