Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

agnieeecha

czy tampony maja jakis wplyw na bol miesiaczkowy?

Polecane posty

witam, czy stosowanie tamponow zmniejsza choc troche bol podbrzusza wystepujacy podczas miesiaczki? Slyszalam, ze stosujac podpaski, bol zwiazany jest z wyciekajaca na zewnatrz krwia. Ja uwazam to z anieprawde, ale moze sie myle? Ja uzywam tylko podpasek, ale moze sie przerzuce na tampony na pierwszy dzien okresu, jakby mialo mniej bolec, bo na poczatku bol jest bardzo duzy :( Pozdrawiam.

Gość Brzoskwiniowa
koniecznie przerzuc sie na tampony ;) choc rowniez sadze ze to nie ma wplywu na bol.

Gość w rzeszowie sa na pewno
nie ma zadnego zwiazku - boli jak macica ma skurcze a nie ja krew wycieka :-P przemysl to sobie dobrze, sprobowac mozesz jesli nie wierzysz, ja kiedys bylam wielbicielka tamponow - teraz lecze paskudna nadzerke,, ktora zdaniem ginekologa powstala przez tampony... :-O

Gość Brzoskwiniowa
naaaprawdeeee? troche mnie przerazilas tym, mozesz wytlumaczyc co to za choroba?

ja dostrzegłam, że mając tampon brzuch mnie bardziej boli, a z chwilą wyciągnięcia ból się zmniejsza....więc na to nie ma reguły

Gość w rzeszowie sa na pewno
tak mi pwoeidzial lekarz, nadzerka to ubytek blony sluzowej, niegojaca sie ranka w okolicy szyjki macic, uzywalam tamponow wiele lat, tylko w dzien i przestrzegalam zmian co 3-4 h, przestrzegam higieny a jednak cos takiego mam :-O