babe28 0 Napisano Lipiec 27, 2007 Biorę cerazette od pół roku, nie było mnie 2 tyg, zapomniałam przed wyjazdem iść do lekarza po następne Wiecie pewnie, że je sie przyjmuje codziennie, bez przerwy a ja mam teraz półtorej tygodnia przerwy miesiączkę miałam około 4 miesięcy temu i zaledwie 2 dni, to nawet nie była miesiączka Czy jak teraz z powrotem zaczn je brać, to będę musiała czekać na miesiączkę, a nie wiem kiedy dostane, czy moge po prostu kontynuować |Czy któraś z was miała podobnie? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość mikurette Napisano Lipiec 27, 2007 Wydaje mi się, ze powinnaś poczekać na miesiaczkę. Wtedy wejdziesz w regularny tryb brania tabletek. W dniu rozpoczęcia miesiaczki weź pierwszą tabletkę. Gdy teraz zaczniesz brać to w zasadzie troszkę zmarnujesz opakowanie, bo i tak do owulacji zapewne dojdzie, więc tabletki nie będą spełniały swojej roli zarówno od strony zdrowotnej (nic Ci to nie da), jak i od strony działania antykoncepcyjnego. Taki okres przerwy w zasadzie dobrze Ci zrobi. Nic strasznego się nie stało. Tylko pamiętaj, że teraz nie jesteś zabezpieczona. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
babe28 0 Napisano Lipiec 27, 2007 tak wiem ale kiedy dostanę tę miesiączke, to zupełnie nie mam pojęcia mam nadzieję, ze szybko dziękuję Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
babe28 0 Napisano Lipiec 27, 2007 Może jednak mogę wziąć je lekarz co prawda powiedział, ze mam przyjść pierwszą w dniu miesiaczki, no ale jeśli mam czekać na nią miesiąc, albo dłuzej to dzięki Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach