Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MarcLang

Obiecanki - cacanki

Polecane posty

Gość MarcLang

Nie chcę się rozpisywać bo i tak pewnie nikt wszystkiego nie przeczyta ale jeśli będą pytania to wówczas odpowiem. Sprawa wyglada tak. Razem z dziewczyną planowaliśmy razem zamieszkać, znaleźć jej pracę w moim mieście, pomieszkać razem, potem zaręczyny i ślub. Gdy odezwała się jedna firma że chcę ją zaprosic na rozmowę - nie poszła, odmówiła że niby nie jest już zainteresowana. Potem było stwierdzenie że \"zamieszkamy razem od stycznia, będę dojeżdzać do swojej pracy i jednocześnie szukac pracy u ciebie\". Przyszedł koniec roku i usłyszałem \"zamieszakamy razem od lipca\". Pod koniec czerwca sytuacja się powtórzyła...usłyszałem \"dopóki się nie zaręczymy - nie będę pracować w twoim mieście ani się do ciebie nie przeprowadzę\" (pomijam kwestię że załatwiłem jej pracę bez rozmowy kwalifikacyjnej za dobre pieniedze którą oczywiście odrzuciła). Wtedy powiedziałem - \"miej swiadomość że w dniu zareczyn przyjedzamy do ciebie, zabieramy wszystkie twoje rzeczy i wyprowadzasz sie z domu\". Taka wyprowadzka z dnia na dzień. Zgodziła się i powiedziała że tym razem sie nie wycofa. Ale na moje pytanie czy rodzice wiedzą że dzien zarzeczyn to jej ostatni dzien w domu rodzinym powiedziała że nie chce rodziców tym denerwować bo nie ma sensu...Zareczyny sie zblizają a ona wciąż nic rodzicom na ten temat nie mówi... Wiem że i tym razem się wycofa dlatego nie widzę sensu żeby się zareczać...

Gość -------------
w jakim wieku jesteście?

Gość Martusieńka
A może spytaj się o co jej naprawde chodzi?? - boi się mieszkać razem, konsekwencji i tego jak to będzie ? - boi się że coś sie nie uda i wtedy będziecie musieli zerwać i to będzie ból niedozniesienia i nie chce ryzykować - ona lub jej bliscy mają inne poglądy na mieszkanie razem przed ślubem ? - nie jest pewna czy jesteś TYM facetem ? - nie chce się przeprowadzać - chce żyć tam gdzie teraz ? - nie kocha Cię ?

Gość MarcLang
Martusieńka: - ciężko powiedzieć czy się boi konsekwencji, prędzej obstawiałbym tutaj ingerencję jej matki i ojca w nasze sprawy (kiedys matka powiedziała że "jesli chcesz zebym dostala zawału to się przeprowadz przed slubem" co ja skomentowałem "no cóż, zawały się zdarzają i jakoś niezbyt mnie to interesuje") - co do zerwania - predzej byloby to z jej strony - odpowiedz w pkt. 1 - z tego co słysze - nie chce innego bo znalazla swoja polowke - chce sie przeprowadzic bo kilka razy zasugerowala że lubi miasto w którym mieszkam - hmm...podobno "strasznie" mnie kocha ;-)

Gość może szkoda jej pracy
którą teraz ma?

Gość MarcLang
hmm...ale z punktu widzenia kosztów codziennego dojazdu (ok. 600zł) lepiej pracować za niższą od obecnej kwote ale mieć pracę na miejscu, bez pokonywania codziennie w obie strony ok. 150km

Gość Martusieńka
Czyli wnioskuje że zamieszkanie razem przed ślubem jest sprzeczne z poglądami jej rodziców, być może w duchu z jej poglądami też? Jeśli tak to może być trudna sprawa coś jak " chciałaby ale się boi" ;) Szczerze mówiąc to ją trochę rozumiem bo moi bliscy i ja też mają takie poglądy ale w duchu chciałabym bardzo zamieszkać ze swoim chłopakiem i mniej więcej podobnie się miotam ;) Hmm... chyba Ci nie bardzo pomogłam ;) Ale może sama jakoś Ci lepiej wyjaśni? A może jak bedziecie zareczeni i bedziecie mieli wyznaczoną date slubu - to rodzina i ona inaczej spojrzy na mieszkanie przed slubem? Szczęścia życze :)