Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość między_niebem_a_piekłem

Mój plan naprawy świata!

Polecane posty

*** pomysł zaczerpnięty z filmu, którego tytułu nie pamietam Od dziś kazdy z nas niech zrobi trzy bezinteresowne dobre uczynki względem innego człowieka. a następnie ten sam pomysł podsunie owemu czlowiekowi. ZACZNIJMY BUDOWAC NOWY LEPSZY śWIAT! kto się przyłącza?

Gość jestełem
...a potem się obudziłaś i powiedziałas jaki mialam głupi sen:)

DOBROć I MIłOść WZGLEDEM INNYCH TO NAJPIEKNIEJSZA RZECZ, JAKą MOżESZ PODAROWAć DRUGIEJ OSOBIE.

Gość jestełem
...no moze nie głupi ale utopijny na pewno niestety:o

ALE PRZECIEZ to tylko od nas zalezy czy zdecydujemy sie zaryzykowac i spróbować pomagać sobie nawzajem...przeciez ja nie mówię odrazu o tym, by zdetronizować naszego króla...:-P. Wystarczy ustapic miejsca straszemu dziadkowi w tramwaju, zapytać chorej sasiadki, czy może nie potrzebuje pomocy, dać kolezance bluzkę na imprezę, o która wstydzi się poprosic.... z drobiazgów buduję sie prawdziwą potegę...:-)

Gość a ja uważamże
pomysł SUPER :)

no to są już nas dwie ! :-). ewentualnie dwoje:-) Jak Ci na imię?:)

Gość jestełem
chcesz powiedziec ze woda drązy skałe? musze cie zmartwic sprzecznosc interesów zawsze bedzie niektóre jednostki wzgledem siebie antagonizowac raju na ziemi nie bedzie-to słowa papieża chyba ze chodzi ci tylko o zmiane swiata na lepsze? ona ,jak sadze dokonuje sie kazdego dnia:)

wracam za godzinę, idę zrobić mój dobry uczynek :) a Wy przyłaczajcie się...przyłączajcie:)

Czy to był film polski? Jeśli tak, to coś mi się kojarzy. Kwiat Kalafiora czy jakoś tak - Małgorzaty Musierowicz :) Eksperymentalny Sygnał Dobra (ESD) :):):) Ludzie uśmiechali się do siebie :):)

masz racje, ale jesli zmęczeni domowymi obowiązkami, przeciazeni pracą, zli i samotni choćby przez jedną minutę w ciagu całego dnia zastanowimy się, co mogę dać z siebie najlepszego drugiej osobie - okaże się, że będziemy mogli podpisac się pod zdaniem: " Wiem, że nie jestem w stanie zmienić wszytskiego, nie zniszczę układów które rządzą światem, ale wiem też, że nie pozwolę przejść obojetnie obok jakiegokolwiek przejawu ludzkiego cierpienia. Bo sam jestem czlowiekiem i chcę pomagac."

Albinoska! względem Ciebie już zrobiłam jeden dobry uczyynek! :) pamietasz, kiedyś załozyłam topik, dlaczego ludzie nie lubią Cie, pisali o jakiś laleczkach a ja uwierzyłam Tobie. nie im. Bo kazdy z nas nosi w sobie nieodkryte złoża dobra, a okazuje tylko ich wierzchołek..:)

przypomnial mi się ten film! tytuł! "podaj dalej" - jakiś amerykanski :)

Ariane tak! to ten film :)

No i super, :) tak trzymać to teraz rób tak samo plus trzy świadome dobre uczynki wiecej :) trzy ludzie uśmiechy to jest COś

Dziękuję, Między Niebem a Piekłem :) Przez tę osobę, która tak mnie obsmarowała (niesprawiedliwie i niesłuszne zresztą :( ) prawie znalazłam się w szpitalu... Dziękuję jeszcze raz :)

OK WRóCE ZA GODZINę

NIE PRZEJMUJ SIę ALBINOSKO :) WOKół NIE BRAK LUDZI ZłYCH I ZAWISTNYCH ALE MY TO ZMIENIMY:) ide zrobić mojemu mężczyznie pierogi. ucieszy się gdy wróci po 13 godzinach pracy... zaniedbałam go ostatnio :) do zobaczenia :)

Gość empti
coś na kształt "podaj dalej"

super temat. ja tez codziennie probuje naprawiac czyjs swiat, ale przez to zaniedbuje wlasny :( -tak bardzo mi zalezy na tym zeby rozwiazac czyjs problem, ze moje zaczynaja sie mnozyc. zaczynam podejrzewac, ze swiat mozna naprawic pod warunkiem ze najpierw naprawi sie wlasny... I badz tu czlowieku madry :)

Gość jestełem
człowiek nie jest zdolny do dawania szczęścia innym jesli sam jest nieszczesliwy

--> kobieto anioł. Bycie kobieta aniołem to nie lada zadanie wymaga poswięceń :) ale masz racje - trzeba dbać o bliskich, bo bez ich ciepla nie uda nam się naprawić świata:) trzymam kciuki. ok idę robić te pierogi :)

Albinoska jak to co sie stalo? mowisz o tej rzekomej sasiadce, czy kolezance nie pamietam juz

Gość erge
up up