Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lekarz medycyny

OSTRZEGAM WAS PRZED TABLETKAMI ANTYKONCEPCYJNYMI KOLEJNY RAZ!!

Polecane posty

Gość lekarz medycyny

Czy wiecie np.drogie Panie,że duży procent raka piersi i szyjki macicy powstaje wskutek hormonalnych środków antykoncepcyjnych, które sztucznie blokują jajeczkowanie,hamują zagęszczanie śluzu i zwiększają ryzyko zakrzepicy? Ich producenci i dystrybutorzy na pewno wam tego nie powiedzą... ostrzegam przed tymi śrdokami choc wiem ,ze i tak nic to nei da to może choć jedna z was zrozumie. pozdrawiam p.s ZROZUMCIE ZE CHODZI O KASE ..A NIE O WASZE ZDROWIE W CALYM TYM PIEPRZONYM BIZNESIE.

Gość kalalallallla
to co lepiej zeby sie namnożyło dzieci które będą rosły na bandytów bo w 90 % będą niechciane??? a tak wogóle to wszystko jest szkodliwe nawet mleko

Gość to ja ja
drogi lekarzu medycyny - ja wolę żeby te bezmyślne kobiety robiły krzywdę sobie a nie swoim potencjalnym dzieciom

Gość ja nie stosuje i jest okey
coś w tym jest . wszystkie moje kolezanki które zachorowaly na raka szyjki albo piersi często brały tabsy ..i najwiekszy odsetek zachorowan jak kiedyś analizowałam byłwsród tych które uzywaly antykoncepcje.:( przykre ale prawdziwe:(

Pracujesz w poradni rodzinnej? To jak my się mamy zabezpieczać? Ja jestem dzieckiem metody naturalnej.:P

Gość lekarz medycyny
Dlaczego o tym pisze?? ..nie chce sie zagłebiac w to bardziej ale jestem blisko związany z tym biznesem niestety..mam kolegów którzy to produkują ..poznałem to wszystko dogłębnie..oni znają tą gorzką prawde..ale kiedy spytałem ich dlaczego to robią ..że przecież od tego kobiety giną często ..odpowiedz padła jedna bo tylko jedna mogła paść: "stary każdy musi jakoś żyć i każdy chce godnie żyć .."

Gość kurde kobitki ...
na cos trzeba umrzec :( Moja babcia nie palila i nie piula a umarla na raka pluc ... tak samo jest pewnie z rakiem szyjki macicy ... nie bede brac tabletek, a moze mnie to spotkac ... najwazniejsze to czeste wizyty u lekarza :)

Gość lekarz medycyny
zresztą wasze życie..nie moje..ale chcialem tylko ostrzec.. ja stosuje od 5 lat z zoną metody naturalne ale nie te stare kalendarzyki czy coś tam tylko komputerowe metody naturalne..i naprawde nie sklamie jesli powiem ze kochamy sie tak często ,że czasem aż dziwne i ani razu nie zawiodły nas te metody ..pozdrawiam i zycze miłego dnia. mam nadzieje ze ktoś coś przemysli po moim poscie. Dowidzenia!

Gość lekarz medycyny
przepraszam za błąd: Do Widzenia !!!! :)

Gość tira
metody naturalne nie sa dla wszystkich! Jak sobie ma poradzic kobieta z kompletnym rozlegulowaniem okresu??? Skoro jestes lekarzem, moze dasz odpowiedz na to, skoro wszelkie inne metody nic nie daly? Co ma zrobic taka ktora ma PCOs? Tak naprawde nic poza konkretami nie podałes.

Gość gvfb
hm, a jakie to te komputerowe metody natruralne?

Gość jestem chudziną z krakowa
Słyszalam o tych komputerowych naturalnych na wykladzie raz na uczelni ..i faktycznie zajebiste to jest z tego co pokazywala babka ..zajebiste i bezpieczne dla zdrowia.

Gość producenci nie powiedzą
no chyba że się czyta ulotki ;p lekarz-srekarz

Gość uppppssssss
a ja popieram autora postu... mam znajonego endokrynologa i dla niego środki antykoncepcyjne to taka mała chemioteriapia, z tą rożnicą że skutki zażywania tygo swiństwa sa bardziej ukryte...

Gość ja jestem z tabletek
Mamusia brała i chyba jej sie źle żaźyło (pomyliła godziny czy zapomniała o pigułce) fakt faktem- zaszła w ciąże- biorąc tabletki od roku

lekarzu medycyny - podaj zatem swoje nazwisko i specjalizację TU - skoro chcesz chronić pacjentki to przecież nie wstydzisz się swoich poglądów prawda? bo na razie jesteś osobą niewiarygodną, tak samo jak to co piszesz z tego co mówił mój lekarz i wyczytałam w sieci, tabsy niskohorm. zapobiegają nowotworom narządów kobiecych. nie wspominając o regularnych wizytach i badaniach przy braniu tabletek, co pozwala wykryć jakiekolwiek zmiany w bardzo wczesnym stadium i wyleczyć. czyżby to producent spiralek się tu wypowiadał na niekorzyść tabsów? przecież to wszytsko tylko machina finansowa:O

Gość NARESZCIE KTOŚ TO PORUSZYŁ
aż sie popłakalam czytając to :(:(::(:( moja znajoma zmarla niedawno na raka szyjki macicy i kiedy była w klinice w Stanach (była cholernie zamożna)lekarz ..bardzo dobry lekarz,..w Polsce takich nie ma :( powiedział jej ,że to wina antykoncepcji....byłam w szoku ale fakt faktem ona pochłaniała tabletki często...miała 30 lat:(

Gość taki se tam ktoś
dwie moje ciotki zmarły na raka piersi, żadna nie brała tabletek ... wnioski?

Gość NARESZCIE KTOŚ TO PORUSZYŁ
nie dalo sie nic zrobić .kompletnie nic przez to ze zaniedbali w Polsce..dala kupe kasy i polecaial do stanow z nadzieją ....naiwną nadzieją ..ale przerzuty były za silne;(

a sorki, komputerki Autor reklamuje. to wiele wyjasnia.. a wpływ tabsów na raka szyjki itp można stwierdzić po latach ich przyjmowania. a tabsy co roku są ulepszane, więc kobiety które brały je 20lat temu przez jakiś czas i teraz chorują (oczywiście nikt nie stwierdzi na 100proc ze to przez tabsy) brały małe bombki hormonalne, ok. od tego czasu duuuuużo się zmieniło

Gość DO ja nie stosuję i jest ok
"...wszystkie moje kolezanki które zachorowaly na raka szyjki albo piersi często brały tabsy ..." ile ty masz lat? ile twoich kolezanek zachorowalo??????

Gość DO lekarza medycyny
taki z ciebie lekarz jak z koziej d... trąbka! a naiwne wierzą, że to lekarz pisze :D

Gość O RANY -HA HA
"bardzo dobry lekarz,..w Polsce takich nie ma " " ona pochłaniała tabletki często.." POCHLANIALA TABLETKI CZESTO :D:D:D

Gość taka kobieta
Lekarz czy nie lekarz ale ma rację - ja nigdy nie brałam tego świństwa i nie mam zamiaru łykac tych tabletek, kobiety wystarczy przeczytać sobie ulotkę a może pomyslicie wtedy! To wszystko prawda!! Na dodatek te, które z Was palą papierosy są w większej grupie ryzyka, zakrzepica i zawał murowany! Przemyslcie to! Pozdrawiam p.s pewnie, że kiedys trzeba umrzeć ale jest chyba różnica KIEDY! Wybór należy do Was!!!!!