Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zestresowana jak nigdy

pominięta tabletka

Polecane posty

siedzę i w pracy i się stresuję... pierwszy raz od dobrych kilku lat zapomnialam o pigułce! w poniedziałek zaczęłam kolejne opakowanie tabletek (yasmin), mimo że jeszcze miałam plamienie (włąściwie to nie wiem czy to ma znaczenie)... od niedzieli codziennie kochałam się z moim facetem. i tak w poniedziałek wzięlam rano tabletkę, w we wtorek też rano, w środę zapomniałam i wzięlam dopiero dziś rano na raz dwie... czytam ulotkę i już nc nie rozumiem :( muszę chyba iść dziś do ginekologa (ale akurat dziś moja lekarkanie przyjmuje :o)... co w ogole przepisuje w takiej sytuacji ginekolog? Postinor??

dzięki Haris Pilton, jest to jakieś pocieszenie :) ale jesteś pewna? p.s. ostatni okres zacząl mi sie 18.07 wieczorem

no wiesz 100% pewności że wpadki nie ma to nikt Ci nie da ale skoro pominęłaś tylko 1 tabletkę, nastepnego dnia wzięłaś 2 to w organizmie masz stały poziom hormonów, no moze nieznacznie obniżony (dlatego zalecam prezesa)

niby tak, ale w ulotce jest napisane, że ryzyko zajścia w ciążę jest poddwyższone zwłaszcza w przypadku pomnięcia tabletki w pierwszym tygodniu... i że niby do 12h jest ok, a ja wzięlam 24h później.. oj ale trzeba być dobrej myśli i bedzie ok ;-)