Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

***Dee

Paciorkowiec GRUPY B

Polecane posty

Hej Kobitki, Chcialam zapytac was czy robilyscie badanie na obecnosc tej bakterii w ciazy ??? A moze ktoras z was nie zrobila i byly potem z tym jakies problemy ?? Jestem w 31 tyg. ciazy i dostalam propozycje zrobienia posiewu za 3 tygodnie, a szczerze mowiac nigdy nie slyszalam o paciorkowcu w ciazy.

Gość Paciorkowiec
Ja nie zrobilam tego badania i zluje.3 dni po urodzeniu dowiedzialam sie ze dziecko ma paciorkowca i musialo otrzymywac antybiotyk.Spedzilismy w szpitalu 10 dni.Jesli ja dostalabym taka propozycje zrobilabym to badanie.Pozdrawiam i zycze dobrego wyniku.

Gość slkdfjlskd
Tak, robilam. Mi gin powiedzial ze trafia sie u 1/10 kobiet w ciazy i moze nie byc grozny dla ciebie ale dla dziecka owszem - i doprowadzic nawet do SEPSY (podczas porodu, gdy peka pecherz, bo wczesniej nie przechodzi). Dbalam o siebie, mialam tylko lekka grzybice wczesniej, ale cytologia ok itd. a jakie bylo moje zdziwienie, gdy wyszlo az 5 plusow na tak. I wtedy dostalam AMOTAKS i po tygodniu powtorka, nie bylo juz sladu. Gdyby nie to, maluch moglby miec zapalenie pluc np. albo nawet umrzec.

Dziekuje za odpowiedzi. Po tym cco przeczytalam, z pewnoscia zdecyduje sie na to badanie.